Foto: TV3/ Tiit Tamme
Tele
31. detsember 2019, 14:00

TELEARTIKLITE TIPP 2019 | Orgasm otse-eetris, parkimiskontrolöri röövinud invaliid ja „Naabrist parema“ ostmata jäänud võidukorter (7)

Lõppenud teleaasta tõi Maarjamaa rahvale palju õnnistust. Aasta lõpus on paslik tagasi vaadata, millised teleteemalised artiklid Õhtulehe lugejatele enim huvi pakkusid.

1. Jooga- ja seksuaalsuseõpetaja sai Taavi Libe ees otse-eetris orgasmi! 

TV3 saates "Duubel" käis külas jooga- ja seksuaalsuseõpetaja Karolin Tsarski, kes väidab, et ta suudab endal nipsust orgasmi esile kutsuda. Saatejuht Taavi Libe palus naisel seda ka demonstreerida.

Tsarski hakkaski Libe palve peale diivanil oigama ja üle kere värisema. Libe küsis, kas see oli praegu ikka pärisorgasm või teeskles ta seda (nagu paljud naised vahekorra ajal...).

Tsarski väitis, et see oli 100% päris orgasm ning ta on isegi teadlasega vereproovi teel selgeks teinud, et ta kogeb sellises seisundis orgasmi, kuna tema hormonaalne tasakaal muutub täpselt sama palju nagu naistel, kes on füüsilises vahekorras.

Loe lähemalt

2. “Naabrist parema” võitjad ei saanud korteri ostuks pangalaenu 

„Naabrist parema“ tänavuse hooaja võitjad Kristel ja Hendrik Vesi teatasid kuu pärast saate võitu, et neil ei õnnestunud pangalaenu saada, mistõttu jäi välja ostmata nende sisustatud korter.

„Olles suhelnud erinevate pankadega ja lootnud parimat, oleme siiski jõudnud arusaamani, et saates ehitatud kodust ei saa kahjuks meie uus kodu,“ teatasid nad Facebookis.

Hendrik jäi saate ajal töötuks ja Kristel lapseootele, mistõttu ei saanud nad ühestki pangast laenu. Paraku pole saate peaauhinnaks olnud 50 000 euro väärtuses sissemaks kodu soetamiseks piisav, mistõttu pidanuks paar 150 000 eurot juurde maksma.

Loe lähemalt

3. “Pealtnägija”: invaliid röövis päise päeva ajal teda trahvinud parkimiskontrolöri

“Pealtnägija” tõi tele-ekraanile loo uskumatust juhtumist: nimelt toimus Tallinna kesklinnas keset päeva inimrööv. Keskealine mees surus endast vanema naise tumendatud klaasidega maasturi tagaistmele ja kihutas minema.

Ohvriks oli parkimiskontrolör ja röövliks mees, kellele ta hetk varem trahvi tegi. Asja teeb veel üllatavamaks, et agressiivne mees, kes 63aastast naist väänas, on ise väidetavalt invaliid. 

Viis aastat Tallinnas kontrolörina töötanud naine tegi 13. märtsil tavapärast vahetust Uue Maailma piirkonnas. Pilve tänaval seisis üks BMW maastur, millel oli küll invakaart, aga kuna auto klaasi allosas oli tumendatud riba, ei näinud kontrolör seda hästi, ei saanud kontrollida selle õigust ja otsustas välja kirjutada trahvi.

Auto omanik otsis kontrolöri üles ning kamandas naise oma auto juurde ning näitas sõimeldes oma invakaarti. “Ta küsis kas sa oled pime, kas sa ei näe, siin on invakaart. Mina püüdsin rahulikuks jääda ja mida rahulikum ma olin seda rohkem ta ennast üles küttis,” kirjeldas kontrolör.

Siis läks asi eriti karmiks: päise päeva ajal haaras mees õblukesest kontrolörist kinni, lohistas ta auto tagaistme juurde ja lükkas ta sinna pikali.“Ma olin ehmunud, ma ei teadnud, mis minust edasi saab, mida ta teeb,” tõdes kontrolör.

Loe lähemalt

4. ESTONIALT PÄÄSENUD VEOKIJUHT RAIVO: laevast väljapääsu otsides haaras keegi mu kotist ja mu ainus mõte oli, et pean sellest vabanema 

Sügisel oli TV3 eetris Urmas Eero Liivi dokumentaalsari “Ma pääsesin Estonia katastroofist”, kus rääkisid oma loo 25 aastat tagasi uppunud laevast eluga pääsenud eestlased. Nende hulgas ka veoautojuht Raivo Tõnisson.

Raivo meenutas pinevat hetke, kui ta päästepaati jõudis. „Sattusin paadi ninasse kõhuli ja siis oli kuhi inimesi minu otsas.“ Et Estonia oli kreenis, lasti päästepaat mööda laeva külge allapoole liikuma, ühel hetkel takerdus see aga laeva alumises küljes barjääri taha. „All oli sügav must vesi, barjäärist vette kukkuda oli võib-olla 5-10 meetrit. Sel hetkel mõtlesin ma oma elu üksipulgi läbi,“ kirjeldas Raivo. Viimasena mõtles ta toona oma pooleaastasele pojale. „Mõtlesin, et kindlasti saab ta ilma isata hakkama. Siis oli tunne, et siit ma enam välja ei lähe.“

Paat saadi aga barjääri tagant lahti ja paaditäis inimesi kukkus külma vette. Järsku oli Raivo ees päästeparv, mille küljes olnud nöörist ta kinni haaras. „Ma tunnen, et ei jõua hoida,“ kirjeldas Raivo, kuid meenutas, et ta teadis, et peab. „Keerasin selle nööri omale ümber käe, mille tagajärjel on mul siiani vorp sees.“ Järsku tundis ta vasakus jalas sellist valu, nagu rebitaks see kohe otsast. Valu tõttu mees minestas. Tema jala külge olid klammerdunud pääsemislootuses inimesed. Raivo ei tea, kuidas ta neist vabanes – kui tal pilt taas ette tuli, ulatati talle päästeparvest käsi.

Parvel oli 16 inimest ja kõik nad pääsesid. „Kuni parvele jõudmiseni külm ei olnud, ei tundnud seda. Külm hakkas tulema hiljem, kui olime juba tunde parvel olnud.“ Hommikul pool 9 saabusid päästekopterid ja hakkasid parvelolijaid päästma. „Ma olen mõelnud, miks saatus mind päästis, aga pole sellele vastust leidnud. Tekib teistpidi küsimus – miks teised pidid surema? Miks teised pidid uppuma?“

Raivo paljastas saates, et ei maganud kuu aega pärast õnnetust ühtki ööd nii, et ta poleks unes vett näinud. Estline pakkus pääsenute abistamiseks kriisinõustamist ja kambas oli ka sensitiiv Ukrainast, kelle juures Raivogi käis. „Ta ütles, et viib selle mälestuse kuhugi kaugele minevikku, et kui ma sellest räägin, on see nagu väga ammu aega tagasi olnud.“ Raivo rääkis, et seanss kestis umbes pool tundi ja pärast seda oli ta hoopis teine mees. „Pärast seda ma ei näinud enam vett unes ja võisin täiesti rahulikult, ilma emotsioonideta laevahuku koos kõigi nüanssidega ära rääkida. See kestis kuskil 10 aastat.“

Loe lähemalt

5. „Eestlaste kolmnurgas“ purjus peaga tehtud video hävitas noore naise elu

„Eestlaste kolmnurk” on kinnine grupp Facebookis, kus on üle 60 000 liikme, nende hulgas nii täiskasvanuid kui ka alaealisi. Kõige populaarsem asi seal on video otseülekanne ehk live, mida tehakse igas olekus ja igas asendis. Näiteks on täiesti tavaline, et inimesed joovad ennast täis ja siis teevad sellest video ning naudivad tähelepanu täiega. „Kuuuurijale" rääkis oma loo „Eestlaste kolmnurka” sattunud Mari-Liis, kes tegi ka sinna ülekandeid. 

Mari-Liisi sõnul oli alguses seal normaalne ja ta läks gruppi, kui igav oli. Ühel reedel õhtul tuli neiule külla sõbranna koos kolme pudeli veiniga ja üheskoos otsustati gruppi live video teha. „Kuu aega tagasi mõtlesin, et teen ise ka saate,” meenutab Mari-Liis, kuidas ta tegi oma esimese video ja kiirelt kogunes üle 200 vaataja. Kes tahab, võib ka videosse sisse helistada ja videoga liituda. Kui videoga lõpetati, mindi välja, kus tema sõbranna mehele kallale tungiti. Küll aga unustas Mari-Liis video lõpetamise nuppu vajutada ja nii jätkus ülekanne tema teadmata.

„Sellel poisil oli nägu täiesti verine, sõbranna elukaaslane võttis tal külje alt kinni ja nad tulid siia. Ja see kõik oli seal live's näha,” kirjeldab neiu edasisi sündmusi. Koju saabudes avastasid tüdrukud, et kogu see aeg on video käinud, ja hakkasid lugema inimeste kommentaare.

„Mine tapa end ära nüüd, mine hüppa Emajõkke” on mõned näited kommentaaridest. Et neiu oli ka alkoholi tarbinud, lubaski ta end otse-eetris ära tappa. See andis kommenteerijatele hoogu juurde ja inimesed hakkasid talle nõu andma, kuidas oleks seda kõige parem teha. Mari-Liis lõpetas video ja inimesed ei saanudki teada, mis temast sai. See video rikkus neiu sõnul tema elu.

Loe lähemalt

6. Brigitte Susanne Hundist saab Keili Sükijaineni asemel „Duubli“ saatejuht?

Novembris selgus, et Keili Sükijainen lahkus TV3 saate “Duubel” peatoimetaja ja saatejuhi kohalt. Sahistati aga, et Keili asemel saab saatejuhiks raadiohääl ja seltskonnatäht Brigitte Susanne Hunt.

Juunis TV3-st lahkunud Keili Sükijainen naasis septembris kodukanalisse ning hakkas juhtima ning peatoimetama päevakajalist meelelahutussaadet „Seitsmesed: Duubel“. Praeguseks pole Sükijainen aga enam saatega seotud.

Õhtulehele teadaolevalt oli Sükijaineni viimane tööpäev 13. novembril ja ta taandati saatejuhi ja peatoimetaja kohalt, sest ei klappinud ülejäänud meeskonnaga. Õhtulehele anonüümseks jääda sooviva allika sõnul olla saate meeskond kogunud Keili vastu allkirju ning edastanud need TV3 juhile Priit Leitole.

Leito kinnitas aga Õhtulehele, et kirja koos allkirjadega ei ole saanud. Sahinad käisid, et Sükijaineni asemel astub saatejuhi kingadesse Brigitte Susanne Hunt. Leito lükkas ka selle väite tagasi. "Brigitte Susanne Hunt ei ole planeeritud uueks saatejuhiks."

Loe lähemalt

7. Estonia laevaõnnetusest pääsenud Marge: tundsin vees, kuidas keegi vee all kobab ja mu kannast kinni võtab. Selle asemel, et aidata, ma sikutasin jala vabaks… 

Saates “Ma pääsesin Estonia katastroofist” rääkis oma loo Marge, kes Estoniale koos oma tantsutrupiga sattus. Pärnust pärit väike tantsutrupp sai elu pakkumise, kui nad Estoniale esinema kutsuti, esimene esinemine leidiski aset 27. septembri õhtul. Saatuslikust ööst on siiani teadmata kadunud kaks trupi liiget ning ellu jäi kaheksast trupi liikmest vaid kolm.

Marge, keda ootas õnnetuse ajal kodus ühe-aastane tütar, tõdes, et on väga õnnelik, et tal ühtegi lähedast Estonial kaasas ei olnud.

“Mu õudusunenägu on isegi mitte see, et ma olen jälle kuskil laevaõnnetuses, vaid see, et mul on laps kaasas. Nendel inimestel oli kõigil lihtsam, kes olid üksinda sinna tulnud, ilma lähedaste inimesteta. See oli suur privileeg, ainult egoistlikult enda peale mõelda ja tegutseda. Sellele ma olen mõelnud, et küll on hea, et ma seal üksi olin.”

Loe lähemalt

8. „Kuuuurija“ paljastas, miks tuhanded lahutatud abielupaarid oma varast ilma võivad jääda

Katrin Lusti juhitud telemagasin "Kuuuurija" kaheksanda hooaja avasaade rääkis loo Eesti riigi seaduselüngast, mis võib varast ilma jätta tuhanded lahutatud abielupaarid.

Saates rääkis enda loo Kristina Stepanova. Naine, kes enda eksabikaasa võla tõttu on sunnitud kohut käima."Kuuuurija" pihitooli tuli Kristina Saksamaalt, kus ta elanud viimased kümme aastat, kuid ootamatud kirjad Eesti vabariigi kohtust sundisid ta kodumaale naasma.

Kristina oli 21 aastat abielus Leonidi nimelise härraga ehk "Kuuuurija" avasaate võtmetegelasega. Mehe võla tõttu lõi üks kiirlaenu kontor naisele kuulunud Mustamäe kahetoalisele korterile "hambad sisse". Vaatamata sellele, et selleks ajaks oli Kristina ja Leonid aastaid lahutatud ja notari poolt vara ametlikult ära jagatud.

Loe lähemalt

9. Mart Mardisalu ei saanud „Seitsmeste“ otse-eetris naeru pidama

„Seitsmeste“ stuudios käisid Jaagup Kreem ja Kristjan Lüüs, kel mõlemal on tähtis roll „Vanamehe filmis“. Olukord kiskus aga nii naljakaks, et saatejuht Mart Mardisalul oli raske tõsisel toonil rääkimist jätkata.

Saates tegi Kristjan Lüüs vanamehe häält järgi ning Mardisalu ei saanud selle peale enam naeru pidama.

Loe lähemalt

10. Eesti Loto värskendas bingopileti kaks korda kallimaks

Bingopileti hind tõusis poole võrra alates 2019. aasta augustikuust. Samas lubas Eesti Loto, et võidufond kasvab kahekordseks ja tuleb juurde ka võidutasemeid. Samal ajal vähenesid nii kasum kui ka mängijate hulk.

Põhjuseks tõi lotofirmat omav ettevõte, et kuna majandus küll kasvas, siis hinnatõus oli piisavalt suur, eriti toidul, elektril ja mootorikütusel, mistõttu meelelahutusse jäi raha inimestel panustada üha vähem.

Loe lähemalt