Ravikodu eestvedajad Anne Daniel-Karlsen ja Ants JohansonFoto: Robin Roots
Tele
2. jaanuar 2020, 15:04

GRAAFIK | „Jõulutunnel“ kogus sel aastal aegade suurima summa, pea 400 000 eurot (10)

ETV heategevuslik saade “Jõulutunnel” kutsus märkama psüühiliste traumadega noori ja lapsi ning toetama neile vajaliku miljööteraapilise ravikodu rajamist. Telefoni- ja otseannetuste ning suurtoetajate kaasabil on ravikodu rajamiseks kogunenud aegade suurim summa - 393 131 eurot.

Heategevussaate partneriks on MTÜ Oskar Alliku kodu, kellega koos selgitati vajadust ennetava ja rehabiliteeriva miljööteraapilise ravilahenduse järele hingetraumadega noortele. “Jõulutunneli” üleskutse märgata haiget saanud noori ja toetada miljööteraapile ravikodu rajamist leidis väga sooja vastuvõtu - 31. detsembri südaöö seisuga oli telefoniannetusi laekunud 277 390 eurot, 20 441 eurot kanti otseannetustena MTÜ pangakontole.

Pea 100 000 euro ulatuses on sõlmitud eellepinguid Eesti juhtivate puiduettevõtetega, kelle toetusel saab ravikodu esimese maja ehitamine võimalikuks.

Tänu “Jõulutunnelile” saab mittetulundusühing ellu viia unistuse, et sarnaselt Põhjamaadele jõuaks terviklik miljööteraapiline raviteenus ka Eestisse. MTÜ Oskar Alliku kodu esindajad dr Anne Daniel-Karlsen ja Ants Johanson tänavad selle eest kõiki toetajaid: “Oleme südamest tänulikud Eesti inimestele, kes oma annetusega näitasid, et nad hoolivad ning valutavad südant meie laste ja noorte pärast, kelle usk, et keegi neid nende lootusetusetuna näivas olukorras aidata tahab, kadunud oli. See on imeline kingitus meile, eelkõige aga Eesti lastele.”

Heategevussaate 20aastase ajaloo jooksul on “Jõulutunnel” abistanud tuhandeid eestimaalasi. Saate produtsent Ene-Maris Tali tunneb heameelt, et sedavõrd oluline teema nagu psüühikahäiretega lapsed ja noored puudutas väga paljude inimeste südant. “Rahvusringhäälingu roll on tõstatada ühiskonnas olulisi teemasid, mis vajavad lahendamist. Tänavune “Jõulutunnel” võttis endale ülesande rääkida lastest, keda on väärkoheldud, kiusatud, hüljatud ja kes on täiskasvanute tülide vahele jäänud või nende ohvrid olnud. Need lapsed on meie keskel, aga me ei märka nende seisundit või ei oska seda ära tunda. Loodan väga, et siit edasi võetakse probleemi tõsiselt ning koos esimese ravikoduga muutub abi katkise hingega lastele ja nende peredele kättesaadavamaks.”