Robert De NiroFoto: AP/Scanpix
Inimesed
18. detsember 2019, 09:56

Endine alluv süüdistab Robert De Nirot soolises diskrimineerimises (2)

Robert De Niro käib kohut endise töötajaga, kes süüdistab teda soolises diskrimineerimises ja palgalõhes. De Niro kaebas esiti Graham Chase Robinsoni ise kohtusse, kuid naine soovib nüüd, et staari süüdistused kõrvale lükataks, vahendab Fox News. 

De Niro kaevas Robinsoni kohtusse, väites, et naine kulutas oma tööaega telesarja vaatamiseks - väidetavalt vaatas naine töö ajal nelja päeva jooksul ära 55 episoodi "Sõpru". Samuti olevat Robinson valesti kirja pannud oma puhkusepäevi. 

"Need süüdistused kahjustavad Robinsoni huve. Kohtupraktikas puudub juhus, kus inimene oleks kaevatud kohtusse seepärast, et ta vaatas arvatavasti töö ajal telekat," ütlevad Robinsoni esindajad. 

Robinson andis oma hagi sisse oktoobris ja nõuab De Nirolt 12 miljonit dollarit, De Niro väidab aga, et temale tehtud kahjud on 6 miljoni dollari suurused. 

Robinson väidab, et De Niro on tema suunal teinud vulgaarseid ja sobimatuid soolisi kommentaare, samuti ütleb naine, et endine ülemus sundis teda tegema ületunde, kuid maksis tehtud töö eest vähem, kui kolleegidele. 

Robinson alustas kohtupaberite järgi De Niro frimas tööd juhatajana 2008. aastal, olles 25aastane. 2019. aastal ütles ta oma ameti üles, olles siis ametinimetuselt produktsiooni- ja finantsosakonna asepresident, kuid väidab, et De Niro nimetas teda endiselt vaid oma assistendiks ja väitis, et tema töö on "stereotüüpselt naiselik". 

"De Niro sundis Robinsoni ka sügama oma selga, pluusi kinni nööpima, särgikraed korrastama, lipsu siduma ja utsitama end üles äratama. De Niro seisis ka osavõtmatult kõrval, kui tema sõber preili Robinsoni tagumikule laksu andis," seisab dokumentides. Samuti väidab Robinson, et 76aastane näitleja urineeris samal ajal, kui nad omavahel telefonis rääkisid ja kohtus naisega vaid pidžaaamat või hommikumantlit kandes. Lisaks olevat De Niro nii Robinsoni kui ka teiste naistöötajate suunal kasutanud vulgaarseid väljendeid. 

De Niro omakorda väidab, et Robinson kuritarvitas tema firma krediitkaarti, kasutas firma lennumiile isiklikeks reisideks ja vaatas töö ajal hoopis televiisorit. Robinson on need süüdistused ümber lükanud.