Kristina PärtelpoegFoto: Toomas Tatar
Inimesed
2. jaanuar 2020, 11:14

Kristina Pärtelpoeg kartis, et ei saa rinnalõikuse tõttu beebit emapiimaga toita (28)

Kuu tagasi emaks saanud blogija Kristina Pärtelpoeg räägib oma uues TV3e beebiblogis imetamisest ehk teemast, mis paljude emade seas furoori tekitab. Naine tunnistas, et ta kartis, et ei saa oma tütart rinnaga üldse toitagi, kuna on minevikus rindu lasknud opereerida. 

“Minul oli see, et kuna ma käisin rinnavähendusoperatsioonil, siis ma raseduse ajal valmistasin ette, et mul ei pruugi üldse rinnapiim tulla ja ma pean hakkama rinnapiimaasendust andma. Aga raseduse lõpupoole tuli mul rinda ternespiim, kui ma pigistasin tisse. Siis oli ikkagi väike lootus, et mul tuleb rinnapiim,” rääkis ta.

Siis oli ees aga järgmine probleem: laps ei tahtnud pärast sündi rinda võtta. Haiglas anti talle seetõttu nibukaitse, millega laps küll sõi, kuid ei saanud kõhtu täis. Beebi kaotas kiiresti kaalu, teisel päeval lausa 10% sünnikaalust, ja Kristina pidi hakkama lapse toidukordi kirja panema. 

Rasketel hetkedel otsustas Kristina siiski rinnapiimaasendajat lapsele anda. “Paljud ütlesid, et ära võta seda rinnapiimaasendust vastu, ole ikka tõeline ema, anna rinda! Aga sel hetkel, kui sul laps röögib öösel, siis on savi, andsin seda rinnapiimaasendust,” tõdes ta. 

Kristina avastas ka hea nipi: kui lapsele toidukorra alguses veidikene asendustoitu anda, on tal juba maitse suus ja siis on teda lihtsam ka rinnast toita.

Lisaks leidis Kristina rinnaga toitmisele plusse ka enda vaatepunktist. “Mul oli vahel tunne, et tahan alla anda, sest see on liiga raske. Lihtsam on anda seda rinnapiimaasendajat. Aga mind motiveeris see, et mulle öeldi, et imetamisega võtab alla, pluss see on lapsele parem ja tugevdab ta immuunsüsteemi, pluss see on tasuta. Tuleb leida motivatsiooniallikaid, et mitte alla anda!”

 
 
 
View this post on Instagram

Khelani sai täna 1 kuuseks 🎉❤️ 👶🏾

A post shared by KRISTINA PÄRTELPOEG✨ (@kristinapartel) on