Ott LeplandFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. detsember 2019, 13:00

TOP 10 | Eesti noored staarid, kelle tähesära hiilgab iga aastaga aina eredamalt (9)

Eesti meediapilti on aastate jooksul tulnud sadu ja tuhandeid uusi nägusid. Mõned jäävad üheööliblikateks ja kaovad sama kiirelt, kui orbiidile tulid. Olgu need siis kergemeelsemad noored mõnest tõsieluseriaalist või muusikud, kelle varasalves võib olla ainult üks hitt, millel roostekiht juba peal. Õnneks on Maarjamaa viljakas ja siin leidub ka tegijamaid noori, kelle tähesära on jäänud püsima ka pärast ühte hooaega.

1. Ott Lepland – aastal 2009. saate „Eesti otsib superstaari võitnud“ hõbekõri ei ole lavalaudadelt kuhugi kadunud. Ott on laulnud end eestlaste südameisse. 2012. aastal esindas ta Eestit Bakuus toimunud Eurovisioni lauluvõistlusel, saavutades lauluga „Kuula“ kuuenda koha. Ott Lepland on õppinud Tallinna Georg Otsa muusikakoolis pop-jazz laulu ning WAF laulukooris, kus tänasel päeval õpetab juba ise lauluhuvilisi noori. Oti laulja tähelend võis alata aga hoopis palju varem. Laulupedagoogist ema märkas poja annet varakult. Väikese poisina ilmus temalt neli kassetti: "Oti suvelaulud", "Oti jõululaulud", "Ott ja valged jänesed" ning "Ott ja sõbrad", viimased kaks on välja antud ka CD-na. Koos ansambliga Beergrass võttis Lepland lauluga "Lambarock" osa saatest "7 vaprat".

2. Getter Jaani – tähelend sai samuti alguse saatest „Eesti otsib superstaari“ kolmandast hooajast, kus ta jäi neljandale kohale. Tema annet märkas hitimeister Sven Lõhmus, kes võttis Getteri plaadifirma Moonwalk tiiva alla. Koostööst sai alguse Getteri soolokarjäär. Debüütsingli "Parim päev" produtseeris Sven Lõhmus ja sellest sai aasta mängituim raadiohitt Eestis. 2011. aastal esindas Getter Eestit Eurovisioni lauluvõistlusel Düsseldorfis Lõhmuse kirjutatud lauluga "Rockefeller Street". Praegu on Getter pühendunud ema. Maikuus tervitas ta elukaaslase Ott-Sander Palmiga pisitütart, kellele pandi nimeks Emily.

3. Nublu – kes oleks võinud arvata, et Jaan Rannapi armastatud raamatutegelane ühel päeval ellu ärkab ja kehastub päriselus hoopis räppariks. Nublu on kindlasti üks fenomenaalsemaid nähtusi viimase aja räpiskeenes ja miks mitte ka laiemalt: kui alguses kuulati nublut salaja, teki all, siis tänaseks päevaks on lugude „Öölaps“ või „Mina ka“ sõnad peas nii vanaemal, ehitajal Soomes, pangatöötajal kui ka akadeemikul, kooliealistest lastest rääkimata. Nublu ühendab! Nublu debüütkontsert leidis aset 2018. aasta kevadel Erinevate Tubade Klubis ja tundub, et räppari võidukäik ei raugema – siiani on nublu kontserdid välja müüdud ja rahvas ootab uut materjali.

4. Elina Nechayeva – kristalse kõlaga koloratuursopran ei ole kindlasti mitte üheööliblikas. Juba saates „Klassikatähed“, kus Elina 2014. aastal osales, võis tema häält kuuldes aimata, et siit võib tulla midagi vägevat! Ja nii on ka läinud: 2018. aastal sai Elina suurepärast hääleulatust ja kõrgeid noote kuulda juba terve Euroopa, kui ta Eestit esindas Eurovisioni laval. Elina ei ole kindlasti jäänud loorberitele puhkama. Sellel kevadel esines Elina koos Eesti riikliku sümfooniaorkestriga (ERSO) dirigent Neeme Järvi juhendamisel ning lõi kaasa ka siis, kui maikuus tähistas ERSO koos dirigent Kristjan Järviga Rimski-Korsakovi 175. sünniaastapäeva. Neiu on astunud üles koos maailmakuulsa tenori Placido Domingoga ning uuel aastal võib teda laulmas näha Estonia teatrilaval Franz Lehári operetis „Krahv Luxemburg“. Ei saa mainimata jätta ka kauni koloratuursoprani eraelu, mis on olnud parajalt tormiline. Eurovisioni-aegu liikus Elina ringi ettevõtjast elukaaslase David Pärnametsaga, kellega jõudis 2018. aasta kevadel kihluda. Aasta hiljem teatas naine, et kooselu Davidiga on läbi. 

5. Liis Lemsalu – kes oleks küll võinud arvata, et Eesti jalgpalluri Marek Lemsalu peres on kasvamas laululind ja tulevane poptäht. 2011. aastal toimunud „Eesti otsib superstaari“ neljanda hooaja võitja ei ole jäänud ühe hooaja nähtuseks, mida on paraku paljud teised talendisaate kasvandikud. Neiu on oma koha ja suuna Eesti popmuusika maastikul leidnud ning tema tegemised on leidnud ka tunnustust. 2018. aastal pälvis Liis Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta naisartisti ja aasta popalbumi tiitli. Lisaks laulmisele on Liis käe valgeks saanud ka näitlemises. Tema seni suurim ja märkimisväärseim rolli on olnud Anu Auna kodumaises perefilmis „Eia jõulud Tondikakul“. Liis on olnud suhtes muusiku Rene Puuraga. 2017. aastal avaldas aga Kroonika, et Liisil on uus silmarõõm – noor ettevõtja ja ärimees Karl-Erik Kodu.

6. Karl-Erik Taukar – tuntuks sai noorsand 2012. aastal saatest „Eesti otsib superstaari“. Ja kuigi võit läks tol aastal Rasmus Rändveele, on neljandaks jäänud Karl-Erik Eesti popmuusikas korralikult kanda kinnitanud, olles tänasel päeval Eesti üks nõutuim meesartist. 2013. aastal nimetati Karl-Erik Raadio 2 Aaastahiti galal aasta uueks tulijaks, tema esiksingel „Seitsme tuule poole“ jõudis „Aastahitt 2013“ edetabelis teisele kohale. Raadio 2 Aastahitt 2014 hääletuses jõudsid TOP10sse mõlemad Karl-Erik Taukari 2014. aastal ilmunud singlid: „Vastupandamatu“ kolmandale kohale ja „Kell kuus“ kümnendale kohale. Karl-Erik nomineeriti Eesti muusikaauhinnad 2015 hääletusel viies kategoorias: „Aasta album“, „Aasta debüütalbum“, „Aasta popalbum“, „Aasta meesartist“ ja „Aasta parim laul“. Karl-Erik võitis kahes kategoorias: „Aasta meesartist“ ja „Aasta popalbum“.

Lisaks laulmisele on Karl-Erik näidanud suurepäraseid saatejuhioskusi. Ta oli „Eesti otsib superstaari“ kuuenda ja seitsmenda hooaja saatejuht ning möödunud aastal võis teda näha Kristel Aaslaiu kõrval juhtimas „Eesti laulu“ poolfinaalide ja finaali vankrit. Sellel aastal on „Eesti laulul“ Karl-Eriku kõrval saatejuhi rollis näitleja ja koomik Tõnis Niinemets. Karl-Erik elukaaslane on lauljanna Kerli Kivilaan. 

7. Marilyn Kerro – esimest korda tuli tema nimi avalikkuse ette 2013. aastal, kui eestlanna võttis osa Venemaa ülimenukast telesaatest „Selgeltnägijate tuleproov“. Erakordse andega jahmatas ta miljoneid televaatajaid ning jõudis lõppkokkuvõttes finaali. Võidu pidi ta aga loovutama Aleksandr Šepsile. Marilyn ja Aleksandr jõudsid ka eraelu mõnda aega koos jagada. Kahjuks jäi paari kooselu lühikeseks. Nüüd on Marilyn paar norrakaga, kel nimeks Mark Alexander ja paarike ootab oma teist last. Kerro on nende aastate jooksul kogunud populaarsust nii idanaabrite kui ka eestlaste seas. Ta on välja andnud kaks raamatut ning avanud mitu poodi, kus võib leida kõike vajalikku elu müstilisemaks muutmiseks. Tõeline ärinaine!

8.  Vennad Piusid – andekaid näitlejaid pole Maarjamaal kunagi liiga palju. Eriti tore on aga see, kui ühe ja sama elukutse peale lähevad kaksikvennad, kellele on kamaluga näitlejaannet antud. 2012. aastal Elmo Nüganeni näitlejakursused Eesti Muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikoolis lõpetanud vennad Piusid ehk Märt ja Priit on sama aasta sügisest tööl Tallinna Linnateatris. Kummalgi on näitlejapagasis ette näidata rollid ka Eesti mängufilmides ja teleseriaalides. Märt Pius on abielus näitleja ja laulja Saara Piusiga (neiupõlvenimi Kadak – toim.) ning Priit Pius tegi enda suhte ametlikuks näitlejanna Maiken Piusiga (neiupõlvenimi Schmidt – toim.).

9. Brigitte Susanne Hunt – veel mõned aastad tagasi ei öelnud see nimi avalikkusele midagi. Lühikese ajaga on Tartu ülikoolis ajakirjandust õppinud neiu end meediapilti kinnitanud. 2015. aastal alustas Brigitte tööd Eesti Päevalehes ja siis portaalis Delfi Publik. Tema tähelend raadios ja filmides on muljetavaldav. Esimene näitlejatöö oli Brigittel 2017. aastal, kui ta kehastus Paulaks mängufilmis "Nullpunkt". Alates 2018. aastast mängib Brigitte Susanne seriaalis "Kättemaksukontor" Victoriat ning 2019. aastal võis neiut näha kodumaise humoorika triloogia "Klassikokkutulek" kolmandas osas. Viimane ülesastumine näitlejana oli Brigittel Urmas E. Liivi õudusfilmis "Kiirtee põrgusse", mis linastus sellel sügisel. Alates 2017. aastast on Brigitte raadiojaama Power Hit Radio saatejuht, kuid hiljuti teatas neiu, et lõpetab koostöö raadiojaamaga ning uuel aastal on teda ootamas uued tuuled. 2018. aasta algusest hakkas Hunt koostöös telekanaliga TV3 pidama videoblogi. Fännide poolt on see soojalt vastu võetud nind samal aastal pälvis ta Blogiauhindadel Aasta Uustulnuka tiitli. Meedia on kirjutanud palju ka kauni neiu eraelust ja suhetest meesterindel.

10. Grete Klein – neiu tähelend sai alguse Kanal 2 uudistesaate "Reporter" ilmateadustajana. Kaks aastat hiljem võttis ta enda tiiva alla produtsent Ergo Kuld, andes talle ühe kandvama rolli ülimenukas teleseriaalis "Padjaklubi". 2018. aastal Kuld ja Klein kihlusid ning tänavu märtsikuus nägi ilmavalgust paari ühine tütar Saara.