Te hävitate meid!Foto: LUCAS JACKSON
Saund
24. detsember 2019, 13:31

TOP 10 | Õhtuleht esitleb: need on 2019. aasta halvimad laulud! (45)

Meil on olnud täiesti pöörane aasta – linastus Eesti ajaloo kõige ainulaadsem film „Õiglus“, valitsuses on jauravad senjöörid, Arnold Oksmaa seksis naisega, Patune Pool läks laiali, Respekt lõpetas tegevuse. Kogu selle hulluse kõrval võib aga kindel olla, et Eesti muusikamaastik üllatab taaskord enda mitmekülgsusega. Siin ta on! Järjekordne Eesti halvimate laulude edetabel!

Esmalt muidugi auväärt laulud, mis ei jõudnud küll tabelisse, aga pääsesid sinna väga lähedale.

Esmalt tabeli kunagine võitja ja sage külaline DJ Heiki, kelle nuhtluseks on see, et ta hakkab juba liiga heaks muutuma. Aga koos Eret Kuuse tehtud videoga peame ta ikka ära mainima.
Jaanus Saks oli sel aastal üsnagi tagasihoidlik ja päris õudseid nilbusi ei korraldanud. Aga raha vajab teenimist ja nii ühendas Saks käed energiajoogiga Starter. Lõpptulemus on, noh, selline.
Kahjuks enam Olavi Otepalu lavadel ei esine, vaid tegeleb koolijuhtimisega. Kõige ebaloomulikumalt end laval tundva artisti aukoht jäi seetõttu hetkeks vabaks, mille kasutas ära seni veel üsna tundmatu bänd TiiHerts.
Eesti hiphopimaailma tabas samal ajal valus kaotus, sest Tobikoer pandi vangi. Ega ta isegi ei teadnud, miks ta täpselt sõbrale paarkümmend korda noaga virutas.

Ja Sünne Valtri on endiselt täitsa olemas, muutis enda nime Synne Valtriks, osaleb regulaarselt Eesti Laulus ja laulis muidugi välismaale suunatud laulu „12 kuud“. Ei, tõesti, kindlasti kohe ei mõeldud, kuidas see inglise keeles kõlaks.

Aga nüüd siis TOP 10!!!

10. koht

Kangelased – Nafta

Kui ülemaailmselt on kõige kuumemaks nimeks Greta Thunberg, siis üha suurenev ökoloogiline teadlikkus on jõudnud ka Eestisse. Zuzu sai uue lapse, jäi abilinnapea kohast ilma, kuid kollektiiv Kangelased andsid Eesti muusikavideote maastikule oma panuse. Tegelikult on see lugu ju päris hea või, ei, vist tegelikult pole.

9. koht

Ansambel Kristjan – Heidi

Tõeline agraarhitt Heidi on järjekordne saavutus Gunnar Loho managementilt. Loo jaoks varuti kümneid fotosid Eesti Heididelt. Mitu Heidit tunnistas hiljem, et jumal tänatud, et nad seda pakkumist vastu ei võtnud. Tähelepanuväärne on ka loo video – vaibakloppimispuud polegi vist varem selliselt peaossa toodud.

8. koht

Elumees – Olla saame koos

Mis on tõelise rahvahiti valem? Videos suvalise odavkuurorti rand, paar droonivõtet, veidi latiinorütme ja sõnad pidevast pidutsemisest. Kõike on tehtud, kõike on olnud, aga ikka tehakse. Ja siis tuleb „rikitigitigitigikitshaa, lallalalalaala“.

 7. koht

Recovery feat Berg - Tagasi Paradiisi

Mis on tõelise rahvahiti valem? Videos suvalise odavkuurorti rand, paar droonivõtet, aa, ma juba kirjutasin seda. Aga seekord on latiinorütmi asemel taustaks 90ndate eurodisko. „Nüüd on ring täis, päikse aasta alla naasta aeg, sest on siin külm aasta aeg“ võiks kandideerida aasta kõige toredama räpiriimi nimele.

6. koht

Renate – Oma rahvust ei salga ma maha ja Tundmatu esitaja – Pean hoidma

Tänu EKRE võidukäigule tekkis uus muusikastiil – EKRE-core. Tegu on siiraste armastuslauludega, mille sõnad ja paatos viitavad sellele, et kui kodumaaga oleks võimalik armatseda, siis seda tehtaks kohe ja kirglikult. Renate seejuures jõudis ka Eesti Laulule! Palju õnne!

5. koht

Tundmatu esitaja – Unistuste suveaeg

Siin annan ma kohe hoiatuse – tegu on täiesti pööraselt kummitama jääva synthpopi lauluga. Samuti ei tea ma, kes seda esitab. Kui keegi selle laulu omaks tunnistab, siis palun võtke Õhtulehe toimetusega ühendust. Suvi-suvi-suvi, see on meie-meie suvi. Geniaalne!

4. koht

Popstaar Raits – SMS, Popstaar Raits - Sünnipäev ja Popstaar Raits – Sinuta

Kui DJ Heiki ei pääse enam tabelisse, kuna ta on muutunud liiga heaks ja austatuks, siis Popstaar Raits möllab ikka täiesti ainulaadses valdkonnas ehk Eesti ainsa lämbelaulikuna ehk siis lauljana, kes kasutab ainulaadset lämbumistehnikat. Laul SMS-st toob kõige pöörasema häälemurde Eesti muusikaajaloos ja Sinuta on lihtsalt täiesti kosmiliselt omapärane duett. Ja Raitsi "Sünnipäev" on kindlalt Eesti parim sünnipäevalaul. Mingil põhjusel muutis Raits enda esinejanime nende laulude puhul Raivo Hindiks.

Koht 3

Mister MR – Ainult Sa

Kunagi oli Marko Pille Võru koolidiskode põhiline DJ Boonusman, hea on näha, et 20 aasta hiljem tegeleb ta täpselt sama aktiivselt ja vorpis koos kaasmeelelahutaja Raul Kiviga loo, mis on justkui okei ja tavaline, kuid seda ainult siis, kui mitte videot näha. Need ülikonnad, need prillid, need neiud. Võimas!

Koht 2

Ott Tänak – The Song, Hunt – Ott Tänak

Ei, Ott Tänak pole esimese loo autor. Tänak tegi enda töö sel aastal väga hästi ja võitis Eestile esimese MM-tiitli autorallis. See oli ilmselt selle aasta kõige ilusam spordisündmus, selline sündmus, mille kohta mäletad veel aastaid hiljemgi, et kus olid, kui see sõnum tuli. Aga see koht ei ole üldse seotud Ott Tänakuga, vaid nende tüüpidega, kes suutsid toota kaks täiesti küsitava kvaliteediga lugu Ott Tänakust.

Koht 1

Illumenium (XIII) – For My Old Friend

Nüüd lõhuti Eesti muusika klaaslagi – ühest küljest tundub video üks Eesti kallimaid läbi aegade, kõik on nagu tõsiselt tehtud, aga siis ei saa enam aru, kas see on ikka päriselt. Kuna Illumeniumi mehed peaksid olema endised Pärnu rokkarid DefRage, keda on minust rohkem ja nad on minust suuremad, siis ma ütlen, et kui see lugu oli naljana mõeldud, siis see ongi meeletult naljakas! Aga kui ei olnud, siis…

Esiteks on loosse kokku pikitud nii palju erinevaid lugusid ja kõik see keeratud kõige grotesksemaks wannabe-nu-metaliks, mis suri ametlikult muusikastiilina juba siis, kui Limp Bizkiti laivi ajal Woodstockis naisi vägistama kukuti.

Aga naljakas on see lugu igal juhul!