"Edekabel"Foto: Kuvatõmmis/"Edekabel"
Tele
1. jaanuar 2020, 12:47

Silvia Ilves „Edekabeli“ paroodiast: minule oli see suur au ja üllatus, geniaalne! (27)

„Mulle väga meeldis! Henrik Normann on ikka tõeline talent, selline koomik. Kõigel, mis ta ette võtab, on huumor juures. Väga huvitav on vaadata, milline on tema pilt parodeeritavast inimesest ja mida ta selle inimese juures välja kaevab. Ma nautisin kogu saadet,“ kiidab tšellist Silvia Ilves tänavust „Edekabelit“, kus tedagi parodeeriti.

Lõppenud aasta viimasel õhtul oli TV3 eetris traditsiooniliselt Henrik Normanni paroodiasaade „Edekabel“. Sel korral võttis Normann pulkadeks lahti ka tšellist Silvia Ilvese ja kitarrist Paul Neitsovi tormilise ja kiire armastusloo. Silvia ja Paul teatasid novembris, et ühine musitseerimine on neid viinud armusuhteni, paar nädalat hiljem paljastati aga, et nende teed on lahku läinud. Vaid mõned päevad pärast lahkumineku-uudist teatasid nad sotsiaalmeedias, et on siiski koos, kuid järgmisel päeval selgus, et siiski mitte.

„Minule oli see suur au ja üllatus. Ma poleks sellist asja üldse oodanud. Väga geniaalne idee,“ kiidab Silvia paroodiat. „Ma natuke kartsin, et see võib tulla, sest minu ja Pauli teema oli tõesti keeruliseks läinud, aga kõige tähtsam on osata enda üle naerda,“ räägib Silvia. „Me saame Henrikuga hästi läbi, ma tean, et ta ei mõelnud midagi halba, see oli väga ägedalt tehtud. Ma oleks tahtnud ikka poisipea ka ära näha,“ tunnistab Silvia, et üks detail jäi tema jaoks siiski puudu. Meenutuseks – varem poolde selga pikki juukseid kandnud Silvia lõikas juuksed lühikeseks, kui läks lahku oma kallimast Jaagust, aasta lõpupoole otsustas naine aga poolpika soengu hoopiski poisipea vastu vahetada. Ka „Edekabelis“ läksid „Silvia“ juuksed iga sketšiga lühemaks. „Ma muidugi ei tea, millal see saade tehti. Väga hästi kokku pandud, mõttega tehtud asi. Fantastiline!“ ei ole Silvia kiidusõnadega kitsi.

Silvia sõnab, et mingit solvumist tema hinges pole. „Normann tegi täpselt seda, mida rahvas näha tahab. Paroodia ongi ju see, et võtad väikese nüansi ja teed sääsest elevandi.“ Sketšis oli lisaks Silviale kujutatud muidugi ka Pauli. „See oli geniaalne, sest Paul ongi selline napisõnaline,“ naerab Silvia, et Normann oli ka Pauli väga hästi tabanud. „Ja see, kuidas ma pakkusin Paulile mullaseid porgandeid – geniaalne kokkuvõte minu imelikematest seikadest (Silvia paljastas oma viimase raseduse ajal Õhtulehele, et iga raseduse ajal on teda vallanud suur kihk mulda süüa ja seda on ta ka teinud – toim.). See ongi meelelahutus, rahva naerutamise ehtne näide.“

Silvia veetis aastavahetuse laval ning kell viis uue aasta hommikul koju tulles vaatas esimese asjana enne magamaminekut „Edekabeli“ järele. „Väga paljud kirjutasid, et ma seda kindlasti vaataks ja ütlesid, et nalja saab. Muidugi öeldi ka, et ma seda südamesse ei võtaks. Ma võtsin kõike absoluutselt naljaga.“ Silvia usub, et ka tema lähedased ja tuttavad, kes teda tunnevad, saavad kõhutäie naerda. „Kindlasti saavad nad ka aru, kuidas paroodiategemine käib. Selles pannakse ju alati kõvasti juurde, et asja tuum välja tuua,.“ Silvia tunnistab, et kui Lauri Liiv tegi näosaates kord järele ansamblit The Ilves Sisters, mis koosneb Silviast ja tema neljast õest, tundis ta teatavat õelust. „Võib-olla on asi ka selles, et mina oskan enda üle naerda ja „Edekabeli“ paroodia puudutas ainult mind. Kõik pole nii paksu nahaga. Igal juhul tahaksin ma Henrikut lausa kallistada, et ta selle nii tublisti tegi!“