"Hommikusöök staariga" restoranis R14 - Silvia Ilves; Anu Saagim
Inimesed
12. jaanuar 2020, 00:01

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Silvia Ilves – naine nagu orkester (36)

Kutsusin vahetult enne aastavahetust hommikusöögile Silvia Ilvese (27), kes on vaieldamatult Eesti tuntuim tšellomängija ja hetkel ka kuumim seltskonnategelane. 

Pärnus sündinud, kuid Raplas üles kasvanud staartšellist kuulub muusikute perekonda. Ta alustas tšelloõpinguid juba kuueselt. Algul õppis ta tšellot Tallinna Muusikakeskkoolis Mart Laasi juures, hiljem jätkas õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Silvia Ilves sai Urban Symphony liikmeks 2009. aasta lõpus. 2015. aastani tegi Silvia aktiivselt koostööd Sandra Nurmsaluga, ühiselt anti arvukalt kontserte. Seejärel tegutses Silvia aastakese koos viiuldajate Sandra Hiie ja Johanna Marie Ainomäega keelpillitrios La Phoenix. Samal ajal asus ta tööle ka Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrisse, kus tegutses samuti umbes aasta. Alates 2016. aastast on Silvia eestvedajaks oma neljast õest koosnevas ansamblis The Ilves Sisters.

Klassikatähed kolmas hooaeg Foto: Arno Saar

2016. aastal osales Silvia Ilves võistlejana telesarjas "Klassikatähed", kus võitis järjekindlalt publikuhääletused ning jõudis ka finaali, kus saavutas teise koha. Telekonkursil võitis Ilves EMTA eripreemia - õppe- ja kontserdireisi vabalt valitud sihtkohta.

Laulupeo rongkäik - Silvia Ilves Foto: Robin Roots

Silvial on neli poega – üheksane Stefan ja seitsmene Tristan, kel ühine isa Kaarel ning kellega Silvial ja lastel siiani suurepärane läbisaamine. Kolmese Christopher Maximiliani isaks on jõukas Soome ärimees Jukka ja aastase pesamuna Arthuri isaks Jaak, kellega naine tutvus Tinderis.

Silvia tunnistab, et on lähedastelt, tuttavatelt ja võhivõõrasteltki saanud palju kriitikat, kuna räägib ajakirjandusele ilustamata oma pöörasest elust. "Mind paeluvad tõepoolest väljakutsed ja elu hõlmavad raskused, sest nende läbimisel õpin tohutult palju ning astun sammu kõrgemale," selgitab naine. "Elu paradoks on aga selline, et need samad inimesed, kes mu maine pärast muretsevad, kipuvad olema needsamad, kes tegelikult "murettekitavat klatši" genereerivad. Armas aeg! Sedasi mõtlevad vaid totud, kes pole julgenud elu ISE elada, vaid on elanud nii, et teistele meeldida. Aga mina kuulan hoopis oma südame häält."

Silvia Ilves ja Paul Neitsov Foto: Erki Pärnaku

Novembris 2019 teatasid muusikud Paul Neitsov ja Silvia Ilves, et neid viis kokku muusika. Kolm nädalat hiljem teatas Ilves sotsiaalmeedias, et tema suhe Neitsoviga on läbi ja lubas vajadusel vastu võtta "aasta suhteklouni" tiitli.

Silvia avaldas, et Paul kavatses talle pärast kolmenädalast suhet abieluettepaneku teha. See aga jäi ära, kuna naine jättis mehe enne maha. Silvia sõnul oli Neitsov temaga valmis kohe ka lapsi saama, Tallinnasse kolima ja suitsetamise maha jätma. Pärast lahkuminekut jättis mees avalikkuse ees aga mulje, et tal polnud suhtest sooja ega külma. Silvia kommenteeris, et Pauli puhul on tegu hämmastavalt õrna psüühikaga inimesega ning soovis talle edu sooja kodu ja armastava pere leidmiseks tulevikus. 

Aastalõpu "Edekabel" paljastas otse voodist Silvia Ilvese ja Neitsovi tormilist suhet.

Koostöö Paul Neitsov & Silvia Ilves jätkub, kõigile konarustele hoolimata, professionaalsel lainel.

"Oh, saame Pauliga täna väga normaalselt läbi," kinnitab Silvia. "Meil on käimas väga humoorikad ja tegusad salvestuspäevad ning lähiajal anname ka ühiskontserte - esimene uue aasta kontsert oli 10. jaanuaril nii Keilas, kui ka Rakveres."

Paul Neitsov ja Silvia Ilves - kontsert "Pärdist Metallicani" 10. jaanuaril

"Oh kui põnev oli katsetada salvestusel vahelduseks lauluoskust," rõõmustab Silvia, kel parasjagu käsil ka duo Silvia Ilves & Paul Neitsov salvestused Susi Stuudios. "Jah, vokaali professionaalsusest siin rääkida ei saa, kuid peagi valmivale ühisele plaadile Pauliga, kus tšello+kitarri fantastiline klapp niikuinii kõikides lugudes figureerib, leidsime juba ammu. Meie plaadile tuleb kindlasti ka kummagi esituses üks laul  ja siin loeb emotsioon, mida muusika kuulajale pakub. Salvestustunnid Susi Stuudios olid muide, üle ootuste meeleolukad.
Jääme põnevusega plaadi valmimist ootama!"

Loomulikult ei jäänud aastal 2019 kajastamata ka Silvia ülihelikiirusel vahetuvad soengutrendid. Nendest saad täpsemalt lugeda SIIT!

Silvia Ilves

Aastat 2019 nimetab Silvia kõige kohutavamate läbielamiste ning kõige rõõmurohkemate elamuste aastaks.

Silvia Ilves

"Aasta 2019 hõlmab minu jaoks suuri saavutusi muusikas, kuid ka psüühiliselt keerulisi läbielamisi eraelus," tunnistab Silvia. "Mida toob 2020? Ei julge  siinkohal midagi öelda, ega möelda. Aga tean üht - ei tule see tagasihoidlikum eelmisest ning loodan, et ettevõetavad otsused toovad ikka pigem rõõmu. Oma elu me ette ei tea, kuid unistada tuleb ning kui keegi üldse üks suur naiivne unistaja on, siis olen see mina."

"Hommikusöök staariga" restoranis R14 - Silvia Ilves; Anu Saagim Foto: Robin Roots

Paljud on kiitnud tšellisti suurepärast vormi ja uurinud kui tihti naine trenni teeb ja mida suhu pistab. Tegelikult on ka tšello tassimine omaette trenn – Silvia pill kaalub koos kastiga umbes kümne kilogrammi kanti. Naine ütleb, et pillimäng annab ka kätele omajagu tunda. Kes Silviat napis õhtukleidis näinud, teab, et käed on tal tõesti lihases.

"Hommikusöök staariga" restoranis R14 - Silvia Ilves; Anu Saagim Foto: Robin Roots

Silvia sõnab, et sööb seda, mida tahab ja mida keha küsib. “Vahel muidugi mõtlen, et ei tohi keha nii palju kuulata, sest ma olen suur magusasõber ja see on minu hukatus,” tunnistab naine. 

Meie ampsasime Silviaga hilise hommikusöögi Rotermanni hubases restoranis R14, kus pakutakse muuseas üht Tallinna parimat hõõgveini. 

R14 Veinirestoran ongi koht kvaliteetveini ja ehedalt hea toidu austajale. Restorani toitudest õhkub vahemerepäraseid noote, mille loojaks ja pidevaks täiendajaks on andekas peakokk Helen Andema.

"Hommikusöök staariga" restoranis R14 Foto: Robin Roots

Restorani partneriks on Rein Kasela Veinituba, kelle hoolikalt valitud veinivalik on komplimendiks igale roale. Veinituba pakub restoranis soovijatele ka veinikoolitusi, veinidegustatsioone ning võimalust meelepärane vein kaasa osta.

Vaata meeleolukat videot!

Pikka ja avameelset intervjuud Silvia Ilvesega loe uuel nädalal Õhtulehest.

"Hommikusöök staariga" restoranis R14 - Silvia Ilves Foto: Robin Roots