Weinstein oma kohtuprotsessi esimesel päeval 6. jaanuaril Manhattani kriminaalkohtust lahkumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. jaanuar 2020, 10:18

Harvey Weinsteinile esitati Los Angeleses uus vägistamissüüdistus (34)

Los Angelese prokurörid esitasid Harvey Weinsteinile esmaspäeval süüdistuse kahes kuriteoepisoodis: ühe naise vägistamises ja teise naise seksuaalründes. Vaid mõned tunnid varem oli New Yorgis alanud Weinsteini kriminaalprotsess seoses samasuguste süüdistustega.

CNN.comi teatel leidsid Los Angelese kohtus arutatavad intsidendid aset 2013. aastal kahe päeva jooksul. Üks kannatanu käis koos Weinsteiniga 17. veebruaril 2013 Hollywoodi filmifestivalil. Hiljem koputanud produtsent naise hotellitoa uksele ja lubatud sisse. Pärast põgusat vestlust tunginud Weinstein naisele kallale, sundinud teda suuseksile, tunginud sõrmega tema tuppe ja vägistanud ta. Ohver ei rääkinud kallaletungist kellelegi, kuna Weinstein oli ähvardanud ta tappa.

Sama aasta 19. veebruaril oli Weinsteinil teise naisega ühe hotelli söögikohas ärikohtumine, milles osales ka naise tuttav. Produtsent veennud naisi tema hotellisviiti tulema. Üks naistest järgnes talle pahaaimamatult vannituppa. Seal olevat Weinstein end paljaks kiskunud, takistanud naist lahkumast, hoidnud teda kinni ja rahuldanud end. 

"Usume, et asitõendid näitavad: kohtualune kasutas oma võimu ja mõju, et saavutada ligipääs ohvritle ning seejärel nende kallal vägivaldseid kuritegusid toime panna," ütles Los Angelese maakonna ringkonnaprokurör Jackie Lacey oma avalduses.  

New Yorgis alanud kriminaalprotsess puudutab kaht Weinsteini ohvrit, kuid usutavasti astuvad tunnistajatena üles ka mõned teised tipp-produtsenti vägistamises süüdistanud naised. Hollywoodi mogul saabus kohtuhoonesse kõndimisraami toel.  Protsess võib CNNi teatel kesta poolteist kuud ning süüdi mõistmisel ähvardab Weinsteini eluaegne vanglakaristus.