"Hommikusöök staariga" - Meelis Laoga kullast liha söömas
Inimesed
26. detsember 2019, 12:58

Anu Saagim käis aastal 2019 hommikusöögil 50 värvikaima Eestimaa staariga

TOP 10 | „Hommikusöök staariga“ aasta 2019 isuäratavamad palad (10)

Aastal 2019 jõudis lugejate-vaatajateni poolsada ÕL TV vestlussaadet "Hommikusöök staariga". Teie ees on selle aasta parimad palad värvikate Eestimaa inimestega - kuningatest narrideni. Mainimata ei saa kindlasti jätta ka selle aasta kalleimat hommikusööki, mis leidis aset Tiskre liharestoranis Meat Resto & Butchery, kus pakuti 24 karaadise kullaga kaetud liha Black Angus Steak. Minu hommikusöögi kaaslaseks oli sel korral 90ndatel "suhtekorraldajana" laineid löönud Meelis Lao. 

Eestis ei olegi kuldset liha varem üheski restoranis pakutud. Küll pakutakse seda New Yorgi, Londoni ja Dubai maailmakuulsates Nusret Steakhouse`ides, kus see maksab sõltuvalt lihatüki suurusest ja lõikest keskmiselt 500-1000 dollari ringis. 

"Hommikusöök staariga" - Meelis Laoga kullast liha nautimas

AGA SIIT TULEVAD AASTA 2019 TOP 10 ÕL TV SAADET HOMMIKUSÖÖK STAARIGA: 

1.  Kevadel veetsime koos Kaidi Kleiniga mõnusa hommikupooliku Hilton Tallinn Park Hotel`i London Lounge`is. Kaidi oli aastal 2019 meedia tulipunktis seoses rallisõitja Ott Tänaku filmiga „Ott Tänak: The Movie“. Ta on eestlaste poolt palavalt armastatud rallisõitjast valminud filmi stsenarist.

"Hommikusöök staariga - Kaidi Klein; Anu Saagim Foto: Robin Roots

„See Oti hooaeg oli iga filmitegija unistus, seal oli nii palju draamat,“ tõdes Kaidi. „Elu ise mängis meile kätte nii palju erinevaid situatsioone - oli nii pisaraid, kui ka rõõmu. Kõige lisaks pole Ott Tänak ka üldse selline inimene, kes laseb endale kergelt lähedale.“ 

Kaidi rääkis intervjuus avameelselt ka oma läbipõlemisest töörindel ning Ameerikasse põgenemisest. 

Pikka videointervjuud Kaidi Kleiniga vaata SIIT!

2.  Aprilikuu alguses kohtusin kunstnik Marta Vaarikuga ja tema truu sõbra Eevaga, Marta jaoks armsas koolis - Eesti Kunstiakadeemia vastvalminud hoones Põhja puiesteel. Kuna Marta esitles samal ajal ka oma fotonäitust "Aadam ja Eeva", siis selle tuules rääkisimegi, kuidas sirgus ühest isepäisest tüdrukust nii äge naine ja kunstnik. 

"Hommikusöök staariga" EKA vastvalminud majas Põhja Puiesteel - Marta Vaarik; Anu Saagim Foto: Robin Roots

Lühidalt teemadest, mis toona jutuks tulid:

Kas igaühest võib sirguda kunstnik?

Marta põhisõnumiks täna - ükskõik kui loll beib sa oled, ka sinust võib saada mõtlev ja tark inimene.

Miks Martast ei saanud näitlejat?

Teemaks olid ka naiste õigused ning daddy issue and mommy issue.

Miks tuleks Marta arvates lapsi rohkem kaissu võtta?

Glamuur - Playboy esikaas ja meeste jaoks elatud elu. 

Kooliteema - lapsed tuleb õpetada lugema, sest kõik ained toetuvad sellele. Kui laps oskab lugeda on tal koolis lihtne, kui ei oska, tekib kohe alguses alaväärsuskompleks, millest võib-olla ei saa kunagi üle, nagu Marta sõnul tema puhul ka juhtus. 

Rääkisme ka Vanalinna Hariduskolleegiumist ja selle direktorist Kersti Nigesenist, kes on muuseas Varro Vooglaiu ema ja miks Marta arvates VHKsse oma lapsi panna ei tohiks.

Kas oma vanematele tuleb nende vead andestada ja ise oma elus uus lehekülg keerata? Miks? Aga loomulikult, kes tahaks ennast sita lapsevanemana tunda? Meeles tasuks pidada, et vanemad ainsana kannavad oma lapse valu. 

Kas kõik eesti naised tuleks ümber kasvatada - ehk nagu Kaur Kender ütleks ümbernikkuda?

Vaata avameelset ja tabudeta eksklusiivset videointervjuud Marta Vaarikuga SIIT!

3. Aprilli lõpus kohtusin Eesti kuumima toitumisnõustaja ja ettevõtja Erik Orguga, kes kandideeris parasjagu üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti. Ta lubas sinna pääsedes muuta kõik eurooplased kordades tervemateks ja õnnelikumateks inimesteks ning pakkuda tugevat alternatiivi tänastele poliitikutele, keda ta nimetab tegevusetuse tõttu topisteks.

"Hommikusöök staariga" - Erik Orgu; Anu Saagim Foto: Erki Pärnaku

Eriti murelikuks teeb Erikut tõik, et pidurdamatus kasvutrendis on ülekaaluliste laste ja täiskasvanute arv, samas kui Eesti poliitikud vaatavad seda tegevusetult pealt. Toitumisspetsialist rõhutas, et erinevalt teistest poliitikutest motiveerib teda positiivne muutus, mitte omakasu. Erik lubas, et läheb Euroopa Parlamenti tegusid tegema, mitte lihtsalt passima.  "Ma ei ole topis, ma olen tegija! Olen aidanud kaotada kümnetel tuhandetel inimestel sadu tuhandeid kilosid üleliigset kehakaalu!"

Erik murdis meie intervjuus ka müüdi, justkui oleks peale kella kuut õhtul söömine, kaneelisaiakesed ja toidupoodide soojaletid saatanast. Veel lisas mees, et näljane inimene pole seksikas. 

Pikemat intervjuud Erik Orguga vaata SIIT!

4. 17. augustil tähistas laulja, meelelahutus- ja seltskonnategelane Arnold Oksmaa oma oma 40. sünnipäeva. Kuivõrd Oksmaa on laulmisest enam tuntud skandaalse eraelu ja meedialembuse poolest, on teda avalikkuses tituleeritud tihti ka kõmutegelaseks. 

"Hommikusöök staariga" - Arnold Oksmaa; Anu Saagim Foto: Erki Parnaku

Kohtusin Arnoldiga vanalinna kohvik-baaris Popular. See oli ainuke koht Tallinnas, kus meid avasüli vastu võeti. Näiteks aeti Arnold ära Suur-Karja ja Müürivahe tänava ristmikul asuvast Savoy hotelli terrassilt nagu pidalitõbine koer ja hiljem ka Solarise Vapiano terrassilt.   

Rääkisime Arnolidga tema raskest lapsepõlvest, kasvamisest lastekodus ja õnnelikust juhusest, mis kinkis talle hooliva ja lahke kasuema Milvi. Rääkisime ka Arnoldi ellu tulnud teisest inglist, kelle ta leidis peale Soome kolimist Helsingi raudteejaama kohvikust - Soome ühest rikkaima mehe, Björn Wahlroosi tädist Elina Wahlroosist, kes pakkus talle nii tööd, kui ka peavarju.

Samuti puudutasime teemat, miks on Arnold juba üle kümne aasta eelistanud elada Soomes, mitte Eestis, kus ta oli kordades tuntum meediapersoon. "Üks põhjus on kindlasti selles, et Eestis elades oleksin ma olnud juba ammu surnud. Eestlased käitusid ja käituvad veel tänagi, kui nad näiteks Helsingis mind tänaval näevad, väga julmalt," tunnistab Arnold.

Äärmiselt südamlikku ja avameelset intervjuud Arnoldiga vaata SIIT! 

5. Hingedekuul kohtusin näitleja Inga Lungega ja seda ühel pühapäeva varahommikul imearmsas Chocolaterie de Pierrè`s, Tallinna vanalinnas. Rääkisime tööst, pereelust, hirmudest ja rõõmudest. Kunagi psühholoogiks õppinud Inga jagas ka näpunäiteid, kuidas olla enesekindel ükskõik millises keerulises situatsioonis. 

"Hommikusöök staariga" - Inga Lunge; Anu Saagim Foto: Stanislav Moshkov

Samuti tõdes Inga, et 18-aastat vanema mehega kooselu on täiesti okei. "Nii kaua, kuni mõlemad on terved, on kõik hästi. Loodan, et nii saab olla väga pikalt." Veel rääkis Inga kuidas ühel hetkel taipas, et ta võib olla väga halb, et võib teha väga palju kurja... Vaata täpsemalt videost, millest käib jutt!

Videointervjuud Ingaga vaata SIIT!

6. Telelegend Reet Linnaga kohtusin septembrikuu hommikul otse ETV maja kõrval asuvas Faehlmanni kohvikus, mis teletöötajatele justkui teine kodu. Tegus naine oli jõudnud enne meie kohtumist juba ära käia Retro FM`i hommikusaates ja peale meie intervjuud ootas teda esinemine Pärnus ning peale seda teatriõhtu Endla Teatris. 

"Hommikusöök staariga" - Reet Linna; Anu Saagim Foto: Robin Roots

Kas teadsid, et Reet Linna on Eesti Televisioonis töötanud poolsada aastat – ta asus seal tööle 1969. aastal muusikasaadete ja Eesti Telefilmi assistendina ning seejärel oli muusika- ja meelelahutussaadete toimetaja ja saatejuht. Praegu juhib särtsaks naine ETV saadet "Prillitoos". Tal on pojad Kent ja Robert ning tütar Hanna-Stina. Reet on muuseas ka kuuekordne vanaema. 

Reet ütles intervjuu ajal ka kuldsed sõnad: „Mul on jäänud veel pagana vähe elada ja ma ei taha seda lihtsalt lurri lasta!“

Meeleolukat intervjuud Reedaga vaata SIIT!

7. Sügiskuul kutsusin Peeter Võsa ehk rahvasuus Võsa-Petsi hommikusöögile põnevasse gurmeerestorani Patarei Burger, mis asub nooblis Noblessneris, kiviviske kaugusel Patarei vanglast. Koha tegid eriti põnevaks sisustuselementidena kasutatud ehtsad kongiuksed, mis on Patarei vanglast pihta pandud. 

"Hommikusöök staariga" - Peeter Võsa; Anu Saagim Foto: Rauno Vahtre

Peeter Võsa (53) on endine eesti teleajakirjanik ja poliitik, XII riigikogu liige. Tema juhitud überpopulaarsed saated on olnud "Võsareporter", "Politseinädal", "Kriminaalkroonika", "Politseikroonika", "Baar", "Saaga", "Võimalik vaid Eestimaal". Ta on kuulunud Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse ja Keskerakonda. 2014. aastal süüdistati Keskerakonna fraktsiooni liiget Peeter Võsa rassismis ja ta saadeti partei aukohtu ette. Samal aastal avaldas Võsa arvamust, et Eesti poliitika on räpasem, kui ta oletas.

Võsa on paistnud silma värvikate ja rahvalike sõnavõttudega. Nii on ta immigratsiooni ja pagulaste teemal ütelnud: "Igatahes, olge valmis – mustmiljon hämarat tegu võib olla meie poole teel. Praegu on need plaanid kõik veel võib-olla peidus hallides ajurakkudes pruunide silmade taga mustade mõtete laekas."

Oma tuntuse tippaastatel on politsei teda korduvalt kainenema viinud ja ta on joobes peaga avalikes kohtades vahele jäänud. Joobes telemeest on ka pekstud ja röövitud. "Võsareporteri" kuldaegadel vandus Peeter, et kui tema saade kogub pool miljonit vaatajat, jookseb ta Tallinna Raekoja platsil püksata ümber jõulukuuse kolm ringi. Õnneks seda ei juhtunud. 

Kui uurisin mehelt, kas ta kavatseb kunagi ka elulooraamatu kirjutada, siis oli vastuseks resoluutne "EI!". "Kui, siis võib-olla 90aastaselt, siis pole enam vahet, kes mida arvab. Siis võin raamatuesitlusel ka ümber kuuse kas või püksata kolm tiiru teha," naeris Võsa. 

Hoogsat intervjuud skandaalse mehega vaata SIIT!

8. Diiva Merle Palmistega kohtusin täpselt aasta tagasi imelise vaatega katusekohvikus Radisson BLU SKY hotelli 24. korrusel, kus eksklusiivseim kokteil maksab 260 eurot. 

"Hommikusöök staariga" - Merle Palmiste; Anu Saagim Foto: Stanislav Moshkov

„Me kõik tahame toredat peret ja võrratut karjääri, aga suurtel staaridel on vajadus oma kunsti ja tähelepanu järele, seega tuleb valida,“ tõdes diivalik näitleja Merle Palmiste (49). „Sa ei saavuta midagi, kui ei pühendu ega rakenda eesmärgi nimel kogu oma energiat.“ Merle kinnitas, et tema elus on kõik hästi, sest ta töö on niivõrd huvitav.

Vaata intervjuud Merlega SIIT!

9. Varasügisel kutsusin hommikusöögile tulise temperamendiga kunagise Kanal 2 kuvandijuhi ja hilisema TV3 programmidirektori Urmas Eero Liivi, kellega rääkisime tema hetke kuumimatest tegemistest – verivärskest dokumentaalsest eriprojektist "Ma pääsesin Estonia katastroofist" ja kinolinale jõudnud õudusfilmist "Kiirtee põrgusse". Einestamiseks valisime Tallinnas Vabaduse platsi vahetus läheduses asuva Jahu Tänavagurmee kohviku, kus pakutakse oivalisi burkse ja pizzat. 

"Hommikusöök staariga" - Urmas E. Liiv; Anu Saagim Foto: Robin Roots

Rääkisime suud puhtaks teleäri olemusest, läbikukkumistest ja võitudest ning miks mees äkitselt 2018. aasta jaanuaris teles ameti maha pani ja lihtsalt lahkus, kuigi TV3 polnud nõus temast mingi hinna eest loobuma. "See oli valuline kõigi osapoolte jaoks ja ma täna isegi kahetsen seda sammu," tunnistas Liiv.

Urmas Eero Liiv on tõepoolest telegeenius. Enam kui kümne isikliku dokumentaal- ja mängufilmi kõrval  – „Tervitusi Nõukogude Eestist“, „Häädemeeste UFO“, "Teine Arnold", "Pronksöö: vene mäss Tallinnas", "Staarmaakas", „Must alpinist“ jpt – on Liivi entusiasmist sündinud ka „Võimalik vaid Venemaal“, „Su nägu kõlab tuttavalt“, "Selgeltnägijate tuleproov", „Evelin“, „Inglite aeg“, „Kuuuurija“ ja veel mõnikümmend populaarset teleformaati.

Pikemat intervjuud Urmas Eero Liiviga vaata SIIT!

10. Aasta alguses käisin hommikusöögil olümpiavõitja Erika Salumäega ja seda juba teist korda. Aasta varem kohtusime Erikaga, kui ta oli Eestis esitlemas oma mälestusteraamatut. Seekord oli Hispaanias resideeriv endine tippsportlane kodumaal, kuna esitles oma lasteraamatut "Triinu lood".

"Hommikusöök staariga" - Erika Salumäe; Anu Saagim Foto: Stanislav Moshkov

Erikal oli mulle varuks ka pommuudis - juba mõne kuu pärast oli ta teel palverännakule Camino de Santiagole. Täpsemallt oli tegu Camino Primitivo teekonnaga, mis on 321,4 kilomeetrit pikk. "Neid retki on erinevaid, aga ma valisin välja Hispaania etapi, sest see on kaunis looduse poolest ning seal on ka palju vaatamisväärsusi," rääkis ootusärevuses naine. "Nüüd, kus mul selg on pisut taastunud ja ma olen ka ise moraalselt valmis, on õige aeg. Tegelikult on ju kõik peas kinni. Kui on valida, kas minna arstile või palverännakule, siis valiksin iga kell viimase."

Intervjuud alati optimistliku Erikaga vaata SIIT!