Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Film
10. jaanuar 2020, 00:01

VÄGEV! Pääru Oja valiti Euroopa noorte filminäitlejate talendiprogrammi (9)

Pääru Oja osaleb Berliini filmifestivalil Euroopa silmapaistvatele noortele näitlejatele suunatud programmis Shooting Stars. Väljavalitud kümme näitlejat kohtuvad casting'u-agentide, produtsentide ja teiste filmimaailma võtmeisikutega. Lisaks tutvustatakse neid rahvusvahelisele filmitööstusele, ajakirjanikele ja Berliini festivali publikule.

European Film Promotioni korraldatud programmi kõrghetk saabub 24. veebruaril festivali peasaalis piduliku galaga.

Eesti Draamateatri näitleja Pääru Oja (30) nomineeriti 2018. aastal esilinastunud Islandi, Norra ja Eesti koostööfilmi „Mihkel“ eest Islandi filmiauhinnale Edda parima meesosatäitja kategoorias. Mullu püüdis ta Eesti filmi- ja teleauhindadel parima meesnäitleja auhinda televisioonis rolli eest telesarjas „Lõks“.

Pääru rahvusvaheliste tööde hulgas on Soome, Iirimaa ja Belgia telesari „Cold Courage“ ja Soome mängufilm „Helene“. Lisaks on ta võitnud auhindu ka oma teatritööde eest.

Peale Pääru Oja osalevad tänavuses Shooting Starsi programmis Bulgaaria näitlejanna Martina Apostolova, Victoria Carmen Sonne Taanist, prantslanna Zita Hanrot, Levan Gelbakhiani Gruusiast, Jonas Dassler Saksamaalt, Hollandi näitleja Bilal Wahib, Bartosz Bielenia Poolast, Joana Ribeiro Portugalist, Ella Rumpf Šveitsist. Kõik Shooting Starsi osalejad on teinud ilma oma koduriikides ja ka rahvusvaheliselt tunnustatud filmides ning pälvinud auhindu.

European Shootings Stars on vanim ja suurim Euroopa noori näitlejaid tutvustav talendiüritus. Teiste seas on programmist osa võtnud praeguseks rahvusvaheliselt tuntud näitlejad, nagu Carey Mulligan („Mudbound“), Alba Rohrwacher („Õnnelik Lazzaro“), Alicia Vikander („Tomb Raider“), Pilou Asbaek („Troonide mäng“), Riz Ahmed („Sistersi vennad“) jt.

Eesti näitlejatest on Shooting Starsi programmis varem osalenud Rea Lest (2019), Rain Tolk (2007) ja Maarja Jakobson (2006).

Berliini filmifestival algab 20. jaanuaril ja kestab 1. märtsini.