"Puuduta mind" - Anu Kallavus; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
3. jaanuar 2020, 21:49

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist

„PUUDUTA MIND“ 112. SAADE | Astroloog Anu Kallavus teab, mis on saabunud Veevalaja-ajastul teisiti kui Kalade-ajastul (10)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on astroloog ja vaba kulgeja Anu Kallavus. 

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

Nagu aasta algusele kohane, alustame ka meie vaatega eesootavale. Saatesse tuleb külla hingelisele astroloogiale keskendunud Anu Kallavus. Anu ei ennusta küll seda, mis sündmused täpselt meid 2020. aastal ees ootavad, kuid selgitab, millised on aasta võimalused ning millised ohud.

Taevakaardil on kolm vägevat planeeti Jupiter, Saturn ja Pluuto praegu liikumas Kaljukitse märgis. Need kolm on suurte muutuste toojad nii isiklikus kui globaalses plaanis. Kaljukits aga on vastutuse ja saavutuse ning vormilise elu ning praktilisuse märk. See kokku tähendab Anu sõnul, et saabumas on aastad, mis pakuvad erakordseid võimalusi, kuid võivad mõnegi jaoks olla ka äärmiselt keerulised. „Praegu läbime justkui oma süsteemi pudelikaela, kus võõrastest ja kitsaksjäänud katetest on vaja vabaneda,“ selgitab ta. „See aeg sobib suurepäraselt igat laadi energiapundarde lahtiharutamiseks. Kui kogeme kriisi ja takistusi, peaksimegi vaatama endasse ja küsima, kas olen valmis loobuma asjadest, mis mind ei toeta?“ 

Räägime ka saabunud Veevalaja ajastust, mis kannab hoopis teistsuguseid – kergemaid ja vabamaid – energiaid, kui möödunud Kalade ajastu, mis kestis umbkaudu 2100 aastat.

„Veevalaja ajastul pole kohta eneseohverdustel,“ selgitab Anu. „On käimas eneseteadlike loojate ajastu esimesed tõsised proovikivid. Paljud struktuurid, millega nii välises kui sisemises plaanis seotud oleme, läbivad sügavat ümbersündi.“ Aga kõigest pikemalt juba saates.

"Puuduta mind" - Anu Kallavus; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Robin Roots

Kallavus ütleb, et astroloogia on käinud temaga koos kogu elu. Sügavamalt hakkas ta sellega tegelema aastal 1985 ning esoteerilise astroloogia juurde jõudis enne aastatuhande vahetust, 1999, õpetajaks ja teejuhiks Michael Robbins.  

Anu korraldab tunnetuslikke astroloogiaseminare, mille eesmärk on inimestes oleva potentsiaali avamine, näitamaks võimalusi elada avatumalt ja julgemalt ning vabaneda inertsist ja hirmust tundmatu ees. Ta teeb ka personaalseid astroloogilisi nõustamisi. „Iga inimene kannab endas suurt arengupotentsiaali, mille teadvustamine aitab võtta uue suuna ja saada oma elu loovate jõudude juhiks,“ ütleb ta. „Sündmuste ennustamisega ma ei tegele, küll aga nende mõtestamisega.“ 

Hariduselt on Anu Kallavus geograaf ning olnud pea kaks aastakümmet Tallinna reaalkoolis ja vanalinna hariduskolleegiumis geograafiaõpetaja. Paralleelselt õpetajatööga korraldas ta noortele kaugmatkasid. 

Astroloogia kõrval on Anul teinegi suur kirg – alpinism. Ta tuli 1980-86 Eesti ja 1980-81 kaljuronimises Baltimaade meistriks ning osales 1982. aastal Pamiiri mäestikus Tartu Ülikooli mäetipu (6350 m) ja 1984. aastal Tallinna tipu (6047) esmavallutamisel.
1986. aastal valiti Anu Eesti parimaks alpinistiks.

Anu ütleb, et alpinismiga tegelemine on olnud hindamatu elu õppetund. „Mägedes õppisin loobuma väärtusetust ja liigsest, hindama Elu. Kogesin alandlikkust, mis kasvab välja harmoonia ja armastuse terviklikust ning ülendavast kogemusest.“

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!