Jüri Naela lavastatud DRAG SHOW vol2 esikas endises NO99 teatris - õhtujuht Andrus Vaarik
Inimesed
27. detsember 2019, 19:46

FOTOD JA VIDEO | Esietendus Jüri Naela drag dream: kui sa paned jalga kõrge kontsaga kingad, siis on eriline tunne küll! (25)

Ainult viiel õhtul transformeeruvad 24 EMTA Kaasaegsete Etenduskunstide ja Lavakunstikooli tudengit ja vilistlast drag’ideks. Lavastaja Jüri Nael annab näitlejatudengitele võimaluse lasta valla oma alter ego ja drag queen’ina lavale astuda. Show esmaesitlus toimus 26. detsembri õhtul endise NO99 teatri ruumides. Õhtu konferansjee oli alati sarmikas Tallinna Linnateatri näitleja Andrus Vaarik.

Keset saali ulatub peenikese keelena catwalk, kõlaritest tulvab muusika, mis kisub meid põrnapidi kaasa, seinad sätendavad, valgusvihud veiklevad, ja ükshaaval kõnnivad meie ette need pöörased inimesed, kelle võimuses on muuta üheks hetkeks terve universum õnnelike olevuste kohtumispaigaks!

Vaata videot!

Teiste seas astus lavalaudadele endine NO99 teatri näitleja Rasmus Kaljujärv, kes on hetkel Jüri Naela poolt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikoolis läbiviidava füüsilise teatri magistrikursuse üks tudengitest. Kaljujärve kehastav karakter sarnaneb paljuski Marilyn Monroele, kes on ühtlasi tema suur lemmik. 

„Kasutame seda formaati selleks, et anda näitlejatudengitele võimalus luua enda alter ego, mis on samamoodi drag’i põhimõte. Sa lood mingi teise tegelase, kes on võimeline üles astuma ja tegema asju, mida sa ise inimese, mehe või naisena teha ei suuda,“ selgitas show lavastaja Jüri Nael. 

See pole Jüri Naelal esimene kord, mil ta säärase projektiga lavale tuleb. „Terapeutilises mõttes on see kindlasti väga vabastav, sest ta on mänguline. Kui sa paned ikkagi kõrge kontsaga kingad jalga, siis on see eriline tunne küll," arvab Nael.

Etendused toimuvad veel 27., 28., 29. ja 30.detsembril kell 19:00 Sakala 3 Teatrimajas.

Lavastajad Ingmar Jõela ja Jüri Nael. Koreograaf Kristin Pukka-Murula. Kunstnik Kairi Mändla.Valguskunstnik Priidu Adlas. Helikunstnik Raido Linkmann. Fotokunstnik Toomas Volkmann. Kostüümikunstnikud Gerly Tinn ja EKA tudengid. Grimmikunstnikud Merlin Toovis ja Grimmikooli tudengid. Produtsent Jüri Nael. 

Vaata videot!

Identiteedikabaree on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Kunstiakadeemia ja Grimmikooli koostöös sündinud looming, mida toetab Eesti Kultuurkapital.

Vaata pilte! 

Jüri Naela lavastatud DRAG SHOW vol2 esikas endises NO99 teatris - õhtujuht Andrus Vaarik Foto: Robin Roots