Hendrik ja Berit Sal-SallerFoto: Robin Roots
Inimesed
14. mai 2020, 16:37

UUS TREND | Eesti kuulsused annavad lahkuminekust teada sotsiaalmeedia vahendusel (27)

Kolmapäeval teatasid Berit ja Hendrik Sal-Saller, et nende 16 aastat kestnud koos- ja abielu on läbi. Lahkuminekust andis Berit teada oma Facebooki lehel. "Jääme alatiseks ühiselt edasi kasvatama oma suurest armastusest sündinud poega ning arusaadavalt teeme kõik võimaliku, et teda selle otsusega kaasneva välise müra eest kaitsta. Seetõttu on see meie ainuke avalik kommentaar teemal," kirjutas Berit.

Neljapäeval tuli sarnase teatega aga lagedale telemees Teet Margna. "Head sõbrad! Anname teada, et oleme otsustanud oma 18 aastat kestnud kooselu ja abielu lõpetada. Hoiame ja toetame teineteist nii praegusel keerulisel hetkel kui ka tulevikus, liikudes edasi heade sõpradena. Samuti kasvatame ja hoiame ühiselt oma kaht armast tütart, kelle heaolu kaitseks palume anda meie perele meediarahu ja mõistvat suhtumist. Seetõttu on see meie ainuke avalik kommentaar sellel teemal," kirjutas Teet.

Margnad ja Sal-Sallerid pole muidugi ainsad, kes viimasel ajal lahkuminekust sotsiaameedias teatavad. Vaatame, kes veel suhte purunemisest Eestit Facebooki või Instagrami vahendusel teavitanud on. 

Anne ja Gunnar Loho

Lauljatar Anne Loho teatas mullu 29. jaanuaril sotsiaalmeedias, et on otsustanud abikaasa Gunnar Lohost lahku minna. "Head sõbrad, fännid, tuttavad. Annan teada, et minu kooselu Gunnar Lohoga on lõppenud. Oleme juba mõnda aega olnud lahus ja paraku on tänase seisuga lõppenud ka meie koostöö. Kahjuks pole mul enam ka tehnikat, millega esineda. Seega pean olude sunnil mõnda aega lavalaudadelt eemal olema. Vabandan kõigi ees, kes on broneerinud esinemised! Tänan südamest fänne ja loodan teiega siiski varsti kohtuda," kirjutas Anne. 

Seejärel läks lahti üks korralik musta pesu pesemine. Gunnar Loho tegi Facebooki ka omapoolse postituse: "Tere, lugupeetud kaasaelajad! Kuna mu abikaasa tegi avameelse avalduse, siis ei jätnud ta selgitamata ka asjaolusi, et miks jne. Kui Sulle (mulle) saabuvad sellised toredad pildid, mis on saadetud oma armukesele ja mille tema lugupeetud abikaasa leidis oma abikaasa telefonist ning saatis mulle alljärgneva tekstiga, siis tekib ikka küsimus, et miks, milleks ja kuidamoodi peaksin sellise inimesega koos elama ja vaeva nägema ühise ürituse ja vaeva nägema laguneva perekonna kooshoidmisega," kirjutas Gunnar, lisades, et Anne leidis uue mehe, kellega elas salaelu.  

"Leppisime küll abikaasaga, et kui teeme avalduse, siis ikka koos aga ilmselt arvas ta, et kui teeb seda kokkulepet eirates, siis saab ilmselt mingeid boonuspunkte fännidelt. On ta kuidas on, aga esinemistega on jah kahjuks lõpp - seda temapoolselte kokkulepete rikkumise pärast. Ärge palun võtke seda minu kirjutist mingi musta pesu pesemisena, sest mina pole seda tahtnud teha, aga seoses Anne avaldusega - pean tegema vastulause - nii piinlik, kui mulle see endale on. Vabandan laste ees!"

Mailis Reps ja Agris Repšs

Eelmise aasta veebruaris ilmus Facebooki foto Mailis Repsi abikaasast Agrisest võõra naisega. Pildi lisas lätlanna, kes kirjutas juurde, et veedab Agrisega Kuubal mesinädalaid. Klassikalises mõttes muidugi ei ole tegu sotsiaalmeedias lahutusest teatamisega, kuid kogu lugu tuli siiski just seal avalikuks. 

Reps keeldus esiti kommentaaridest, kuid lõpuks saatis ta siiski meediaesindajatele omapoolse teate. "Mõistan, et minu abielu lõppemisega seotud küsimused võivad meediat huvitada. Palun siiralt mõista ka minu soovi seda teemat mitte kommenteerida ja eelkõige minu palvet säästa oma lapsi eraelulistest meediakajastustest," sõnas Mailis. 

Kethi Uibomägi ja Toomas Sarapuu

Ansambli La La Ladies kaunis lauljatar Kethi Uibomägi läks mullu lahku oma kallimast, Võru abilinnapea ametit pidavast Toomas Sarapuust. "Juba mõned nädalad käin mina oma teed üksinda edasi," kirjutas Kethi sotsiaalmeediasse postitatud pildi juures. Kethi ja Toomas said kokku 2016. aasta lõpupoole.

Evelin Ilves ja Siim Rikker

Evelin Ilves andis mullu märtsis Facebookis oma lehel teada, et tema teed lõõtspillimängija Siim Rikkeriga on lahku läinud. "Kas oletegi päriselt lahku läinud? Ei ja jah. Aus noorpoliitik ja värske üksikettevõtja võlgnevad seletuse. Lühidalt: Evelin ja Siim ei ela enam ühise katuse all, aga kodurestorani ROOG ja suvekohvikut Hiiumaal peavad ühiselt edasi. Veelgi enam, neil on ka ühine sõnalis-muusikaline kontsertetendus, mis sündis spontaanselt ühel esinemisel Kesk-Eesti rahvamajas ja mis lendu läks ning uusi tellimusi sai. Seda kõike teevad nad koos edasi. Muidugi seni, kuni mõlemad Eestis ja teised tegemised lubavad," kirjutas Evelin.

Marko Atso ja Cerli Sarv

Instagramis andsid lahkuminekust teada ka trummar Marko Atso ja tema endine kallim Cerli Sarv. "Armastus on imelisim tunne siin maailmas, mida võiksid kõik hinged kogeda... Armastus on vabadus ja meeletult kirglik tunne me südames, mida kogesime koos... Hoiame seda oma hinges suurima tänutundega! Meie armastus elab edasi meie imearmsas tütres Ella Noras. Meie elutee kulgeb edasi sõpradena, kes ei unusta iial teineteist!" kirjutas Cerli. 

Mihkel ja Liina Raud

2019. aasta juuli lõpus andis Instagramis kuus aastat kestnud abielu lõppemisest Liina Rauaga teada kirjanik Mihkel Raud. "Armsad sõbrad! Anname teada, et meie kooselu on lõpule jõudnud. Elus ei lähe kahjuks alati nii, nagu oled lootnud. Lahkusime sõpradena ning meid jäävad ühendama kaks imelist last, kes meie päevad ka edaspidi armastusega täidavad." Paarike siiski suutis oma erimeelsused lahendada ja novembri alguses selgus, et nad on taas koos. 

Mai Palling ja Kalle Palling

"Me oleme otsustanud Maiga lahku minna. Kõlab kindlasti nagu midagi väga resoluutset ja kurba, aga meie jaoks ei ole see üldse nii," teatas poliitik Kalle Palling mullu juuli lõpus Facebookis, et tema abielu Mai Pallinguga on läbi. Tegu oli paari ühisavaldusega. 

"Kui me Maiga veidi enam kui 11 aastat tagasi kohtusime, oli see nagu puuga pähe saamine. Me ei olnud kunagi midagi sellist kogenud – see tunne, et sa oled nõus kellegagi minema kasvõi maailma otsa, mis sest, et päris täpselt ju veel ei teadnudki, kes me ise oleme ja kuidas meie tulevik olema saab. See oli see tõsine, pöörane, kirglik ja päris armastus.

Meie ühine tee on olnud lõbus, hooliv, kindel, kasvatav, avardav, vahel ka pisut kurb ja melanhoolne, aga mis kõige tähtsam – alati täis tingimusteta armastust.
Meie armastusest sündis maailma kõige ägedam inimene – meie Paul. Säravate silmade ja joovastava energiaga poiss. Ta on meile andnud ja õpetanud rohkem kui miski muu siin maailmas.

Armastus on üks huvitav asi. Ta on pidevas arengus – kasvatab kihte ja ajab võrseid. Armastus muutub, muudab helistikke ja tempot ja väga tihti elab armastus pausides."

Pallingud kirjutasid, et sõpradel ei tasu nende pärast kurb olla, sest nad ise ei ole. "Me jätkame seda teed veidi teises vormis kui viimased 11 aastat, aga teeme seda täie austusega teineteise vastu. Võtke meid ikka samasuguste inimestena – Kalle on ikka Kalle ja Mai on ikka Mai. Me naudime teineteise seltskonda ja ei taha, et te peaksite meie pärast muretsema. Me naudime oma sõprust ja teie sõprust. Alati! Armastus on Armastus!

Meie avaldus on esimene ja viimane kord, kui me sellest teemast avalikult kõneleme. Meie ega ka meie lähedased ei anna sel teemal rohkem avalikke kommentaare ja palume seda mõista. Vaatamata kõigele on see meie elus suur muutus ja kavatseme Pauli ja teisi pereliikmeid ebavajaliku tähelepanu eest täielikult kaitsta."

Brigitte Susanne Hunt ja Ron Nõmm

Raadiohääl Brigitte Susanne Hundi suhe Ron Nõmmega läks lõhki eelmise aasta oktoobrikuus. Brigitte kirjutas sotsiaalmeedias, et otsib endale kiiremas korras uut korterit, kuna tema elukaaslane Ron Nõmm pettis teda, suudeldes teist tüdrukut. "Ma üürin kiiremas korras omale korteri, kuhu ma kolin kohe ise sisse. Kõikidele, kes saatsid mulle videoid, see on tõsi, et minu endine peika Ron suudles tõepoolest peol teise naisega. See on tõsi, ma kinnitan seda. Ja ilmselgelt on see suhe läbi," ütles Hunt oma Instagrami story's.

Mõned päevad hiljem kirjutas Hunt sotsiaalmeedias, et annab Ronile tema teo andeks, kuid nende teed jäävad lahku. "Ta on imeline inimene, kelle kõrval mul olid suurepärased 1,3 aastat. Me otsustasime ühiselt jääda lahku ja liikuda edasi, sest me oleme nii erinevad inimesed. Mul on kahju, et see kõik peab olema avalik, aga ma südamest soovin Ronile parimat ja me jääme temaga alati sõpradeks."

Brigita Murutar ja Paul Neitsov, Silvia Ilves ja Paul Neitsov

Möödunud aasta esimesel päeval kirjutas lauljatar Brigita Murutar Instagramis, et on otsustanud uut aastat algustada üksikemana ja et tema teed Paul Neitsoviga on lahku läinud. Murutar andis postituses teada, et teda ei jäetud, vaid otsustas ise koos lapsega kahekesi eluteel edasi liikuda.

Novembris sai Paulist paar tšellist Silvia Ilvesega. Ühisest musitseerimisest välja kasvanud suhe lõppes aga kaks nädalat hiljem, uudise tegi Silvia teatavaks just Instagramis. Läks veel paar nädalat, kui Silvia ja Paul jagasid mõlemad sotsiaalmeedias ühiseid pilte, andes mõista, et nad on taas koos, järgmisel päeval kirjutas Silvia aga taas Instagramis, et siiski mitte. Muu hulgas kirjutas Ilves, et Paul plaanis talle pärast kolmenädalast suhet Graniitvillas sõrmuse sõrme panna, mis aga siiski ära jäi, kuna Silvia jõudis mehe vahepeal maha jätta. Lisaks paljastas naine, et Paul olla rääkinud, et on valmis vastutust võtma, Silviaga lapsi saama, Tallinnasse kolima ja suitsetamisegi maha jätma, kuna Silviale see ei meeldi.