Ungaro koos modellidega 2002/2003 sügistalvise hooaja kollektsiooni esitlusel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. detsember 2019, 21:27

Suri Prantsuse moekunstnik Emanuel Ungaro

Pariisis suri 86 aasta vanuses maailmakuulus moekunstnik Emanuel Ungaro, kes oli tuntud efektsete värvide ja mustrite poolest.

Tulevane moehiid sündis Itaalia immigrantide peres ning sai õpetust esmalt rätsepast isa, siis aga legendaarse Hispaania moedisaineri Cristobal Balenciaga käe all, kirjutab BBC News. Isikliku moemaja rajas Ungaro 1960. aastate keskel. 

2005. aastal taandus Ungaro moetööstusest ja müüs oma kaubamärgi maha. Kui kuulsa brändi kunstiliseks juhiks sai ajutiselt USA näitlejanna Lindsay Lohan, avaldas vanameister pahameelt. "See oli katastroof. Olen maruvihane, aga ei saa midagi ette võtta." Ka kriitikud tegid endise lapstähe koostöös valminud kollektsiooni maatasa.

Nüüd kirjutatakse moemaja Instagrami postituses: "Moemaja, mille ta asutas 1965 ning mis on alati tema nime kandnud, nutab täna, leinates tohutu talendiga moeloojat. Ta jääb meie mälestustesse sensuaalsuse, värvi ja lennukuse maestrona."

"Emanuel Ungaro julges hooaeg hooaja järel olla teistsugune, kombineerides ootamatuid ja ometi sensuaalseid eredate värvide ja mustrite kokkupõrkeid kauni drapeeringuga," seisab moemaja veebiküljel.