Foto: @rickilake/Instagram
Inimesed
2. jaanuar 2020, 13:30

Juuste väljalangemisest ahastuses teletäht ajas pea paljaks

51aastane USA näitleja ja telesaatejuht Ricki Lake astus uuele aastale vastu radikaalse soengumuutusega. Ta paljastab avameelses Facebooki sissekandes, et on suurema osa täiskasvanuelust kannatanud juuste väljalangemise all.

Lake avaldas kolmapäeval foto peaaegu kiilaks aetud peast. "Ma pole haige. (TÄNU JUMALALE.) Mul pole keskeakriis ja ma pole vaimselt kokku varisenud, ehkki kannatanud olen ma tõesti. Kannatanud enamjaolt vaikides ja hooti ligi 30 aastat," kirjutas Lake, kes enda sõnul ei tunnistanud oma probleemi isegi terapeudile. Tema sõnul on krooniline juuste väljalangemine sandistav, piinlik, valuline, hirmuäratav, masendav, üksildust tekitav. "Olen mõnikord isegi enesetappu kaalunud."

Ricki sõnul sai juuste väljalangemine alguse pärast komöödiafilmi "Hairspray" (1988), mille võtteil oli tema seni terveid ja töötlemata juukseid karmilt blondeeritud ja tupeeritud. Ta ei taha enam vaikida. Juuste maha ajamine on mõjunud vabastavalt. "Tean, et tõtt rääkides puudutan paljude naiste ja meeste hing. Ma pole oma hädas üksi ning mu eesmärk on teisi aidata, vabastades end samal ajal sellest tummast põrgust, milles ma elanud olen."