Foto: Frank Sorge / Scanpix
Inimesed
9. jaanuar 2020, 09:06

KEERULINE OLUKORD: prints Harry ja Meghani lahkumine tuli kuningannale šokina (85)

Prints Harry ja tema abikaasa Meghan teatasid eile õhtul oma otsusest taanduda Briti kuningakojast ning minna oma elu peale, mis hakkab kulgema Ühendkuningriigi ja USA vahel. Kuninglike korrespondentide teatel polnud kuninganna Elizabeth II-l ja ülejäänud kuninglikul perel Sussexi hertsogipaari otsusest aimugi.

Mõni tund pärast troonipärija prints Charlesi noorema poja rabavat Instagrami postitust andis Buckinghami palee välja omapoolse avalduse, öeldes, et olukord on keeruline. "Nõupidamised Sussexi hertsogi ja hertsoginnaga on alles algusjärgus. Mõistame nende soovi [kuninglikule elule] uudselt läheneda, kuid need on keerukad küsimused, mille arutamine võtab aega."

 
 
 
View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

BBC ja CNNi allikate andmeil polnud kuninglikul perel eesotsas Elizabeth II (93) ja Charlesiga (71) tegelikult aimugi, et Harry ja Meghan pärast USAs ja Kanadas veedetud jõulupuhkust sellisele otsusele on jõudnud. Kuninglik pere olevat Sussexite otsuses, mida nood serveerivad "progressiivse uue rolli väljakujundamisena selle institutsiooni [st kuningakoja] sees", sügavalt pettunud. 

Harry ja Meghan on avameelselt rääkinud, millist ahastust neis on tekitanud Briti kõmuajakirjanduse nõiajaht Meghanile. "Ma ei arvanud, et see kõik saab olema kerge, aga ma arvasin, et minu suhtes ollakse vähemalt õiglased," ütles pooleaastase poja Archie ema sügiseses dokfilmis. Prints seevastu viitas oma kadunud emale Dianale, kes hukkus paparatsodest taga aetuna Pariisis, ning andis mõista, et kui Meghanit edasi kimbutatakse, võivad tagajärjed olla sama traagilised. Harry ei eitanud kuuldusi tülist oma vanema venna Williamiga, kellega ta oli seni väga lähedane. Briti meedia teatel tunneb Sussexi hertsogipaar, et ülejäänud kuninglik pere on neile selja pööranud.