Raul ja Carlos Ukareda südamlik isa-poja kontsert Kuressaares
Inimesed
19. detsember 2019, 22:37

PILDID | Raul ja Carlos Ukareda südamlik isa-poja jõulukontsert on puhas rõõm (1)

Kolmapäeval, 18. detsembril toimus Kuressaare Laurentiuse kirikus Raul ja Carlos Ukareda südamlik isa-poja kontsert. Kontsert oli osa ringreisist pealkirjaga ,,Puistab lund kui lendlevaid linde”.

Superstaarisaate finalistina tuntust kogunud Carlos Ukareda ja Eesti esi-bluusikitarrist Raul Ukareda esitasid südamliku kava, mis oli stilistiliselt eklektiline, kuid mõjus läbimõeldud tervikuna. Jõuluajale kohaselt oli kavas oma koht ka vaimuliku sisuga muusikal. Kõlas üks tuntumaid spirituaale "Amazing Grace", samuti meditatiivses vormis esitatud rahvakoraal "Mu süda ärka üles".

Elevust tekitasid mõned lastelauludena tuntud humoorikas seades jõululood nagu "Läbi lume sahiseva" jt. Värvi lisasid tundlikud soolod ja läbivalt maitsekas kitarrimäng mõlemalt muusikult. Ülevoolavad ovatsioonid teenis Carlose esitatud pööraselt tehniline kitarripala "Orelia". 

Carlos, kuidas tänase kontserdiga rahule jäid?

Väga hästi. Pisut närveerisin, kuna meil on kavas palju lugusid, mida me pole enne mänginud, aga kõik tuli hästi välja. Väga soe publik oli, see aitas muidugi palju kaasa. 

Raul, see ei olnud teil päris esimene kord koos esineda. Mängisite ka suvel Sõru Jazzil. Kuidas tänane kontsert erines suvisest?

Tänane oli mõtlikum ja meditatiivsem. Pühadeajale kohaselt mängime päris palju spirituaalse sisuga lugusid ja otsime publikuga kontakti pisut teisel sagedusel kui tavaliselt. Aga Carlosega koos mängida on puhas rõõm.

Sõru kontsert oli Guido Kanguri veenmisel ette võetud eksperiment. Me ise Carlosega arvasime, et võib-olla pole veel õige aeg koos lavale minna, aga Guido on nii armas inimene, et talle on keeruline ära öelda ja viimasel ajal ma olen õppinud Guido tunnetust usaldama ka. Õigus oli tal ka seekord. Meie kooskõla Carlosega oli suurepärane ja andis indu seda asja jätkata. 

Nii nagu Sõruski oli ka täna laval momente, kus leiad, et naudid seda, mida teed justkui kõrvaltvaatajana. Selliste hetkede pärast tasubki olla muusik. 

Teie kontserdisari kannab pealkirja "Puistab lund kui lendlevaid linde". Mida see tähendab? 

See on üks ilus lõik Piiblist, Siiraki tarkuseraamatust. See kirjakoht räägib autori imetlusest Looja kauni loodu üle. Me Carlosega arvame samuti, et maailm on kõikide hõõrumiste ja inimliku tühisuse kiuste äärmiselt ilus paik ja on suur rõõm selles olemasolemise imes osaline olla. Oma muusikaga loodame selle ilu loomisele natuke lisada. 

Raul ja Carlos Ukareda südamlik isa-poja kontsert Kuressaares

Järgmised Ukareda kontserdid toimuvad:

20.12 Tartu Jaani kirik

21.12 Viljandi Jaani kirik

22.12 Kõltsu mõis, Laulasmaa

27.12 Fotografiska, Tallinn

28.12 Pärnu Eliisabeti kirik

29.12 Viimsi Püha Jaakobi kirik

Piletid müügil Piletilevis.