Foto: AP/Scanpix
Film
9. jaanuar 2020, 11:00

Oscarite gala toimub taas kord ilma õhtujuhita

9. veebruaril toimub aasta tähtsaimate filmiauhindade Oscarite jagamine. CNNi teatel aga pole galal taas kord konferansjeed.

Mulluseks õhtujuhiks valitud USA koomik Kevin Hart pani ameti maha, kui välja ilmusid tema varasemad homosid solvavad netipostitused. Seejärel levisid kuuldused, et ABC Entertainment on asemiku leidmisega püstihädas. Lõpuks langetaski telefirma otsuse, et konferansjeed ei palgata ning auhindu annavad üle eri kuulsused. Samamoodi toimub Oscarite jagamine ka tänavu.

Oscarite õhtujuhi rolli peetakse USA meelelahutustööstuses üheks keerulisemaks tööks, märkis mullu BBC News. Liiatigi on viimastel aastatel saatnud Ameerika filmiakadeemia auhindade jagamist skandaalid ja viperused - kord läksid parima filmi Oscari väljakuulutamisel ümbrikud sassi ja välja hõigati vale linateos, kord tõusis kära, et nominentide seas napib mustanahalisi näitlejaid. Läbi kukkus ka akadeemia plaan juurutada uut, populaarse filmi kategooriat.

Oscarite ligi saja-aastase ajaloo jooksul on auhindu vaid mõned korrad ilma tseremooniameistrita jagatud. Enne mullust fopaad juhtus see viimati 1989. aastal suure kära saatel: paljud televaatajad olid nördinud, et šõu produtsent Allan Carr loobus õhtujuhist, suurendamaks kuulsate auhinna üleandjate hulka.