Kuninganna Elizabeth II abikaasa prints PhilipFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. detsember 2019, 17:54

98aastane prints Philip viidi vaid mõned päevad enne jõule haiglasse (3)

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip viidi vaid paar päeva enne jõulupühi haiglasse. 98aastane prints viibib ilmselt mõned päevad haiglas. Seega ei ole teada, kas ta jõulud oma naise ja perega veeta saabki.

Inglismaa väljaanded kirjutavad, et Philip viidi Londonisse kuningas Edward VII haiglasse ülevaatuseks ning juba varasemalt meest kimbutanud haiguse ravimiseks. 

Printsi ei viidud haiglasse kiirabiga – tegu oli planeeritud külastusega ning väidetavalt kõndis ta omal jalal haiglasse ning kirjutas end sisse. Milline haigus Philipit taas kimbutama hakkas, ei ole teada, kuid 2012. ja 2017. aastal viibis ta haiglas põiepõletike tõttu. Viimati oli ta haiglas 2018. aastal, siis tehti talle puusaoperatsioon. 

Philip on varasemalt öelnud, et tema tervis on niivõrd vintske, et tal ei ole grippi alates 70ndatest olnud. Kuninganna Elizabeth sõitis täna Norfolki, kus kuninglik pere alati pühade ajal viibib. Prints Harry ja Meghan Markle veedavad pühad koos oma pisipoja Archie’ga seekord Markle’i ema juures.