Tanel ToomFoto: Heiko Kruusi
Film
1. jaanuar 2020, 17:42

Tanel Toom Oscarile kandideerimisest: seekord on panused palju suuremad (55)

Filmimees Tanel Toomi elus on tähtis aeg - tema esimene täispikk mängufilm "Tõde ja õigus" pääses Oscarite jagamise eelvalikusse. Peagi saab selgeks, kas see ka viie nominendi sekka pääseb. Üks Oscari nominatsioon Toomil juba on, aastast 2011, kui tema lühifilm "Pihtimus" nominatsiooni teenis. 

Toom tunnistab väljaandele Deadline antud intervjuus, et seekord on panused palju kõrgemad, kui eelmisel korral. "Ma armastan filmitegemise juures seda, et sa ei tea kunagi, mis filmiga juhtub või millist elu see elama hakkab."

Toom sõnab intervjuus, et filmitegemise juures oli palju võimalusi läbi kukkumiseks. "Kõigil eestlastel, isegi neil, kes pole raamatut lugenud, oli visioon, milline film olema peaks ja kes seal mängima peaks. Ootused olid kõrged. See oli hirmutav. Olin täiesti valmis peksa saama, seega oli minu jaoks väga suur üllatus, et sellel nii hästi läks," naerab Toom. 

Tanel ütleb ka, et oleks olnud rumal mitte kandideerida oma filmiideega EV100 filmiprogrammi, kust ta 160 hulgast välja valiti.