TANEL TOOM Tags: Tanel ToomFoto: Heiko Kruusi
Inimesed
31. detsember 2019, 00:01

MEELELAHUTUSAASTA 2019 | Juuli-detsember: Tanel Padar saab isaks, „Rannamaja“ näitab ekraanil ehedat seksi, Brigitte Susanne Hundi skandaalne lahkuminek

Õhtuleht võtab kokku lõppeva aasta. Vaatluse all on viimase kuue kuu jooksul Eesti meelelahutusmaailmas toimunu, millest ei puudu skandaalsed lahkuminekud, šokeerivad telesarjad ja imelised pulmapeod. 

JUULI: Esimesest laulupeost sai 150, tantsupeost 85 aastat

4. juulil saab avapaugu XX tantsupidu „Minu arm“. Ähvardavatest pilvedest hoolimata on ilm helde ega kasta tantsupeolisi vihmaga enne viimast päeva. Esimesele tantsupeopäevale lisab pidulikkust aumärkide jagamine presidendilossi aias. Pimedad naudivad tantsupidu kõrvaklappidest kostva kirjelduse järgi. 6. juulil algab aga XXVII laulupeo „Minu arm“ avakontsert. Rongkäiguga saabub lauluväljakule ka juubelipeotuli. Meeleolu on ilus ja ülev, tõrvatilkadeks meepotis on vaid kirvehinnad ja see, et turvakaalutlustel lõpetati ootamatult laulupeopiletite müük.

Laulupidu Foto: Martin Ahven

ARMUELU

  • Toomas Anni poeg Tauri Anni abiellub 18. juulil oma laste ema Piiaga.
  • Näitlejapaar Maiken Schmidt ja Priit Pius sõuavad abieluranda. Nende abielu registreeritakse Tallinnas. Päev hiljem toimunud abielutseremoonia korraldab Käsmu põlispuude ja sammaldunud rändrahnude vahel nende kolleeg linnateatrist, Alo Kõrve.
  • Meelelahutusärimees Sten-Erik Jantson abiellub oma kallima Daana Suuniga. Uudist jagab Facebookis Daana, kelle perekonnanimi on nüüdsest Suun-Jantson. Sten-Eriku ja Daana laulatus peetakse Kaarli kirikus, 140 külalisega pidu aga Tallinna lähedal mõisas, kus esinevad kultusbändid East 17 ja Londonbeat.
Liina Raud ja Mihkel Raud Foto: KRISTJAN LEPP
  • Mihkel Raud annab teada, et tema kuus aastat kestnud abielu Liina Rauaga on läbi. Asjaosalised oma lahutuse põhjustele valgust ei heida. Novembri alguses annab Mihkel teada, et nad on Liinaga taas koos.
  • „Me oleme otsustanud Maiga lahku minna. Kõlab kindlasti nagu midagi väga resoluutset ja kurba, aga meie jaoks ei ole see üldse nii,“ teatab poliitik Kalle Palling juuli lõpus Facebookis, et tema abielu Mai Pallinguga on läbi. Pallingud kirjutavad, et sõpradel ei tasu nende pärast kurb olla, sest nad ise ei ole. „Me jätkame seda teed veidi teises vormis kui viimased 11 aastat, aga teeme seda täie austusega teineteise vastu.“ Praegu on mõlemal uued kaaslased.
  • Oleg Grossi rallisõitjast poeg Georg Gross abiellub Katrin Vakulskajaga.

UUDISED

  • „Tenetil“ algab uus võtteperiood, Laagna teel. Ühel vabal päeval väisab režissöör Christopher Nolan filmimuuseumi, mida nimetab külalisteraamatus fantastiliseks. Robert Pattinson käib mitu korda linna peal kohalikku ööelu uudistamas.
  • Eesti populaarsus võttepaigana jätkub – siin filmitakse ka Soome komöödiat „Se mieletön remppa“.
  • Ega kohalik filmitööstuski maga. Hakkavad Tootsi-filme kokkuvõtva „Talve“ ja noortekomöödia „Öölapsed“ võtted.
Ruslan Trochynskyi ja Terje Trochynsky Foto: Martin Ahven
  • Svjata Vatra solist Ruslan Trochynskyi müüb Viljandi kodu maha, võtab naise-lapsed ja tuleb Tallinna tulema. Kolimismõtet hellitas perekond juba kümme aastat, kuid kevadel hakati laste hariduse ja Ruslani karjääri pärast mõtet viimaks teoks tegema.
  • Miljardär Jeffrey Epstein peetakse kinni kahtlustatuna rõlges ja massilises alaealiste tüdrukute kupeldamises. Kuu aega hiljem sooritab ta vangikongis enesetapu.
  • Metallica meelitab Raadi lennuväljale rohkem kui 60 000 rokisõpra. Tulihingelisemad fännid on platsis juba hommikul.

AUGUST: Möllumehest ontlikuks pereisaks

Rokkar Tanel Padar paneb punkti oma imelisele muutumisele, asudes last kasvatama. Neli aastat tagasi viskas Tanel suitsud ja vägijoogid nurka, valmistus triatloniks ning sillutas teed stabiilsema elu poole. Kohtumine Lauren Villmanniga suunas rokimehe elu veel rohkem rööbastesse. Nüüd on noored kihlatud ja tütar Linda vanemad.

ARMUELU

  • 3. augustil peavad Lõuna-Eesti maalilise looduse keskel pulma Adeele Sepp ja Jaan Jaago – sündmust tähistatakse 120 külalisega Greete motellis. Abielludes võttis Adeele perekonnanimeks Jaago. Abikaasad kasvatavad juba peagi aastaseks saavat tütrekest, kel nimeks Salmeli.
  • Jaan ja Kersti Tootsi poeg Richard ning tema advokaadist väljavalitu Sandra Ojaperv abielluvad 16. augustil Jaani kirikus.
  • Vabakutseline näitleja Maarja Mitt sõuab augustis oma kaaslase, muusik Andre Picheniga abieluranda. 
  • Moelooja Kristina Viirpalu ja ärimees Even Tudeberg vannuvad teineteisele truudust. Laulatus peetakse maha Otepää kirikus, 140 külalisega pulmapidu aga paari maakodus Otepää lähedal. 
  • Evelin Ilvese endine kallim, muusik Siim Rikker kihlub juulis oma väljavalitu Heily Haasmaga, kellega alles aprillis suhtesse astus. 16. augustil sõlmitakse aga ka ühine liit.
  • Laulja ja helilooja Mikk Tammepõld abiellub 19. augustil oma elukaaslase Liina Karoga.
  • Baltika juht Mae Hansen ja austerlasest tippjuht Alfons Leyrer, kes tegutseb gaasi- ja õliäris, abielluvad Horvaatia saarel Crveni Otok. Baltika tegevjuhi nimi on nüüd Mae Leyrer.
  • Tuntud ettevõtja ja kunstikoguja Jaan Manitski ja advokaat Anneli Urge-Manitski on lahutanud oma abielu. Väidetavalt oli see pikk ja kurnav protsess, et paika saada nii varalised kui ka edasised omavahelised suhted, kirjutab Kroonika.
Mirtel Pohla ja Toomas Olljum Foto: Erlend Štaub
  • Hinnatud näitleja Mirtel Pohla läheb oma elukaaslasest, muusikamänedžer Toomas Olljumist lahku. „See oli meie mõlema rahulik ja teadlik otsus liikuda edasi kumbki oma teed,“ kinnitab Mirtel, kuid lahkumineku põhjust ei avalda.
  • Režissöör Ove Musting võtab naiseks oma lauljast ja muusikaterapeudist kallima Marion Untera.

UUDISED

  • Viivi Sõnajalga näeb üle pika aja avalikkuse ees – Viivi ja Oleg veedavad mõnusalt aega Saaremaa ooperipäevadel. Viivi on rahul ja õnnelik, sest alkoholisõltuvus on viimaks seljatatud.
  • Endisele lauluväljaku juhile Riho Rõõmusele tuleb idee: võiks Õllesummerile ikka elu sisse puhuda.
Anu Saagim Foto: Erlend Štaub
  • Anu Saagim võtab vastu pakkumise osaleda Soome tõsieluseriaalis „Farm“, kus tuleb seltskonna kohalike avaliku elu tegelastega elada kuu aega eraldatuses 19. sajandi oludes.
  • Toimub Jaak Joala fänniklubi kokkutulek. Muusikasõprade pidupäev algab laulja nimelise trammi sõiduga.
„Rannamaja“ osalised Foto: Martin Ahven

SEPTEMBER: Tõsielusari „Rannamaja“ šokeerib sündsaid vaatajaid

September toob telerisse tõsieluseriaali „Rannamaja“ ning koos sellega uusi kuulsusi meie meelelahutusmaastikule. Saate eesmärk on leida endale kaaslane. Kõige rohkem saab tähelepanu Kristo ja Kerli suguline läbikäimine kaamera ees ning armukolmnurk, kuhu kuulub lisaks neile ka Ada. Peetakse ka vallaliste pidusid, kus flirditakse ja otsitakse kaaslast. Kõik noored kinnitavad pärast kui ühest suust, et ei kahetse saatesse minekut.

ARMUELU

  • Kihlasõrmuse saab sõrme eksmiss Eha Urbsalu. Tema elukaaslane David palub maalilises Toscanas naise kätt. „Nüüd ma saan väga hästi aru, miks see paik kõigile väga meeldib! Seal on nii ilus ja romantiline,“ ütleb Eha Kroonikale. „Lõpuks ometi olen leidnud enda kõrvale targa mehe.“ 
Kristiina Ojuland ja Raimo Kägu Foto: Ardo Kaljuvee
  • Raimo Kägu annab Kroonika kodu-erile antud intervjuus mõista, et tema ja Kristiina Ojulandi teed on lahku läinud. „Ma ei suuda nii lähedast suhet enam pidada,“ ohkab Raimo siiralt. „Olen ise nii intensiivne inimene. Vajan õhku ja ruumi. Aga mulle meeldivad endiselt naisterahvad,“ jätab ta otsad lahti ega ütle, on tal siis Itaalias uus silmarõõm või suisa elukaaslane.
  • 14. septembril võtab oma kallima Maria Uppini naiseks näitleja Kristjan Sarv.
  • Saatejuht Hannes Võrno abiellub 29. septembril oma kallima Cordeelia Viikbergiga.

UUDISED

  • Koos septembriga algab ka uus kooliaasta. Tarkust taga nõudma asuvad näiteks Indrek Raadiku kaksikud, Silvia Ilvese teine poeg, Lungede tütar ning teisedki.
  • Tartu keldribaari Sodiaak koguneb Arnold Oksmaa kontserdile nii palju fänne, et piletimüük lõpetatakse enne keskööd. Üles astuvad ka tantsuansamblid Špiilimiili ja Dark Velvet. Pidu tuleb kaema ka strippar Marco.
  • Juunis TV3st lahkunud Keili Sükijainen on kodukanalis tagasi ning hakkab juhtima ning peatoimetama päevakajalist meelelahutussaadet „Seitsmesed: Duubel“.
Olavi Pihlamägi Foto: Martin Ahven
  • Olavi Pihlamägi paneb poolsada aastat peetud tehnikaülikooli kultuurikeskuse juhi ameti päevapealt maha.
  • Täitub 25 aastat Estonia hukust.
Tallinna Televisiooni lõpetamise kohta antud pressikonverents: Taavi Pukk, Mihhail Kõlvart ja Aivar Riisalu. Foto: Tiina Kõrtsini

OKTOOBER: Tallinna Televisioon lõpetab tegevuse

Et Tallinna TV on omadega hädas, oli juba varemgi teada, sest juba juunis hakkas pihta koondamislaine. Sule said sappa teiste hulgas Katrin Toome, Kristiina Võsu, Viktor Vassiljev ja paljud teised. Septembris teatab Mihhail Kõlvart, et TTVga on nüüd sedapsi ja 1. oktoobrist läheb see hingusele. TTV jätkab siiski veebis. Kanal 2 haarab enda rüppe Viktor Vassiljevi, kes jätkab seal oma tervisesaatega, mis kannab nüüd pealkirja „Teledoktor Viktor Vassiljev“. Ka Kristiina Võsu langeb hingetuna Kanal 2 käte vahele – saatega „Sööma!“.

ARMUELU

  • Lauljanna Nele-Liis Vaiksoo kallim Mihkel Nukka laskub Küprose kuurortlinnas ühele põlvele ja palub kallima endale naiseks. „See ei olnud kindlasti midagi uisapäisa. Nagu ma aru saan, oli ka kaasa poolt pikalt planeeritud. Oleme mõlemad ratsionaalsed inimesed. Oli selline ilus hetk ja tähistasime ka muud tähtpäeva,“ paljastab Nele-Liis Õhtulehele.

UUDISED

  • Eesti rulluisutaja Tõnis Paalme teeb tagurpidi rulluisutamises maailmarekordi.
Sander Rebane Foto: Martin Ahven
  • Algab eestlaste lemmiksaade, kuid pisut teise pealkirjaga – „Su nägu kõlab varsti tuttavalt“. Seekord on osalisteks kaheksa särtsakat noort, kelle hulgas on enamik täiesti tundmatud inimesed. Igas saates langeb keegi välja ning auhinnaraha jääb võitjale. Saadet juhib Sander Rebane.
  • Evelin Ilves, kes teatas eelmisel kuul, et hakkab tööle regionaalhaiglas arsti-residendina, saab juurde veel ühe ameti, milleks on koerajuht. 
  • Algab moenädal, mille käigus tunnustatakse Kuldnõelaga Tanel Veenret ja Hõbenõelaga Eve Hansonit.
Brigitte Susanne Hunt ja Ron Nõmm Foto: Andra Nõlvak

NOVEMBER: Brigitte Susanne Hundi skandaalne lahkuminek

Raadiohääl Brigitte Susanne Hunt ja tema peigmees Ron Nõmm lähevad eraldi peole. Öösel hakkavad Brigitte telefoni laekuma videod, kus Ron noolib tantsupõrandal teise naise huuli. Brigitte pakib asjad ja on järgmisel hommikul läinud. Lugu saab nii palju vastukaja, et Brigitte on sunnitud tegema Roni kaitseks avalduse, et nad leppisid ära, on suured sõbrad ja jõudsid ühiselt järeldusele, et neile pole ühist teed ette määratud. Novembri lõpus vabastab Brigitte sõbranna diivani, sest uue kodu võtmed on tal viimaks käes.

ARMUELU

  • Priit Kuuse ja Heidit Kaio pea 23 aastat kestnud abielu saab läbi. Otsusele lahutada jõutakse suvel.
Mari Ojasaar ja Jesper Parve Foto: LAURA STRANDBERG
  • Romantilisel Bali saarel langeb oma kallima Mari Ojasaare ees ühele põlvele kirjanik Jesper Parve. Nad on koos olnud kümme aastat ning neil on kaks last – 2014. aastal sündinud Aaron Troy ja 2018. aastal sündinud Thor Ragnar. 
  • Heidit tunnistab Kroonikale, et neil on seljataga umbes seitse rasket aastat. „Tagantjärele võime öelda, et need katsumused paraku ei liitnud meid, vaid lahutasid,“ tõdeb ta. Kuna otsus küpses pikalt, oli lahutus siiski pigem vormistamise küsimus kui emotsionaalne hoop.
  • Novembri alguses pakatavad muusikud Silvia Ilves ja Paul Neitsov rõõmust, et ühise musitseerimise kaudu on nad teineteist ka eraelus leidnud. Paar nädalat hiljem annab Silvia sotsiaalmeedias teada, et kiirelt alanud kuum romanss on leidnud sama kiire lõpu. Paar käib veel natuke kokku ja lahku, kuid toimetusele teadaolevalt on noored praeguse seisuga lahus.

UUDISED

  • Selguvad „Eesti laulu“ poolfinalistid.
  • Keili Sükijainen lahkub saatest „Seitsmesed: Duubel“, millele järgneb torm veeklaasis. Sahistatakse, et töökaaslased tegid ühisavalduse, sest Keili olevat staaritsenud ja inimesi nutma ajanud.
  • Janek Luts hakkab Vikerraadio uueks peatoimetajaks.
  • Näitleja Lauri Saatpalu sammub purjuspäi lavale etendust andma. VAT Teatri administraator on sunnitud etenduse katkestama ja Saatpalu sealt minema toimetama – arstide hoole alla.
Anzori Foto: Rauno Vahtre
  • Gruusia maag Anzori võidab „Eesti selgeltnägijate tuleproovi“.
  • Rambivalguses särab Pariisis elav eestlanna Triin Lellep, keda tutvustatakse kui ooperiprimadonnat. Sahistatakse aga, et tegu on petisega! Estonia ja Vanemuise ooperilauljad teevad pöördumise: „Meie arvates on ebaeetiline nimetada kedagi Euroopat vallutavaks ooperitäheks fakte ja tegelikku tausta kontrollimata.“
Madis Arro Foto: Martin Ahven

DETSEMBER: näosaate võidab Madis Arro

Lõpule jõuab uues kuues näosaade ehk „Su nägu kõlab varsti tuttavalt, mille võidab Madis Arro. „Pisarad tulid silma!“ tunnistab võidumees. Ta kehastub finaalis ülikiirelt mehest naiseks ja siis jälle naisest meheks – Madis Arrost saab Elaine Page ja temast omakorda José Carreras. Näosaate favoriit Eleryn Tiit, kes kehastab finaalis Polina Gagarinat, jääb napilt teiseks, kuid pälvib TV3 Play auhinna. Nimelt tema esinemisi on TV3 Play'st enim vaadatud, täpsemalt üle 180 000 korra.

ARMUELU

Liisa Oviir Foto: Erlend Staub
  • Endine parlamendi liige ja ettevõtlusminister Liisa Oviir ei suuda uuelt kaaslaselt silmi saada. „Minu elus on tõesti üks armas inimene. Tema nimi on Evar ja ta töötab IT-valdkonnas,“ õhkab ta.
  • Supermodell Karmen Pedaru jagab oma Instagrami story's pilti koos Eesti käsipalluri Dener Jaanimaaga, kus viimane ta nägu limpsab. „Häid jõule!“ soovivad nad. Novembri lõpus rääkis Karmen Pedaru „Reporterile“, et on vallaline. „Ei, meest ma ei soovi, aitäh! Mul on väga mõnus vallalise elu.“
  • Näitleja Reimo Sagor on leidnud oma ellu armastuse, kelleks on temast kuus aastat noorem Katariina Urbel, teab Kroonika. Esimest korda jäi paar koos inimestele silma juba suve hakul.
  • Kroonika andmetel on riigikogu liikme Peeter Ernitsa ja tema abikaasa Kersti abielu karil – külarahvas pole Peetrit juba kaheksa kuud Kersti kodu juures näinud ja Kersti jalutavat ringi hoopis teise mehega. Kumbki lahkuminekut ei kinnita.

UUDISED

  • Meie mullune eurolaulik Victor Crone proovib seekord kodumaa, Rootsi eurolaulu võita. Eurovision tekitab sõltuvust, tunnistab ta.
  • Maire Aunaste naaseb Kroonikasse. Ta oli Kroonika esimene peatoimetaja, kes pani 1996. aastal kokku ka ajakirja esimese meeskonna.
Helgi Sallo Foto: Vambola Salupuu
  • Helgi Sallol täitub 55 aastat Estonia teatri laval.
  • Näitleja ja muusik Jaak Johanson tuleb lagedale kurva teatega: ta põeb leukeemiat. „Ent tants kestab veel... ilmselt üsna pikalt,“ rahustab ta sotsiaalmeedias oma jälgijaid.
  • Meie seast lahkub Roxette'i lauljanna Marie Fredriksson.
  • Raadiohääl Brigitte Susanne Hunt otsustab lahkuda Power Hit Radiost. Aasta lõpp on talle olnud kirev: lahkumine elukaaslasest, uud kodu ja uuest aastast ka uus töö - sahinate järgi Sky Plusis. „Kui tuleb uus aasta, olgu siis kõik uus!“ teatab Brigitte Susanne, kuid ei täpsusta, kus ta leiba teenima asub.
Tanel Toom Foto: Heiko Kruusi
  • Tanel Toomi mängufilm „Tõde ja õigus“ läheb rahvusvahelise filmi kategoorias Oscarit püüdma. „Esimene emotsioon oli, et see ei ole võimalik!“ kommenteerib Eesti filmi instituudi juht Edith Sepp.
  • Eesti ringhäälingute liit andis Olav Osolinile töö eest raadios ja televisioonis üle Kuldmikrofoni.
  • Tüdrukutebänd Vanilla Ninja tuleb üheks õhtuks kokku, et esineda Sportlandi jõulupeol. „Imeline tunne oli taas koos laval rääkida!“ on nad pärast esinemist vaimustuses.