AHVATLEV KAUNITAR: Claudine Auger koos Sean Conneryga 1965. aasta filmis „Keravälk“. Foto: Eon Picturs/Scanpix
Inimesed
20. detsember 2019, 09:58

Suri esimene Prantsuse päritolu Bondi-tüdruk

AHVATLEV KAUNITAR: Claudine Auger koos Sean Conneryga 1965. aasta filmis „Keravälk“.  (Eon Picturs/Scanpix)

Claudine Auger, esimene Prantsuse päritolu Bondi-tüdruk, kes mängis Sean Connery osalusel vändatud „Keravälgus“ (1965) Dominot, lahkus meie hulgast 78 aasta vanuselt.

AFP teatel suri näitlejanna neljapäeval Pariisis. 

1941. aasta aprillis sündinud Claudine alustas karjääri modellina ja esindas Prantsusmaad 1958. aasta Miss Maailma valimistel. Modellitöö kõrvalt võttis Auger näitlemistunde. Väikesed kõrvalosad - näiteks 1962. aasta „Raudses maskis“ - tõid talle järk-järgult tuntust ka näitlejana. Domino rolli neljandas Bondi-filmis napsas prantslanna  kogenenumate näitlejannade Rachel Welchi, Faye Dunaway ja Julie Christie eest. „Noor. Ilus. Lõksus. Võib olla ohtlik,“ tutvustati Dominot filmi treileris. Võtted toimusid Bahama saartel, võimaldades ohtralt rannarõivakaadreid. Kuid Auger polnud mingi nukuke: ta oli võimekas sportlane, kes ei kasutanud kaskadööri isegi veealustes ujumisstseenides. 

Auger jätkas näitlejatööd peamiselt Prantsuse ja Itaalia filmides, aga ka Briti televisioonis. Ühes intervjuus teatas näitlejanna, et pole vahet, kas ta mängib 007-filmis või Moliére'i lavastuses: „See oli kõik üks ja seesama. See oli mäng.“ Claudine'i osatäitmine „Keravälgus“ rajas aga teed arvukatele teistele Prantsuse Bondi-tüdrukutele: Denise Perrier'le, Corinne Cléryle, Catherine Serre'ile,  Caroline Bouquet'le, Sophie Marceaule, Eva Greenile ja Léa Seydoux'le.