Jõulukontsert Jaani kirikus, kirikukontsert Tags: Silvia IlvesFoto: Teet Malsroos
Inimesed
31. detsember 2019, 00:01

MEELELAHUTUSAASTA 2019 | Jaanuar-juuni: Evelin Ilves näitab paljast tagumikku, „Litsid“ vallutavad maailma, „Radar“ läheb hingusele (26)

Õhtuleht võtab kokku lõppeva aasta. Vaatluse all on 2019. aasta esimese kuue kuu jooksul meelelahutusmaailmas toimunu, millest ei puudunud eskpresidendiproua paljastus, Eesti draamasarja edu ja ning uued tuuled telemaastikul. 

JAANUAR: Evelin Ilves näitab rahvale tagumikku

Paljukannatanud televaatajale, kes uue aasta kolmanda päeva õhtul kaks tundi vapralt teleka ees vastu pidas, oli ekspresidendiproua Evelin Ilvesest massiivse portreesaate ette valmistanud Vahur Kersnal varuks priske autasu: peakangelase porgandpaljas pepu, mis sulnilt vetevoogudes õõtsus ja vahepeal terve ekraani täitis. Kersna olevat saadet ette valmistanud kaks aastat. Selle ümber puhkes pikem arutelu: mida meile selle sümboliga näidata taheti? Loomulikult peab kaadritel olema tagamõte, mingi suur saladus!

Kersna kommenteerib tagumikusaagat üleolevalt: kas tõesti saab paljas keha tänapäeval veel kedagi šokeerida? „Õieti öelda aga näitasid nad Eveliniga rahvale lihtsalt p**set,“ järeldab kirjanik Katrin Pauts. 

Anne Loho ja Gunnar Loho Foto: TIINA KÕRTSINI

ARMUELU

  • Lenna Kuurmaa ja tema kallim Lauri Mäesepp kihluvad Lapimaal puhkusereisil.
  • Läti Rahvusteatri hinnatud näitlejanna Evija Skulte ja Eesti ärimees Aimur Kruuse on suhtes olnud pea kaks aastat, kuid jaanuaris tuleb avalikuks, et paar on kihlatud.
  • 1. jaanuaril postitab Brigita Murutar Instagrami fotod, milles annab teada, et alustab uut aastat üksikemana. Saates „Hommik Anuga“ paljastab Paul Neitsov, et lahkumineku põhjustas tema kasiinosõltuvus. Maikuus leiavad noored üksteist taas, kuid mis ei toimi, see ei toimi – juba juunis sammuvad nad oma teid eraldi edasi.
  • Selgub, et Tom-Olaf Urb ehk Reket ja disainer Roberta Einer on lahku läinud. „Lahkuminek toimus eelmisel aastal ja saatuslikuks said lahkarvamused käitumises – mis on aktsepteeritav käitumine ja naise kohtlemine lähisuhtes. Pikemalt sellel hetkel peatuda ei sooviks...“ ütleb Roberta Kroonikale.
  • Lauljanna Anne Loho annab sotsiaalmeedias teada, et jättis abikaasa Gunnar Loho maha. Kuna Gunnar ja Anne jagasid lisaks voodile ka lavatehnikat, siis on Anne sunnitud lauljaameti varna viskama – vihane mees võttis talt kogu lavatehnika „Kahju, et ta ei mõista, et rahulikke variante on ka olemas,“ räägib Anne. „Aga ma ei tahtnud enam selle hirmu all elada, mida pidin tundma: öised ülevalolekud mingite asjade arutamiseks. See elu ei olnud enam normaalne.“
  • Ühenaisekirjastuse Pilgrim omanik Tiina Ristimets läheb lahku oma pikaajalisest elukaaslasest Renest, kellega tal on ühine poeg Lukas Oliver. „Minu pikk kooselu lapse isaga lõppes juba aasta alguses. Naudime mõlemad vabadust ja elu uutel radadel,“ kommenteerib Tiina.
Mailis Reps ja Agris Repšs Foto: Teet Malsroos
  • Uudis Mailis Repsi ja Agris Repšsi lahkuminekust tuleb kõigile üllatusena. „Esimesed märgid, et midagi on teisiti, olid juba läinud suvel – naine ju ikka tunneb ära, et midagi on. Aga lause „Jah, mul on keegi“ tuli abikaasalt alles juuli lõpus. Kui oled 20 aastat inimesega koos olnud ja enamiku sellest abielus, siis on esimene reaktsioon imestus. Seda enam, et meil ei ole kokku-lahku perioode eriti olnud,“ räägib Mailis LP-le.
  • Meelis Lao kauane elukaaslane, modell ja ratsutaja Sirly Tillmann väisab filmi „Klassikokkutulek 3“ esilinastust hoopis teise mehega. Sirly ja tema saatja käituvad kui klassikaline paar, vahendab Kroonika. Sirly kaaslase nime siiski ei avalda, ka too ise ei ole sellest huvitatud. Samuti hoidub Sirly ütlemast, on's nad Laoga lahku läinud või mitte. „Ma ei taha neid asju kommenteerida,“ ütleb ta. Ka Lao jääb diskreetseks. „Hmm... ma ei kommenteeriks,“ sõnab ta heatujuliselt Kroonikale.
  • Kadunud Jaak Joala poeg Janar Joala abiellus läinud suvel oma täisealise tütre Carmeni ema Edith Jantsusega, kuid abikaasadena nad kahjuks koos enam ei ole. Veebruaris selgub, et Janar puhkab juba kolmandat kuud Goas – koos endast vanema sõbratari Astraga. „Kõik inimesed teevad vigu, nii ka mina,“ sõnab Janar Kroonikale. „Olen tõesti abikaasast lahus, aga ei ole ametlikult lahutatud.“
  • Linnateatri näitleja ja muu hulgas filmides „Võta või jäta“ ja „Must alpinist“ rolle teinud Liis Lass läheb lahku oma elukaaslasest, hinnatud filmi- ja teleoperaatorist Ants Martin Vahurist. Liis ja Ants Martin, kes on mõlemad pärit Põltsamaa kandist, kohtusid hoopis Siberis aastal 2014 – filmi „Must alpinist“ esimesel võtteperioodil.

UUDISED

Leelo Tungal Foto: Martin Ahven
  • Hea Lapse looja ja peatoimetaja Leelo Tungal loobub ametist, kuna soovib rohkem pühenduda kirjutamisele. „See oli minu neljas laps, kellega oli muret ausalt öeldes rohkem kui mu oma lastega!“ meenutab Tungal ajakirjas Eesti Naine 25 tööaastat Heas Lapses.
  • Margna ja Jõekalda kolivad: Teet Margna produktsioonifirma toodetud saated „Nädalalõpp Kanal 2ga“ ja „Kuldvillak“ leidsid oma otsa, kuid Kristjan Jõekalda juhitud saadet „Suur lotokolmapäev: Rooside sõda“ näeb alates 23. jaanuarist Kanal 2 asemel hoopis TV3 eetrist.
  • Loodus tühja kohta ei salli – Patuse Poole meesliige Edvin Petrov on leidnud enda kõrvale uue kauni naise, kellega muusikat teha. Uue duo nimeks on Topeltmäng. Virumaa Teataja andmetel on uus naispool, eelmisel aastal Kadrina keskkooli lõpetanud Regina Sundejeva, kooli esindanud paljudel lauluvõistlustel. Peale selle oli ta Kadrina huviklubi Cadencia tantsutüdruk.
Krista Lensin Foto: Teet Malsroos

VEEBRUAR: Võimuvahetus Kroonikas – Lensin lahkub, Veidenberg naaseb

„Mulle tehti ettepanek, ma mõtlesin ja otsustasin väljakutse vastu võtta. See töö on mulle tuttav, kaalusin plusse ja miinuseid ning jäid ainult plussid,“ teatab Ingrid Veidenberg, kes astub pärast 12 aastat taas ajakirja Kroonika etteotsa. Senine peatoimetaja Krista Lensin paneb ameti maha. Paljud meediainimesed võtsid uudise Kroonika peatoimetaja vahetumisest vastu jahmatusega – see tabas neid nagu välk selgest taevast, kui Delfi ja Eesti Päevalehe juht Urmo Soonvald Ekspress Meedia listi asjakohase kirja saatis. Seni tundus, et Krista Lensin oli Kroonikas oma sõiduvees.

Ingrid Veidenberg (vasakul) Foto: Aldo Luud

„Olen pikalt eemal olnud ja vaatan nüüd ajakirja värske pilguga. Samas tean täpselt, kuidas see töö käib ja kuidas teha ajakirja nii, et see oleks endiselt Eesti loetuim,“ kinnitab uue ametikohaga silmanähtavalt väga rahul olev Veidenberg.

ARMUELU

  • Ansambli La La Ladies kaunis lauljanna Kethi Uibomägi läheb lahku oma kallimast, Võru abilinnapea ametit pidavast Toomas Sarapuust. „Juba mõned nädalad käin mina oma teed üksinda edasi,“ kinnitab Kethi sotsiaalmeedias. Pikemalt ta lahkumineku teemal peatuda ei soovi.

UUDISED

  • Veebruari alguses tuleb teade, et suve suurima festivali „Weekend“ korraldaja, kes on suurtes võlgades, on andnud sisse pankrotiavalduse. Korraldajafirmal Weekend Festival Baltic OÜ on peale maksmata arvete võlg ka riigi ees. Krediidiinfo maksuvõlgade raporti järgi on maksuvõlg 169 552 eurot.
Katrin Lust Foto: Erki Pärnaku
  • Katrin Lusti kõmuline autorisaade „Kuuuurija“ vahetab kanalit – see kolib TV3st Kanal 2 ekraanile.
  • Ootamatult tuleb välja, et skandaalne ärimees Meelis Lao on pankrotis, kirjutab Kroonika.
  • Kuu keskel jõuab lõpuks kinodesse suurfilm „Tõde ja õigus“. 
  • Hakkavad liikuma kuuldused, et Vana Baskini teater paneb pillid kotti. Õnneks need ennustused täide siiski ei lähe – teatri toetuseks leiab ootamatult raha Tallinna linnavalitsus.
„Litside“ avapidu Foto: Ohtuleht

MÄRTS: „Litsid“ vallutavad maailma

Hakkavad liikuma kuuldused, et Eesti ajaloost rääkiv Mart Sanderi draamasari „Litsid“ võib jõuda Vene suurima meediakontserni kaudu Venemaa, Poola, Tšehhi, Ungari, Rumeenia ja Slovakkia vaatajateni. Ka USA ja Hispaania levitajad tahavad seriaali osta. „Jää on hakanud tõesti viimastel päevadel liikuma, järjest tulevad igalt poolt huvilised, kes soovivad näidata meie ajaloolist draamat ka oma inimestele,“ kommenteerib sarja edu produtsent Tuuli Roosma. „Olgugi et selle sarja eelarve oli tavaline tele-eelarve, õnnestus meil ikkagi luua selline tootmiskvaliteet, et see rahuldab ka rahvusvahelist maitset,“ rõõmustab ta.

ARMUELU

  • Ärimees Rein Kilgi ja Kaie Kilgi abiellumine, mida paar ise avalikult kinnitanud pole, jäi juhuslikult samal ajal Gibraltaril viibinud kaasmaalase fotokaamerasse, vahendab Kroonika. Nagu selgus, on Rein ja Kaie Kilk abielus juba läinud aasta kevadest – kaadrid olid jäädvustatud 2018. aasta 27. aprillil Gibraltaril. 
  • Evelin Ilves annab Facebookis oma lehel teada, et tema teed lõõtspillimängija Siim Rikkeriga on lahku läinud.

UUDISED

  • Kirgi hakkab kütma Jaak Joala ausamba võimalik asukoht - Balti jaam. Jaak Joala fänniklubi (JJFC) on sellele tugevalt vastu. Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev teatab aga, et otsustatud pole veel midagi. Ja tõepoolest, mingit liikumist pole kuju asjus toimunud praegugi.
Kristi Nilov Foto: Martin Ahven
  • Veidi enam kui kahe aasta eest Tallinna külje alla Rae valda oma osaühingule Õuetuba eramu ostnud „Kodutunde“ produtsent Kristi Nilov on juba aasta aega käinud kohut selle endise omanikuga: lisaks sellele, et vesi on korduvalt üle ujutanud keldrikorruse ja niiskus tekitanud majas hingamisteedele kahjulikku hallitust, on tema sõnul nüüd selgunud, et ka katus laseb läbi.
  • Populaarne tüdrukutebänd La La Ladies teatab laialiminekust. „Peale järjekordset esinemist ja Austraaliast tagasitulekut sain aru, et midagi peab bändi tegemises, karjääris ja ka minu isiklikus elus muutuma. Ja nüüd ongi kõik, see tüdrukutebändi projekt sai punkti,“ kinnitab bändi juhtfiguur Kethi Uibomägi.
Keith Siilats Foto: Arno Saar

APRILL: Eesti investeerimispankur kimpus kelmidega

Eesti ettevõtja Keith Siilats sattus kampa maailma kõige suuremaks pettuseks osutunud Fyre muusikafestivali korraldajatega. Siilats otsustas Fyre festivali korraldamise juurest lahkuda, kui sai aru, et nii suurt festivali väikesel Bahama saarel ei saa siiski korraldada ja taipas, et juhid on hakanud investoritele kindluse andmiseks dokumente võltsima, kirjutab Äripäev.

Fyre festivali korraldajad, tehnoloogiaärimees Billy McFarland ja omaaegne staarräppar Ja Rule, kuulutasid 2017. aasta kevadel, et sama aasta aprillis ja mais on tulekul maailmakuulsa USA muusikafestivali Coachella glamuurversioon – seninägematu elamus, kaks vapustavat nädalavahetust troopilisel Bahama saarestiku erasaarel tulvil parimaid toite tippkokk Steven Starri tiimilt, „kunsti, muusikat ja seiklusi“. Määratu piletihinna välja ladunud koorekiht avastas glamuuripeo asemel eest täieliku „Kärbeste jumala“ saare: villade asemel olid ööbimiseks püsti löödud kipakad telgid, gurmeehõrgutiste asemel pakuti plastkarbist kuivanud juustusaia. Ei turvamehi, ei elektrit. WCsid nappis ning superbändidest polnud kõssugi.

ARMUELU

  • Selgub, et rokkar Brad Jurjens, kes tervitas vabariigi aastapäeval kallima Heddy Bergšteiniga esiklast, on abielus. Brad ja Heddy abiellusid mullu 2. novembril Las Vegase lähistel kõrbes, vahendab Kroonika.

UUDISED

  • Ugala teatri sihtasutuse nõukogu valis Ugala teatri uueks juhiks Garmen Tabori.
Marco Tasane Foto: Anneli Raud
  • Staarstrippar Marco Tasane karistab tema koduuksele ropu sõna kirjutanud teismelisi karmilt: ta viskab nad trepist alla. „Nii see ju edasi minna ei saanud. Koridori astudes sain ühe poisi kohe kätte. Raputasin teda ning lükkasin trepist alla. Ka paksema prillidega poisi lükkasin alla. Teised jooksid üles, sest kartsid,“ meenutab strippar juhtumit, mis toimus tema enda koduukse lävel.
  • Rahvusringhäälingu keelealgatusega valiti enam kui 7000 osalejaga rahvahääletusel kõige eestilikumaks sõnaks „sõnajalaõis“, teatab ERRi portaal. Teisele ja kolmandale kohale tulid rahvahääletusel „öö“ ja „kullakallis“. Esiviisikusse mahtusid veel ka „pööriöö“ ja „kurat“.
  • Tarvo Mölderi dokumentaalfilm „Ott Tänak: The Movie“ on kogunud üle 50 000 vaatamise ning on sellega tõusnud läbi aegade vaadatuimaks kodumaiseks dokumentaalfilmiks, vahendab Menu.
Kärt Anvelt Foto: Erki Pärnaku

MAI: „Radar“ läheb ootamatult hingusele

Üldsust rabab teade, et Eesti uuriva ajakirjanduse üks lipulaevu, Kanal 2 telemagasin „Radar“ pannakse kinni. „Nagu meie aru saame, eelistati uurivale ajakirjandusele raha – uuriv ajakirjandus on teatavasti kallis. Aga ma ei kahetse sekunditki, et vahetasin kirjutava ajakirjaniku töö – hetkel võib öelda, et ajutiselt selleks aastaks – teleajakirjaniku töö vastu, sest olen metsikult palju positiivseid ja olulisi kogemusi saanud,“ kommenteerib „Radari“ lõpetamist saate peatoimetaja Kärt Anvelt.

ARMUELU

  • 10. mail abielluvad Pärnumaal Liu rannas sadakonna külalise silme all „Kodutunde“ saate produtsent Kristi Nilov ja Jan Loigo. Kristi perekonnanimi on nüüd Loigo. Abiellumise kuupäeval on eriline tähendus – 10. mai on avariis hukkunud „Kodutunde“ saatejuhi Signe Lahteina sünnipäev. „Nüüd saab sellest meile alatiseks tähtis päev, ühel ja teisel moel,“ sõnab Kristi ja lisab, et kuupäeva valis siiski Jan. Kristi kohtus Janiga eelmisel suvel tuttavate korraldatud üritusel. Seejärel kirjutas mees Kristile Facebooki ja nii need asjad arenema hakkasid.
  • 17. mail lähevad paari „Eesti laulul“ osalenud Go Away Birdi laulja Hanna Parman ja  Meelis Roll. Hanna perekonnanimi on nüüdsest Roll.
  • Poliitik Raimond Kaljulaid abiellub oma kallima Janega.  
Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski Foto: Erlend Štaub
  • Riigikogu liikmetest abielupaari Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski kaks aastat tagasi sõlmitud abielu puruneb ning Martin kolib kokku bikiinimiss Jekaterina Vassiljevaga. Jekaterina endine abikaasa Anton ohkab raskelt: „Meie kaks last jäävad elama emaga. Mina seal majas enam ei ela. Kolisin välja, sest Martin kolis sisse.“
  • „Meie elutee kulgeb edasi sõpradena, kes ei unusta iial teineteist!“ teatab Cerli Sarv ehk hing Fekeli sotsiaalmeedias, et tema ja Musta Hundi trummari Marko Atso suhe on purunenud. Cerli ja Marko armusid viis aastat tagasi esimesest silmapilgust. Cerli lahutas tollasest abikaasast, sest tunne oli liiga suur, et sellele vastu seista. „Juba teisel kohtumisel Markoga tajusin, et meid seob tütre energia, ja nii sündiski Ella Nora,“ rääkis Cerli mullu juunis Naistelehele.
Kritsiina Heinmets-Aigro ja Aivar Aigro Foto: VÄINO SIIM
  • Miss Estonia 1997 Kristiina Heinmets-Aigro ja jõuka kinnisvaraärimehe Aivar Aigro pea 19 aastat kestnud kooselu, millest 15 aastat oldi abielus, saab läbi. „Meil on kolm toredat tublit last ja soovime keskenduda üheskoos nende edasisele heaolule, et tagada neile kaunis ja muretu lapsepõlv. Isiklikus elus keerame mõlemad uue lehekülje, mida täitma hakkame eraldi, aga lapsevanematena jääme alatiseks seotuks,“ lausub Kristiina Kroonikale. Aivar aga eitab lahkuminekut: „See ei vasta tõele, me ei lahuta oma abielu. Ma ei ole oma isiklikku elu kunagi kommenteerinud ega soovi ka nüüd midagi enamat öelda.“
  • Otsa saab ka Elina Nechayeva ja David Pärnametsa paljukirutud suhe. Elina ütleb, et praegu on laulmine ja muusika tema elus esikohal.
  • Üle-eelmise aasta sügisel saates „Su nägu kõlab tuttavalt“ rahvast naerutanud ja liigutanud armastajapaar Valter Soosalu ja Marta Laan on väidetavalt juba mõnda aega lahus. Valter veedab palju aega Tartus, kus liigub seltskondades ringi üksi. Mõlema sotsiaalmeediakontodelt on kadunud ka fotod ühiselt veedetud aegadest ja puhkusereisidest, mida seal varem rohkesti leidus.

UUDISED

  • „Eesti laulu“ kauaaegne produtsent ja maailmakoristuse telejuht Mart Normet hakkab tööle Dubai EXPO 2020 Eesti sihtasutuse kommunikatsioonijuhina. Tema ülesanne on teavitada Eesti avalikkust maailmanäitusega seonduvast ning kasvatada Eesti tuntust välismaal.
  • Raadio 2 legendaarse saate „Rahva oma kaitse“ huumoriduo Mart Juur ja Andrus Kivirähk teatavad ühe traditsiooni lõppemisest: nemad ei kommenteerigi enam Eurovisioni! Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare sõnul on see meeste enda soov.
  • Lõpuks saab selgeks, millise Hollywoodi suurfilmi võtted Tallinnas toimuma hakkavad: linateost produtseeriv stuudio Warner Bros kirjutas ametlikus pressiteates, et legendaarse režissööri Christopher Nolani järgmise filmi pealkirjaks saab „Tenet“ (eesti keeles: uskumus, tõekspidamine). 
Keili Sükijainen Foto: Daisy Lappard

JUUNI: Läheb, ei lähe? Keili Sükijainen teatab teletööst loobumisest esimest korda

Juunis algab ekraanistaari Keili Sükijaineni telest lahkumiste ja naasmiste saaga, mis kestab siiani.

„Olen juba väga kaua mõelnud televisioonist äraminekule ja tundsin, et praegu on õige hetk. Tahan näha, mis elul mulle veel pakkuda on. See on väga julge ja mõnes mõttes ka hirmutav otsus, aga mulle meeldib võtta riske,“ ütleb TV3 uudisteankur ja saatejuht Keili Sükijainen (28), kes on otsustanud loobuda tööst „Seitsmestes uudistes“.

Lisaks „Seitsmestele“ juhtis Keili ka saateid „Naabrist parem“ ja „Inglite aeg“. 

ARMUELU

  • 6. juunil registreerivad ametlikult abielu Saara Kadak ja Märt Pius ning 9. juunil peavad nad Piuside isakodus maha ka pulmapeo.
  • Keeleuuendaja ja säutsupääsukeseks kutsutud Keiti Vilms jagab juuni lõpus sotsiaalmeedias rõõmusõnumit ning annab teada, et on oma kallima Janar Alaga abiellunud.
Silvia Ilves Foto: Teet Malsroos
  • Silvia Ilvese ja Jaak Kulla teed lähevad lahku. Naine räägib, et kolis omaette elama. „Tal on vaja iseenda jaoks aega, ka minul. Armastan oma kõiki lapsi (Silvial on neli poega – toim) võrdselt, ning ma nõuan ebaõiglaselt seda ka temalt.“ Silvial ja Jaagul on ühine poeg Arthur, kes sündis mullu 26. detsembril.
  • Silvia paljastab, et otsus eraldi kolida tuli tegelikult juba paar kuud pärast beebi sündi. „Pidin pooleteisekuuse lapse kõrvalt täiskohaga tööle minema ja ka oma töökohta konkursiga kaitsma. Kippusin asju unustama, samal ajal tuli lastega rohkem tegelda ja elukaaslane ei saanud enam oma tööle keskenduda.“
  • Dirigent Veronika Portsmuth lahkub oma elukaaslase ja laste isa, brändistrateeg Ants Lusti juurest. Veronika teemal pikemalt ei peatunud. Ants ütleb, et nad on nüüd veel vaid paar lapsevanemaid. „Mina armastan Veronikat endiselt,“ sõnab ta.

UUDISED

  • Tõsielusaates „Minu imeline muutumine“ osalenud viis naist paljastavad Eesti Ekspressile, et karmide lepingute tõttu polnud neil saates otsustamisõigust oma keha üle. Näiteks räägib saates osalenud Kati, et soovis saatest saada hambaimplantaate, kuid sai selle asemel täisproteesi. „Paljudel, kes osalevad saates „Minu imeline muutumine“, on tõsised terviseprobleemid. Paljud tahtjad ei kvalifitseeru lihtsalt kehvade tervisenäitajate pärast – nad ei taluks kõike, mida on võimalik nendega teha,“ vastab sellele TV3 endine programmijuht Urmas E. Liiv.
Laura Põldvere Foto: Stanislav Moshkov
  • Laura Põldvere ja Sven Lõhmuse 15 aastat kestnud koostöö, mis algas raadio Sky Plus lauluvõistlusega, on selleks korraks läbi.