"Ma armastan sind ka!"Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
8. jaanuar 2020, 12:28

Ruslan Trochynskyi ütles naabrile tüli vältimiseks: „Ma armastan sind ka.“ (12)

Eesti-Ukraina laulja ja tromboonimängija Ruslan Trochynskyi jagas oma Facebooki lehel paari naljakat lugu, mis näitavad, et mõnikord tuleb kasuks, aga vahel ka kahjuks, kui ei mõista keelt või konteksti.

„Mulle tundus alguses, et kõik inimesed on minu suhtes positiivsed,“ kirjutab muusik. Alles Eestisse armastuse pärast kolinud Trochynskyi sai alati oma naabritega hästi läbi. Kord oli ta pidanud raskeid asju kuuri tassima, ent otsustas autoga üle hoovimuru kuurile lähemale sõita. Naabrimees nägi seda, tuli õue ning hakkas kõva häälega käsi vehkides midagi seletama. „Kuulasin ja kuulasin, aga sain aru, et temast ma aru ei saa.“ Ruslanil ei jäänud muud üle, kui vastata nii nagu oskas – „Ma armastan sind ka!“

„Teadagi on eestlaste rahvussport muruniitmine,“ naljatas Ruslan. Elukaaslane hiljem tõlkis talle, mis naabrimees tegelikult öelnud oli. Sellest ajast peale on nad head sõbrad. 

„Kord ütlesin ühe naismuusiku isale tunnustuseks, et ta tütar on väga hea muusik. Isa vastas – võta heaks!“ millest Trochynskyi järeldas, et isa pakkus oma tütart talle. „Aga mul juba on ju naine! Kõik teavad, et me armastame teineteist. Äkki ongi siin nii kombeks?“ oli Ruslan hämmingus ja punastas veidi. Hiljem selgitati talle, et see on vaid viisakusväljend. „Terviseks – see ei ole seksiga seotud ja seda ei saa otse tõlkida,“ tõi muusik näiteks.

„Paljud eestlased on mulle öelnud, et just tänu sellele, et näen ja kiidan Eestis positiivset, on hakanud ka nemad uuesti nägema siin head. On öeldud, et kohati olen suurem patrioot kui eestlased ise. Minu jaoks on oluline õppida selle maa keelt ja kultuuri, kuhu sa oled elama tulnud. Seda austada, kuid kindlasti säilitada ka oma kultuur ja keel,“ lisas Ruslan lõpetuseks.