„Halbu filme, palun!“Foto: Outnow.ch
Film
27. detsember 2019, 16:35

TOP 5 | FILMISAADE „DUUBEL“ HOIATAB: need oli 2019. aasta halvimad filmid (4)

Järjekordne aasta on lõppemas ning on aeg lehvitada kõikidele nendele halbadele filmidele, mis meid piinasid. Õnneks saame kõnealust negatiivset edetabelit positiivsete mõtetega turgutada!

Nimelt polnud ükski alltoodud linateostest niivõrd kummitavalt kohutavad nagu olid mitmed mullused painajad („Tulevikumaailma“ poolt põhjustatud õudusunenäod pole tänini täielikult kadunud): 

5. „Star Wars: Skywalkeri ärkamine“

On olemas hullemaid filme, kui too viimane „Star Wars“. Osad neist ilmusid isegi tänavuse aastanumbri sees. Ometigi ei suuda paljud neist küündida „Skywalkeri ärkamise“ tasemele, kuna nende tähtsus kahvatub Tähesõdade saaga (seni) viimase peatüki kohustuste kõrval. J.J. Abramsil oli vaja pikale, lohisevale loole joon alla tõmmata ning kõik ühe suure lehviga kokku siduda. Võimsa orkestri asemel kõlas aga vaikne peer ning segadusse sattunud uhiuus triloogia takerdus iseenda saapapaeltesse.

Vaata filmist rääkivat „Duublit“ SIIT.


4. „Skandinaavia vaikus“

Kujutage ette ühte kõige tüüpilisemat kodumaist kunstifilmi. See on vaikne, mustvalge, täis mõistukõnet. Muidugi ei tohi unustada ohtraid droonikaadreid. „Skandinaavia vaikus“ on eelneva ideaalne musternäide. Kogu linateose süžee on õhkõrn – õde ja vend sõidavad autoga, käivad sööklas, õde lööb söökla vetsus tundmatul mehel lahti ja siis nad sõidavad vennaga edasi. Kunst!

Loe Õhtulehe arvustust SIIT.


3. „Klaas“

Olid ajad, mil M. Night Shyamalani filmid tundusid põnevad ja miks mitte head! Need ajad on ammu möödas. Kui paari aasta tagune „Lõhestunud“ jättis mulje, et ehk on mees oma aastatepikkusest mõõnast lõpuks ometi välja rabelemas, siis „Purunematu“ triloogiale punkti pannud „Klaas“ – film, mis kaks eelmist omavahel kokku seob – on unele suigutav elamus, mis on rumal, igav ja lihtsalt jaburalt halb.


2. „Cats“

Kunagi ennemuistsel ajal käias lavalaudadel igati okei muusikal „Cats“. Sellest on möödas 38 aastat, aga mingil hämmastaval põhjusel otsustati sellest 2019. aastal teha filmiversioon, milles laulavad (mööda) kuulsad näitlejad, kes on arvuti abil rõlgeteks kõutsideks muudetud. See näeb uskumatult kole välja, laulud kriibivad kõrvu ning mingil veidral põhjusel leidub sellest mitmeid „nalju“, mis puudutavad genitaale. Küsimused „Miks?“ ja „Kellele?“... ei saa vastuseid.


1. „Õiglus“

Selgeltnägija Toomas Aria kireprojekt (ja ühtlasi „Prooviabielu“ Heleni näitlejadebüüt) „Õiglus“ oli fantastiline rongiõnnetus. Olematu näitlemine, amatöörlikust tasemest madalam kaameratöö, naermaajavalt halb stsenaarium (on ilmselge, et üks mustanahaline mees on filmi meelitatud vaid selleks, et üks püssikangelane saaks talle näkku karjuda: „Shut the f*ck up, n*gga!“) ning peategelane, keda on võimatu tõsiselt võtta – just need elemendid teevad „Õiglusest“ aasta halvima filmi.

Samas on tegemist elamusega, mida iga filmisõber kogema peaks!

Vaata filmist rääkivat „Duublit“ SIIT.