"Tõde ja õigus"Foto: Kaader filmist
Film
20. detsember 2019, 07:39

„Tõde ja õigus“ võitis Los Angeleses rahvusvahelise pressiakadeemia filmiauhinna! (41)

Tanel Toomi mängufilm „Tõde ja õigus“ võitis Los Angeleses rahvusvahelise pressiakadeemia poolt välja antava filmiauhinna Satellite Award.

Rahvusvaheline pressiakadeemia on üks suuremaid meelelahutusajakirjanike ühendusi, millel on liikmeid kõikjal maailmas. Auhind keskendub peamiselt Ameerika Ühendriikides toodetud mängufilmidele, eraldi kategooria on rahvusvahelistele mängufilmidele.

Lisaks Eesti mängufilmile „Tõde ja õigus“ oli rahvusvahelistest filmidest nomineeritud:

Senegali film „Atlantics“, Venemaa film „Beanpole“, Prantsusmaa film „Les Miserables“, Hispaania film „Pain and Glory“, Lõuna-Korea film „Parasite“, Prantsusmaa „Portrait of a Lady on Fire“ ja Tšehhi film „Painted Bird“.

„Tõde ja õiguse“ rahvusvaheline esilinastus toimus Lõuna-Koreas Busani rahvusvahelisel filmifestivalil. Järgnevalt linastub film Palm Springsi filmifestivalil, kus Tanel Toom osaleb Oscari eelvalikusse jõudnud filmide režissööride paneelis. „Tõde ja õigus“ on valitud Ameerika filmiakadeemia liikmete poolt 91 riigi esitatud Oscari kandidaatidest 10 filmi hulka, mis jätkavad kandideerimist parima rahvusvahelise filmi kategoorias.

 „Tõde ja õigus“ esilinastus Eestis 20. veebruaril ja püstitas kinodes rekordi üle 267 000 vaatajaga, lüües vaadatavuse troonilt seal ligi 9 aastat olnud mängufilmi „Avatar“. Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ja oli juubeliaasta kinoprogrammi lõppakord.