Dagmar von Arbin 2016. aasta aprillis prints Carl Philipi vanema poja prints Alexanderi sünni puhul korraldatud tänujumalateenistuse. Foto: Charles Hammarsten / IBL Bildbyr
Inimesed
30. detsember 2019, 16:33

Lein Rootsi kuningakojas: suri Bernadotte'i suguvõsa vanim liige

Rootsi kuningakoda tabas jõulude eel kurb sündmus: 103 aasta vanuses suri vanadekodus kuningliku Bernadotte'i suguvõsa vanim liige Dagmar von Arbin.

22. detsembril siitilmast lahkunud Dagmari vanaisa oli praeguse kuninga vaarisa Gustaf V vend, Wisborgi krahv prints Oscar Bernadotte. Dagmar von Arbin oli kõrgele eale vaatamata veel hiljaaegu tegus ja osales kuningakoja pidudel: Iltalehti teatel nähti teda viimastel aastatel prints Carl Philipi ja printsess Sofia poegade ning kroonprintsess Victoria ja prints Danieli poja ristimisel. 

Dagmar oli abielus Rootsi lennuväetegelase Nils-Magnus von Arbiniga, kes suri 1985. Neil on viis tütart. "Emal oli palju sõpru ja ta oli lõpuni terve," rääkis tütar Cathrine von Arbin Rootsi meedias. "See oli suur rõõm. Ta oli tugev inimene ja oma hooldekodus äärmiselt armastatud."

Rootsi õukonna pressiesindaja Margareta Thorgren nendib oma avalduses, et lähedase sugulase ja sõbra lahkumine on alati kurb. Tema sõnul leinab kuninglik pere omaette. "Üks ajajärk on ümber saanud. Dagmar von Arbinil oli pikk ja sündmusterikas elu, mis kestis üle 103 aasta."