Võidust vapustatud Camille Schrier. Vasakul on esimene printsess Miss Georgia Victoria Hill ning taga mullune Miss Ameerika Nia Franklin. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
20. detsember 2019, 10:21

VIDEO | Miss Ameerikaks krooniti laval eksperimendi läbi viinud teadlane

Eile õhtul kuulutati Connecticuti osariigis välja Miss Ameerika 2020. Tiitli pälvis 24aastane Virginia biokeemik Camille Schrier, kes oli löönud nii kohtunikud kui ka publiku pahviks talendivoorus täide viidud teaduseksperimendiga.

Virginia Commonwealth University farmaatsiakooli doktorant Schrier demonstreeris iludusvõistlusel vesinikperoksiidi katalüütilist lagunemist - see oli Miss Ameerika ajaloo esimene teaduseksperiment, kirjutab People.

Missikandidaat Camille teaduseksperimenti läbi viimas. Foto: AP/Scanpix

"Miss Ameerika on inimene, kes peab teisi harima," ütles kaunitar kohtunikele, kelle seas olid lauljatar Kelly Rowland ja reality-sarja "Queer Eye" Karamo Brown.

Camille peab oma missimissiooniks edendada ravimite ohutut pruukimist ja nende kuritarvitamise ennetamist, kuid toonitada ka füüsika, tehnika, masinaehituse ja matemaatika tähtsust. Enne kroonimist oli ta tänanud võistluse korraldajaid, et "Miss Ameerika" ei keskendu enam naisekehale, vaid naisi tunnustatakse nende intellekti, isikuomaduste ja missioonitunde eest. Võistluse korraldajad kuulutasid mullu, et trikoovooru enam ei korraldata.

Missikrooniga, mille Camille'ile pani pähe mullune võitja Nia Franklin, kaasneb üle 300 000 dollari jagu stipendiume.