Estonian VoicesFoto: Jake Farra
Saund
26. detsember 2019, 12:01

VIDEO | Estonian Voices pakkis aisakella uude pakendisse (3)

Estonian Voices üllitas video vanast eesti jõululaulust “Tiliseb, tiliseb aisakell”. Legendaarne eesti oma jõuluhitt inspireeris vokaalkuuikut üllitama lähenevate pühade puhul ajastuhõngulist muusikavideot.
 

Loo “Tiliseb, tiliseb aisakell” kirjutasid 1934. aastal Leo Virkhaus ja Julius Oengo ning see on tuntust kogunud üle maailma. Laul on Estonian Voicesele omaselt saanud uue kuue, kuid helge ja nostalgilise hõnguga videopilt viib kõiki vaatajaid kaugematesse aastatesse.

Selle loo kõrval valmisid veel mitmed uued seaded ning kokku sai terve kontsertkava pealkirjaga “Jõul ja laul”, millega bänd mööda Eestit tuuritab. “Oleme vahest lapsemeelsed, aga uskuge või mitte, meile meeldib laulda jõululaule. See aeg aastast on hingele justkui hädatarvilik, hetked iseendasse vaatamiseks. Muusika aitab tihti neid ilusaid mõtteid ja unistusi esile kutsuda,” sõnab Estonian Voicese kunstiline juht Kadri Voorand.

Estonian Voicese jõulukontserdid toimuvad veel 26. detsembril Võru Kandles, 28. detsembril Viimsi Püha Jaakobi kirikus, 29. detsembril Vihula mõisas ja 30. detsembril Kuressaare kirikus.