Harvey WeinsteinFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
16. detsember 2019, 11:07

Harvey Weinstein: olen unustatud mees, mu töö on unustatud (3)

Kuigi rohkem kui 80 naist on filmimogul Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises süüdistanud, arvab mees ise endiselt, et talle tuleks tänulik olla. Weinstein andis Page Sixile eksklusiivse intervjuu.

Mees ütleb, et teda tuleks mäletada kui meest, kes on teinud naiste heaks rohkem, kui keegi teine ajaloos, selle asemel, et tema vastu haiglasi süüdistusi pilduda. "Ma tunnen end nagu unustatud mees," ütles 67aastane Weinstein möödunud nädalal. 

"Ma olen teinud rohkem filme, mille režissöörid on olnud naised, kui ükski teine filmitegija ja ma räägin 30 aasta tagusest ajast. Ma ei räägi praegusest ajast, kui see on moes. Ma tegin seda esimesena!" uhkustas ta. "See kõik on juhtunu pärast unustatud. Mu töö on unustatud!" tõdes mees mõrult. 

Weinstein andis intervjuu reedel haiglavoodist, päev pärast kolmetunnist selgroo-operatsiooni, mille käigus eemaldati tal luuplaate, mis surusid tema selgroolülidele. Mehe sõnul sai ta vigastuse augustikuus autoõnnetuses.

Mehe enda sõnul nõustus ta üle aasta esimese intervjuuga vaid seetõttu, et tõestada, et ta pole oma vigastuse teemal liialdanud. Teda tabanud süüdistustest mees muidugi ei rääkinud. "See oli hiigelsuur operatsioon," sõnas mees vastuseks väidetele, nagu pingutaks ta oma vigastuse tõsidusega üle. 

6. jaanuaril astub mees vägistamissüüdistusega kohtu ette - anonüümne pikaaegne kallim süüdistab teda 2013. aastal enda vägistamises ning produktsiooniassistent Mimi Haleyi väidab, et 2006. aastal sundis Weinsten teda oraalseksile. Juba varasemalt on mees igasuguseid süüdistusi eitanud. 

Intervjuus uhkeldas Weinstein ka sellega, et on suur heategevuse tegija. Küsimusele, kas süüdistused on ka selles osas talle vastu tööanud, nähvas mees: "Ma liigun edasi."

Praegu kannab mees ka elektroonilist jälgimisseadet ehk jalavõru. "Ma arvan, et nad tahtsid mind häbistada," põhjendab mees jalavõru paigaldamist. "Ma sain edukaks. Mul polnud raha ja ehitasin koos Miramaxiga üles impeeriumi, ning otsustasin tagasi anda," ütles Weinstein, viidates heategevusele. Laupäeva hommikul sai Weinstein haiglast välja.