Prints Philip 2018. aasta oktoobris. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. detsember 2019, 11:07

98aastane prints Philip on endiselt haiglas

Elizabeth II 98aastane abikaasa prints Philip läks reedel Londoni haiglasse ravile. Ajakirja People andmeil on ta nüüdseks veetnud kuningas Edward VII nime kandvas haiglas kaks ööd.

Buckinghami palee andis reedel teada, et Edinburghi hertsog sõitis hommikul Norfolkist Londonisse "jälgimisele ja ravile seoses varasema haigusega". Õukonna avalduse teatel oli tegu ennetava meetmega, mida soovitas kuninganna abikaasa arst. 

Daily Maili andmeil toimetati hertsog haiglasse helikopteriga. Philip olla juba kuu aega põdur olnud.

Elizabeth II on nüüdseks saabunud Norfolkis asuvasse Sandringhami lossi oma tavapärasele jõulupuhkusele, kuid loobunud oma tavapärasest tegevusest:  hobuste ja tallimeeste tervitamisest. Ära jäeti ka laupäevane traditsiooniline faasanijaht. Viimanene olnud prints Philipi lemmiktegevusi, kuid vanahärra on faasanijahti viimastel aastatel oma Land Roveri soojusest jälginud.

Kuningliku pere liikmed loodavad südamest, et patriarh pääseb jõuluks haiglavoodist koju. Philip on The Suni insaideri andmeil andnud kindla korralduse kuningakoja traditsiooniliste jõulutoimingute jätkamiseks. Ta ei taha, et pere teda haiglasse vaatama tuleks. "Hertsog ei taha, et pere jõulupühade ajal tema pärast haigla vahet sõeluks."