Uudised
16. detsember 2019, 10:06

VIDEO | Vaata, milline näeb välja Eesti Vabaõhumuuseumi esimene video- ja valgusetendus

Sellest nädalast saab Eesti Vabaõhumuuseumi taluhoonetel näha muuseumi esimest video- ja valgusetendust “Pööriöine pulmapidu”, mille kõrval on sel nädalavahetusel avatud ka traditsiooniline jõuluküla.

Video- ja valgusetendus „Pööriöine pulmapidu” põhineb Eesti muinasjutul „Ants ja Mats”, kus lisaks kahele vennale toimetavad ka vanapagan, kratid ja libahundid, aga ka näiteks majahaldjas ning murueide tütred. Nende koosmõjul tuuakse vaatajani fantaasiarohke lugu truudusest, ajast ja armastusest. 

Video- ja valgusetendus koosneb kuuest videostseenist, mis on illumineeritud Eesti Vabaõhumuuseumi eksponaathoonete seintele ja katustele. Stseenides astuvad üles näitlejad koos videotehnoloogia abil lisatud tegelastega teispoolsusest.  

„Pööriöise pulmapeo” stsenaariumi kirjutas Andres Noormets, videoinstallatsioonid lõi Taavi Varm ning helikujunduse autor on Ardo Ran Varres. Peaosades on näitlejad Helgur Rosental, Anneli Rahkema ja Peeter Rästas. Kaasa löövad ka vabaõhumuuseumi töötajad. 

Eestlaste iidne muinasjutt ning rahvapärimuse unustusehõlma vajunud mütoloogilised tegelased äratati Eesti Vabaõhumuuseumis ellu üheks kuuks.

VIDEO: