Kaidi Karilaid
Puuduta mind
15. detsember 2019, 22:26

„PUUDUTA MIND“ | Õnnekoolitaja Kaidi Karilaid: elimineeri oma elust inimesed, kes teevad sind õnnetuks (18)

„Väga oluline on meie eludes sõna „mängima”, sest me ei pööra sellele tihti tähelepanu,” arvab õnnekoolitaja Kaidi Karilaid. End õnnekuningannaks tituleeriv naine proovis varem pidevalt maailma paremaks teha, arvates, et see ongi tema elu ülesanne.

„See algas tegelikult juba minu perekonnast. Kui ma olin laps, polnud ema ja isa suhe kõige parem. Nende vahel oli intriige ja kannatusi. Ma mõtlesin hästi palju seda, et miks nad ei ole rõõmsad, miks nad ei ela õnnelikult. Ma mäletan, et kui mu õde sündis, siis seda enam ma nägin, et emal oli raske ja ma proovisin kogu aeg kuidagimoodi teha selliselt, et oleks kergem. Ma harjusin kuidagi sellega ära, et ma tean, et ma saan asju paremaks teha ja kasvatasin selle muskli endal päris tugevaks,” ütleb Karilaid.

Ta püüdis olla ema jaoks keegi, kes talle meelehead valmistas. Selles polnud süütunnet. Pigem tahtis väike Kaidi talle tõestada, et ema ei pea kannatama ja võib ka oma elu elada.

„Tol ajal ma seda võib-olla nii hästi ei teadvustanud. See oli rohkem selline lapselik soov, nagu kõigil lastel. Inimesed tulevad praegu minu juurde seansile ja ma küsin laste käest tihti, mis on nende kõige suurem südamesoov. 99 protsenti lastest soovib, et ema ja isa oleksid õnnelikud,” räägib Karilaid, kes teeb meelipuhastavaid Access Barsi seansse.

„Seda on praegu huvitav mõelda, sest praegu ma näen seda, et ega see ju ei muutnud suurt midagi,” mõtiskleb ta.

Kui praegune Kaidi peaks väiksele Kaidile nõu andma, siis paluks ta endal vaadata südamesse, päriselt otsa sellele, mis on tema jaoks päriselt tõene, ja mis on see, mis teda päriselt rõõmsaks teeb. „Meil on valik seda rõõmu ise enda ellu valida vaatamata sellele, mis ümberringi toimub, sest ma ei pea kannatama, kui mu elus on inimesed, kes võib-olla loovad mulle seda, et ma nagu peaksin kannatama. Ma võin öelda, et aitäh, see ei sobi mulle ja ma valin midagi muud teha või kogeda. Seda ma kindlasti ütleks, et vali oma tee,” sõnab Karilaid.