Tom Valsbergi raamatuesitlus
Inimesed
17. detsember 2019, 21:41

Tom Valsberg esitles 16. detsembril oma uut raamatut „Eluterve pohhuism“

RAAMATUESITLUS | Mis on eluterve pohhuism? Tom Valsberg teab! (6)

Tom Valsberg esitles 16. detsembril oma uut raamatut „Eluterve pohhuism“. Valsberg alustas raamatu kirjutamist märtsis, kui saabus Ameerikast ja avastas, et ema on närvis tühiste asjade pärast. Kui Tom ütles emale, et võta vabalt, kostis ema: „Kui sa nii tark oled, siis kirjuta sellest raamat!” Tom kirjutaski. Tom Valsberg on ansambli Indigolapsed ninamees ja maailmarändur, kelle esimest raamatut „Kuidas rännata ilma hirmuta” on ostetud üle 5000 eksemplari.

Aga mis see eluterve pohhuism üldse on ja keda see veel aitab? Valsberg selgitab!

 

Tom Valsbergi raamatu "Eluterve pohhuism" esitlus

Mis on eluterve pohhuism?

Eluterve pohhuism on mõttelaad ja ellusuhtumine, kus:

...sa väärtustad ennast ja enda aega ning valid, mis on sinu ellu teretulnud. Ülejäänust asjadest on sul omamoodi savi! Sa ei jõua kõigega tegeleda, sa ei pea kõige pärast muretsema ega tundma end halvasti, et kuskil maailmas juhtub mingeid koledaid asju, kui sa ei saa sinna midagi parata. Aga kui sa saad, siis aitad!

...sa praagid elust välja selle, mida sa ei taha (inimesed, kliendid, olukorrad, meedia) aga sa teed ära kõik mis vajab tegemist.

...sa ei tähtsusta ebaolulisi asju üle. Savi!

...sa ei võta tühiseid asju liiga tõsiselt ega kuluta oma närve.

...sa ei võta asju südamesse, vaid pühid maha ja lased lahti. Kama kaks, mis keegi ütles. Suva, mis ta arvas ja savi ka sellest, kuidas sa end tundsid! Tunne on ajutine, see läheb mööda, kui sa seda pidevalt mõtetega taas esile ei kutsu.

...sa teed kõik selleks, et mitte negatiivseid emotsioone negatiivsete mõtetega mitte võimendada. Poogen nedest emotsioonidest!

...sul on savi, mis see negatiivne tüüp nimega ego sinu peas jaurab, muretseb ja vingub!

...sa kasutad huumorit, kui olukord läheb liiga tõsiseks.

...sa ei lase end üleliia mõjutada teiste arvamusel. Savi, mis nad arvavad. Sa annad endast lihtsalt parima ja kütad edasi.

...sa ei muretse üle, et kui sa oled ülekaalus, haige või pigis, vaid sa võtad midagi ette, et olukorda parandada.

...sa ei karista last ega karju teiste inimeste peale, siis kui sa ise oled närvis. Enne rahuned ja siis mõtled, mida teha.

...sa ei lase uute asjade proovimist takistada tuttaval ebamugavuse tundel, mille pärast jääb nii palju ägedaid asju tegemata. Suva sellest tundest! Teed asja ära ja pärast teed järelduse, kas tasub veel teha või mitte!

Adila puhkekeskuse soolaleivapidu - Tom Valsberg Foto: Martin Ahven

Mis on tulemus?

Eluterve pohhuismi igapäevasel praktiseerimisel:

...sa võtad palju vähem südamesse igasugu tühiseid asju, mida sul pole vaja südamesse võtta.

...su emotsioonid ei hüppa iga tühise impulsi ajel tasakaalust välja nagu ehmatanud kassid.

...kui keegi sulle käratab, on ebaviisakas või kasutab vägivaldseid viise oma soovide täitmiseks siis see ei mõjuta sind üldse või vähemalt ajab palju vähem vähem närvi.

...sa jääd rahulikumaks ka kõige pingelistemas olukordades.

...sa ei võta teiste solvanguid hinge.

...sa ei võta kuulujutte tõsiselt.

...sa ei lase negatiivsetel uudistel ja maailmas toimuvatel kannatustel oma tuju rikkuda.

...sa astud vastu oma hirmudele, ebamugavustundele ja ebakindlusele, mõistes, et uute asjade ettevõtmine tekitab neid tundeid niikuinii ja kui sa kuulaks oma hirme, siis sa ei prooviks kunagi midagi uut.

Jah. Eluterve pohhuism on olukord, kus sa tõsise näoga tegeled millegi tõsisega, mingi projektiga, mingi tööga. Võib-olla on seal pingelist sagimist. Võibolla sa õpid eksamiks. AGA Samal ajal mõtled enda sees sügavalt mõnusa muigega, et loomulikult ma annan endast parima aga samal ajal on mul täitsa savi ka. Kui see kõik pekki läheb, pole sellest ka mitte midagi hullu! Maailm ei plahvata! Ma ei sure ära! Oluline on ainult see, et mu sisemaailm oleks pingevam ja ma annaks endast parima. Miks? Sest ainult pingevabalt saan ma üldse anda endast parimat!

 

Tom Valsbergi raamatu "Eluterve pohhuism" esitlus

Tomi intervjueerisid raamatuseitlusel Jõuluvana ja blogija Illimar Piltsberg.