"Puuduta mind" TOP 5 saadet
Puuduta mind
31. detsember 2019, 18:47

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist

TOP 10 | LUUASÕIDUST PENDLIKEERUTUSENI: saate „Puuduta mind“ parimad palad aastal 2019 (1)

Valisime välja saate „Puuduta mind“ mööduva aasta kõige maailmamuutvamad ja tujutõstvamad lõigud. Kuidas teha, et hommik oleks trallallaa, kuidas võluda ellu viljakust ning ajada minema kummitusi. Ning mida arvata pendlist ja mitteseksimisest.
"Puuduta mind" - hunditüdruk Laura Kiiroja; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Tiit Tamme

„Puuduta mind“ on überpopulaarne esoteerikasaade, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Külalisi praevad igal neljapäeval kell 18 müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjanik  Sirje Presnal ja Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagim.

1. KUIDAS SEE LUUASÕIT IKKA KÄIB?

"Puuduta mind" - Anu Pahka

„Luuavars sümboliseerib mehelikku fallost, luud ise aga naise karvatutti. Need ühendatakse omavahel – ja see omakorda sümboliseerib viljakust.“
76. saates õpetas šamaan Anu Pahka, mida volbriööl teha tuleb. Mis seal salata – luuasõit on tähtis osa sellest nõidade peost. Saatejuhid Anu ja Sirje said ka sabaaluse valgeks.

Täispikkuses intervjuud saab vaadata SIIT! 

2. KA NII VÕIB PANKROTTI MINNA

Energiamees Kalju Paldis saates "Puuduta mind"

„Asjad hakkasid iseenesest maha kukkuma. See ei olnud enam loomulik kolin, tekkis mingisugune närvilisus. Asi tegi restoranitöötajad murelikuks ning nad soovisid, et ma saadaksin vaimu siit minema.“
72. saates rääkis energiamees Kalju Paldis, põneva loo, kuidas ühes Vene tänava restoranis hakkas majavaim potte pilduma. Ent pärast seda, kui Kalju oli vaimu majast minema saatnud, hakkas äri allamäge minema ning varsti läks restoran pankrotti.

Täispikkuses intervjuud saab vaadata SIIT!

3. SEKSIDA VÕI MITTE SEKSIDA?

"Puuduta mind" - Kristina Paškevicius; Marika Pruul; Anu Saagim; Sirje Presnal

„Ema Teresa ei seksinud. Aga ta ei põdenud selle pärast. Ja keegi ei heitnud talle seda ette ka.“ Ehk – parem ilus ilmajäämine kui si** saamine.
104. saates rääkisime Marika Pruuli ja Kristina Paškeviciusega sellest, kui oluline osa naise elus on seksuaalsusel. Aga ka sellest, et seksuaalsuse ning aktiivse suguelu vahele ei saa tõmmata võrdusmärki. Kvantiteet ei asenda selles valdkonnas kvaliteeti ja kui sobivat, toredat partnerit ei ole, saab seksuaalenergia suunata muudesse valdkondadesse.

Täispikkuses intervjuud saab vaadata SIIT!

4. KAS TRALLALLAA VÕI HOHOHOO?

"Esti selgeltnägijate tuleproov" 2019 võitja Anzori

„Kui me iga päev tigetseme ja õelutseme, tulevad terviseprobleemid. Aga kui oleme kogu aeg ülevoolavalt rõõmsad, pannakse meid psühhiaatriahaiglasse – ilmselt hull.“
Aasta viimases, 111. saates selgitas maag Anzori, kuidas alustada päeva reipalt ja heatujuliselt. Ta rääkis ka, miks ei saa kogu aeg trallallaa olla. Tundeid nimelt tuleb kogeda kogu skaala ulatuses.

Täispikkuses intervjuud saab vaadata SIIT!

5. MILLEKS KASUTAB URMAS SÕÕRUMAA PENDLIT?

"Puuduta mind" - Urmas Sõõrumaa; Anu Saagim; Sirje Presnal

„Kõige hullem antibiootikum, mida ma näinud olen, on sada protsenti kahjulik, inimesed muutuvad täitsa zombiks, kui seda võtavad ja kasu mitte midagi. Keskeltläbi on 20-30% kasu ja vähemalt 70% kahju. Aga parimal juhul olen näinud suhet 50:50.“
99. saates käis külas ärimees Urmas Sõõrumaa, kes ei häbenenud kohe ka pendlit välja võtta. Ta ütles, et kui arst kange ravimi välja kirjutab, vaatab ta pendliga üle, kas kasu on suurem kui kahju. Õnneks on valikus alati mitu erinevat nimetust ning ükski oluline ravi halva ravimi pärast pooleli pole jäänud.

Täispikkuses saadet saab vaadata SIIT!

6. SELGELTNÄGEMISE EEST VÕIB ISEGI TÖÖLT SULE SAPPA SAADA

Geit (35) on maag, kelle tugevaimaks küljeks on energiaväljade lugemine. Tema õpetajaks on tuntud ja kogemustega vaimse arengumaagia juht Hannes Vanaküla. Geit ei jätnud selgeltnägijatesaates kedagi külmaks. Juba tema ilmumine võttekohta tekitas inimestes aukartust. Isegi siis, kui noor maag ei öelnud ühtegi sõna, oli tagasiside positiivne. Inimesed väitsid, et saavad temast aru ja neile Geit lihtsalt meeldib.

"Selline ühel lainel kulgemine oli ka meie saatesarjade ajaloos esmakordne ja jäi üle vaid imestada, kuidas Geit seda kõike tegi ja teeb," rääkis saate produtsent. "Eesti selgeltnägijate tuleproov" kujunes noorele maagile edukaks, sest ta jõudis kolme viimase finalisti hulka. Vähem edukaks aga kujunes Geiti argipäev peale saate lõppu, sest tööandja palus mehel peale saatest naasmist tööpostilt lahkuda.

Millised tuuled hakkavad noore maagi elus edaspidi puhuma, seda vaata juba saatest SIIT!

7. RÄMPSTOIDU VASTU PEAKS VÕITLEMA RIIKLIKUL TASANDIL

"Puuduta mind" - Jüri Lina

Meie külaliseks oli kirjanik, publitsist, muusikaprodutsent, filmirežissöör ja kultuuritegelane Jüri Lina, kes täna on täna ka hinnatud toitumisekspert.

Uurisimeme Jürilt kas toidulisandid on ikka hädavajalikud. Rääkisime vitamiinidest ja mineraalidest - kuidas nad omavahel toimivad ja koostööd teevad. Miks on e-ained ehk maitsetugevdajad meile kahjulikud? Miks me ei oska isegi õigesti kartuleid keeta? Miks on levinud väljend, et suhkur on valge surm? Kas teadsite, et suhkru asendaja aspartaam on sama ohtlik, kui naatriumglutamaat? Miks on ka aromaatsoolad meile väga kahjulikud, kuid neid sellest hoolimata lisatakse toitudele? Mis on hiina sündroom? Miks meil peaks kõigil kodus olema purk kroomi? Miks me kannatame üha rohkem allergiate all?

Miks on järjest rohkem hüperaktiivseid lapsi või ülekaalulisi täiskasvanuid? Miks paljud inimesed kurdavad kroonilise väsimuse üle? Miks me ei pruugi teada, mida tegelikult sööme? "Kaitske end rämpstoidu eest," ütles Jüri resoluutselt. "Selle eest peaks võitlema isegi valitsuse tasandil, kuid kahjuks seda ei tehta, sest selle taga on ahnuritest ravimitööstus. "Sinu toit olgu sinu ravim," ütles juba Hippokrates." 

Vaata videost, millised on ohtlikud toiduained ja lisandid, mida tuleks iga hinna eest vältida SIIT!

8. PIKSELÖÖK VÕIB MUUTA SU ELU IGAVESEKS

"Puuduta mind" - Kirna Mõis ja selle omanik Reimo Lilienthal; Anu Saagim; Sirje Presnal

Käisime Järvamaal väga erilise energeetikaga Kirna mõisas külas ärimees Reimo Lilienthalil. Rääkisime tema ebatavalisest teekonnast inimeste aitamiseni vaimse arengu nõustajana, üldistest isetervenemise alustest, vastutuse võtmisest ja sellest kuidas saavutada püsiv tervis kombineerides erinevaid tervendustehnikaid.  

Reimo tunnistas, et ärimehena poleks ta sellist lagunenud mõisahoonet kunagi ostnud. Kuid kuna tegu on maailmas ainulaadse paigaga, kus juba üle paarikümne aasta on sajad tuhanded inimesed käinud maapõuest kiirgava energiaga oma tervist turgutamas, otsustas ta mõisakompleksi soetada, et seda ka edaspidi kõigi abivajajate jaoks iga päev avatuna hoida.

Reimo Lilienthal oli edukas ärimees ning nautis elu täiel rinnal koos kõigi sinna juurde kuuluvate materiaalsete hüvedega, kuni oktoobris 2011. aastal koos sõpradega Vahemerel mereretkel olles juhtus üks sündmus, mis pööras Reimo elu 180 kraadi – välk lõi nende purjeka masti! 

Ise ta sellest aru ei saanud, aga väikesed muutused hakkasid toimuma kohe ja veidi hiljem, aga pärast paaripäevast meditatsiooni töötuba toimus 180kraadine pööre! Sinnamaani olid kõiksugu vaimsed teemad tema jaoks täiesti vastumeelsed. „Ma naeruvääristasin seda valdkonda ja inimesi, kes sellega tegelesid,“ tunnistas ta. „Igal nädalavahetusel käis pidu ja elupõletamine. Teadlikkus elust ja tervisest oli täiesti olematu. Tegin kõik otsused majanduslikel kaalutlustel.“ 

Mis sai edukast ärimehest peale saatuslikku pikselööki, vaata SIIT!

9. KULLAKAEVAJAST TERVENDAJAKS

"Puuduta mind" - Moonika Chandaa Silves; Anu Saagim; Sirje Presnal

Meie 85. saate külalisteks on ärimees Siivo Silvese ekskaasa Moonika Chandaa Silves, kes praegu tegeleb teiste, oma eluga ummikusse jooksnud inimeste, juhatamisega õnne juurde.

Moonika Chandaa Silvese (40) elu oli näiliselt kõige paremas korras. Ta oli abielus ärimees Siivo Silvesega, kelle ema on 1990ndate legendaarne ärinaine Tiiu Silves. Ta elas kaunis majas, kasvatas pisipoega ja võis olla lihtsalt koduperenaine, muretsemata homse pärast. Ometi tundis Moonika hinges, et õnn kõnnib temast järjest kaugemale. "Olin unustanud, mis on õnnetunne, sest tegelesin pidevalt sellega, et mahuksin raamidesse ja oleksin ühiskonnale sobiv standard. Kandsin maske," meenutab ta oma vaimse tee algust.

"Me kõik kanname iga päev maske, et teistele meeldida, et meid armastataks ja aktsepteeritaks," rääkis Moonika. "See on kurnav ja väsitav. Võin julgelt täna tunnistada, et ka mina olen olnud suur maskide kandja. Aga mulle anti võimalus visata kõik oma maskid eest ja hakata elama oma südame kutse järgi."

Täna kuuluvad Chandaa ellu vaimne kasv, eneseareng ja meditatsioon. Vaata täpsemalt SIIT! 

10. "PUUDUTA MIND" 100. SAADE LOITSUKELLERIS

MARTIN VÄLLIK, ANU SAAGIM, MARTIN OJAP Tags: Puuduta Mind 100 Foto: Erki Pärnaku

Oktoobri alguses toimus Loitsukelleris Õhtulehe esoteerikasaate "Puuduta mind!" 100. episoodi avalik salvestus. Saadet juhtisid Õhtulehe loovjuht Anu Saagim ning ajakirjanik Sirje Presnal. Toimus tuline õhtupoolik, sest esoteerikutega asus väitlusse vabariigi esiskeptik Martin Vällik. Nõianduspoolt esindasid (arengu)maagid Hannes Vanaküla ja okultist Martin Ojap. Saates tehti selgeks, kas selgeltnägemine on olemas, kes on vaimsed teejuhid ja kas inimesel on see salapärane aura.

Vaata saadet SIIT!

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

"Puuduta mind"