Nigella Lawson 2013. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. jaanuar 2020, 12:30

Nigella Lawson tunneb süümepiinu, et on emast vanemaks elanud (1)

Eile 60 aasta juubelit tähistanud kokandusguru Nigella Lawson tunnistab, et kõige raskemini elas ta üle oma 49. sünnipäeva. Sest tema ema oli surnud vaid 48aastasena.

Lawson rääkis Sunday Timesi ajakirjale Style, et meie ettekujutus vanusest kujuneb lapsepõlves. "Kui ütlen või kirjutan "60", näen vaimusilmas halli juuksekrunniga vanamutikest. See tekitab kõhedust. Muidugi ei näe kuuekümnene nüüdsel ajal selline välja ega tunne end nii, aga kui 60 pole ka päris vana, siis kahtlemata on keskiga möödas."

"Kui näed armsaid inimesi noorelt suremas, tundub vananemise pärast vingumine lihtsalt tülgastav," lisas briti kokandusguru. "Mu ema suri 48aastaselt, üks mu õde 32aastaselt ja mu esimene abikaasa 47aastaselt; veider on neist nii palju vanemaks elada. Õigupoolest oli mu raskeim sünnipäev 49." Nigella usub, et seda tunnet jagavad kõik, kes on oma samast soost lapsevanemast kauem elanud. 

50 aasta juubel olnud selle kõrval lapsemäng. "Tundsin vist päris suurt kergendust, et ma polnud enam 49. See number oli minust teinud oma ema reeturi."

Lawsoni seltskonnakaunitarist ema Vanessa suri maksa-, õde Thomasina rinnavähki.