Tommy Cash pani võimsa kontserdiga aastale väärika punkti.Foto: Rauno Liivand
Saund
28. detsember 2019, 21:48

GALERII | Tommy Cash pani võimsa kontserdiga aastale väärika punkti

Tommy Cash annab vahetult enne uut aastat Noblessneri valukojas niivõrd hoogsa kontserdi, et ruumi niiskustase jõuab kohati vihmametsa tasemele.

Tund enne keskööd lookleb Noblessneri valukoja juures pikk järjekord nagu draakoni saba. Olukorda ei tee paremaks ka arktilisena tunduv tuul, mis paistab järjekorras oodates peamine jututeema olevat. Tundub, et kõik inimesed on otsustanud tulla "õigeks ajaks", sest viis minutit enne eeldatavat kontserdiaega ulatub järjekord juba valukoja nurgani.

Loomulikult algab ka kontsert selle võrra ligi 40 minutit hiljem. Seni saab saalis olevatelt ekraanidelt jälgida, kuidas DJ-d Metabora ja Skyler plaate keerutavad. Neid vaadates ei saa ma midagi parata, et mu peas hakkab kummitama Hansonite kunagine hittlugu "MMMBop", sest poisid näevad välja nagu oleksid ajamasinasse kinni jäänud vennad tollest bändist – mõlemal poolpikad juuksed, ühel seljas kamuflaaži mustriga T-särk ja teisel must särk, mille all pikkade käistega valge särk. Täielik 90ndate värk!

Täpselt siis, kui kuulen oma kaaslast kurtvat, et ta kannatus hakkab katkema, tuleb Tommy lavale. Saal hullub ja valukoda täitub mitte ainult kisa, vaid suisa möiretega. Hõisete ja meeletu bassi kombinatsioon paneb mind mõtlema, et halvima stsenaariumi korral lahkun ma kontserdilt kõrvapõletiku või kuulmiskahjustusega (mis ei oleks just halb variant selgitamaks, mis juhtus – käisin Tommy Cashi kontserdil).

Hallides dressides räppar tõmbab peo otsejoones käima ja pärast esimese loo lõppu juhtub minu jaoks ime, mida olen juba mitmel laivil oodanud – Tommy räägib publikuga! "Tallinn, kuidas läheb?" küsib ta. Publik saab mitmel korral räppari tänu osaliseks ja ühel hetkel kiidab ta suisa ühe fänni soengut. "Nice haircut," näitab ta kellegi peale ja tõmbab siis oma laubal sõrmega sirge joone, viidates ilmselt fänni sirgele tukale. Võin vaid oletada, et see on midagi taolist nagu "Shrekist" tuntud õelal kuningal Lord Farquaadil.

Tommy Cash andis ka eelmise aasta viimastel päevadel Eestis kontserdi, kuid need erinevad teineteisest täielikult. Kui mullu tulid esitamisele peamiselt Tommy Cashi uusima albumi "¥€$" lood, siis tänavu kuuleb laivil mehe best of'i. Mõnus viis, kuidas aasta lõpetada, kuid samas hakata ootama uudist, millal ta taas kodupubliku ette astub.