Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
24. detsember 2019, 15:33

TOP 10 | Selle aasta jaburad skandaalid, mis ei olnud tegelikult skandaalid (9)

Aasta 2019. on kaas toonud palju skandaale, kuid kas kõik kõneainet pakkuvad draamad on seda väärt? Õhtuleht pani ritta 10 teemat, mille üle löödi võib-olla rohkem lärmi kui need väärt olid.

10. Elroni pissilugu

Elroni rongiga reisinud Anette jagas Facebookis lugu sellest, kuidas ta sai maanteeametilt 20eurose trahvi puhtalt sellepärast, et julges rongis enne pileti ostmist tualetti minna. Maanteeameti töötaja sõnul ei ole reisijal enne pileti ostmist vetsu mingit asja, kui tal pole mingit haigust või pole sõna otseses mõttes püksi tegemas.

Valga raudteejaamas väljuvad peaaegu samaaegselt rongid Riiga ja Tallinnasse Foto: Aldo Luud

9. Politsei viis minema kaasaegse kunstiteose

Ühel novembriööl sai politsei väljakutse, et Tallinnas Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse ees on keegi kanalisatsioonivee äravoolus kinni. Tuli välja, et tegemist oli hoopis Eesti Kunstiakadeemia uusmeedia õppetooli juhataja ja professori Raul Kelleri kunstiteosega „Tütarlaps kloaagis“.

undefined Foto: Rauno Volmar

8. Tallinna linn lasi kuntsinäituse plakatid maha võtta

Tallinna Ettevõtlusamet palub kõrvaldada linnapildis välireklaamkandjatel olevad Briti kunstniku, fotograafi ja filmitegija Alison Jacksoni kunstinäituse „Tõde on surnud“ reklaamid, sest see ei vasta reklaamiseaduses sätestatud nõuetele, mille kohaselt ei tohi reklaam olla vastuolus heade kommete ja tavadega.

undefined Foto: Tiina Kõrtsini

7. Oksmaa läks tülli DJ Heiki ja Hillar Kohviga

Ülipopulaarseks osutunud kolemuusika artistid DJ Heiki Hainsalu, Arnold Oksmaa ning Marco Tasane kutsuti novembris esinema Kanadasse Vancouveri Eestlaste seltsi. Mehi oleks ees oodanud kuninglik kohtlemine, tasuta söök ja meelelahutus. Esinemine jääb aga ära Arnold Oksmaa pärast. 

undefined Foto: Erki Pärnaku

6. Brigitte Susanne Hundi autoremont oli kõigi jaoks huvitav

25. juulil viis Brigitte Susanne Hunt enda Mercedes-Benz CDI 200 hooldusesse Silberauto esindusse, kust tagasi saadud autol põles aga mootori hoiatustuli. Raadiohääles tekitas see suurt nördimust, nagu ka esitatud kopsakas arve. Ent mündil on siiski kaks poolt: Silberauto kinnitab, et Hunt teadis tehtavatest töödest ning pärast tarkvarauuendust süttis hoiatustuli seetõttu, et omanik on omavoliliselt lasknud eemaldada tahmafiltri.

Brigitte Susanne Hunt Foto: Robin Roots

5. Nolani filmitiim käis tankla taga end kergendamas

Suve alguses sai palju kõlapinda Hollywoodi filmitegija Chrostopher Nolan, kes käis Eestis oma märulfilmi ''Tenet'' filmimias. Filmimees suutis välja vihastada Lasnamäe elnikud, kui tema filmimeeskond käis seal linnaosas toimunud võtete ajal lähedal asuva tankla taga end kergendamas. Kui avalikkus sellest teada sai, tegi Nolan ametliku vabanduse ja lasi tankla seina puhtaks pesta. 

Christopher Nolani uue filmi "Tenet" võtted Laagna teel. Foto: Robin Roots

4. Kes lasi õhku Inga Raitari välikempsu?

Oma suvekodu vaatama läinud kirjastaja Inga Raitarit tabas märtsis üllatus – kapitaalselt ehitatud eestiaegne välikemmerg oli sõna otseses mõttes puu otsa lennanud. „Olukord nägi välja täiesti apokalüptiline!“ kirjeldab ta. „Seinalauad rippusid õunapuu otsas, naelad väljas. Suur raske rauast hingedega uks oli paisatud 16 meetri kaugusele.“ Esmapilgul absurdselt koomilisena tundunud olukord osutus aga nii tõsiseks, et seda asus uurima kaitsepolitsei. Kaitsevägi ütleb, et nemad välipeldiku õhkulaskmisega seotud pole.

undefined Foto: Erakogu

3. Noku ja tussulaul viis sõimuni

Seksuaalkasvataja Rita Holm sattus räige netisõimu ja ähvarduste laviini alla, kui veebos hakkas levima video sellest, kudias ta lastele ''noku ja tussulaulu'' laulab.

 

2. Triin Lellep ei olegi ooperilaulja?

Novembris säras Kroonika esikaanel Pariisis elav eestlanna Triin Lellep, keda ajakiri tutvustas kui Eesti oma Sarah Brightmani: primadonna, kes on läbimurde ootel. Eesti Ekspress pani aga küsimuse alla tema ooperilaulja tiitli ja mitmed faktid, mida Lellep on meediakanalitele öelnud. Tuli välja, et Lellep ei ole isegi ooperlauljaks õppinud. See vihastas omakorda välja Eesti professionaalsed lauljad, kes olid nördinud, et meedias Lellepit lauljaks nimetati.

undefined Foto: Kalev Lilleorg

1. Toitumisnõustaja Erik Orgu sõi kringlit!

„Kuuuurijas“ oli lugu toitumisnõustaja Erik Orgust, kes endiste pruutide sõnul langeb mõnikord lihtsurelike tasemele ja armastab salaja süüa magusat. Ühe neiu jutt muutus kraadi võrra krõbedamaks, kuid Orgu suutis kogu skandaali enda kasuks pöörata ja tegi kringlist isegi osa oma toitumiskavast.

undefined Foto: Stanislav Moškov