"Puuduta mind" - Sirje Presnal; rännkuterapeut Irene Kaljuste; Anu Saagim
Puuduta mind
9. jaanuar 2020, 23:11

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist

„PUUDUTA MIND“ 113. SAADE | Irene Kaljuste: rännak on võimas meetod lahendamaks kõikvõimalikke probleeme, millega elus silmitsi seisame (9)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on Brandon Baysi Eesti seminari 2020 korraldaja, joogaõpetaja, rännakumeetodi terapeut, toitumisnõustaja, eeterlike õlide entusiast Irene Kaljuste.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

Irene, räägi oma lugu seoses rännakumeetodiga.

Minu tutvumine rännakumeetodiga sai alguse viis aastat tagasi, kui olin oma teise lapsega kodus ja “üritasin” toime tulla sünnitusjärgse depressiooniga. Juhtus nii, et kolm päeva peale sünnitust tekkis minus seletamatu ärevus ja hirm, kartsin, et lapsel on midagi viga ja ma ei julgenud üksi kodus olla temaga. Vajasin palju emotsionaalset tuge isalt, kes pidevalt pidi kinnitama, et kõik on tegelikult hästi. Sain mõistusega sellest aru, aga hirm, ärevus ja väsimus tulid ikka uuesti ja uuesti tagasi.

Rännaku endani jõudsin alles siis, kui laps oli juba 1,5 aastat vana ja võiks öelda, et sealt algas ka minu tervenemine. Tegin esimesed rännakud praktikuga privaatseanssidel ja tundsin peale seda pikalt end väga hästi. Sain justkui uue hingamise. Sealt edasi seadsin sammud juba Brandon Baysi seminarile ja kohe ka praktikuteprogrammi, kus saadakse väga põhjalik õpetus ja isiklik kogemus, et pakkuda seda meetodit ka teistele.

Võttis ligi aasta, kuniks ma ei kogenud enam ühtegi “aukukukkumist” ega ärevushooge. Krooniline väsimus oli kadunud ja minus tekkis mingi täiesti uut laadi olemise viis: tundsin end vaba ja julgena. 

Täna ma olen teinud Rännaku üks-ühele seansse neli aastat ja ma jätkuvalt imestan ja vaimustun sellest, kui võimas on ikka meie kõigi sees elav jõud. Rännak on minu jaoks meetod, mis aitab avada jõureservaati, milles on vajalik tarkus ja tervenemisjõud, et muuta seda, mis ei toimi ja mida elus tegelikult muuta tahad.

Ja tihti, kui me endas selle jõu üles leiame, võime me hakata vaatama enda nii-öelda kannatusele hoopis uues valguses ja seetõttu oskame ka teha valikuid, mida ehk varem näha ei osanud.  Minu jaoks oli see hirmudest juhitud elust väljaastumine ja vabaduse leidmine - vabadus astuda samme selle poole, mida hing ihkab  ja julgus elada täiel rinnal.“

Mis on rännakumeetod?

Rännak on erakordne ja võimas meetod lahendamaks kõikvõimalikke probleeme, millega elus silmitsi seisame: nii füüsilisi, vaimseid kui ka emotsionaalseid. See on teekond iseendasse - juhendatud sisevaatlus, mis aitab korrastada sisemaailma varjukülgi.

Rännak on mitmekülgne eneseabimeetod, mis aitab parandada füüsilisi tervisehädasid, emotsionaalseid traumasid, suhte- ja karjääriprobleeme. Sa omandad sügavad teadmised enda olemusest ja saad enda kasutusse praktilised töövahendid, mida saad ise igapäevases elus hõlpsasti ja tõhusalt kasutada.

Luues otseühenduse alateadvuse peidetud programmidega, jõuame probleemide algpõhjusteni ja tervendame need keha teadvustasandil, et teha ruumi uuele, vitaalsele eluenergiale.

Ülemaailmsest huvist selle meetodi vastu kasvas välja seminaride sari, mida viiakse läbi 48 riigis viiel kontinendil. Igapäevatöös inimestega kasutavad seda praktilist ja mõjusat meetodit väga paljud organisatsioonid, äriühingud, koolid, sotsiaalasutused ja valitsusasutused.

Kes on Brandon Bays ja milline on tema tervenemise lugu?

Brandon Bays on Rahvusvaheliselt tuntud koolitaja, menuraamatute autor ja meele-keha tervendamise ekspert. Ta reisib kõikjal maailmas, pakkudes tohutult populaarseid seminare, tuues oma tervendamis- ja äratamisõpetused sadade tuhandete inimesteni.

1992. aastal diagnoositi Brandonil hiigelsuur kasvaja, millest sai alguse tema erakordne eneseotsingu-, transformatsiooni- ja tervenemisteekond. Sellel teekonnal avastas ta viisi, kuidas pääseda vahetult ligi piiramatule tervendamisjõule, mis on olemas meis kõigis.

Tuginedes oma senistele teadmistele meele-keha tervendamise vallas ning selliste teadlaste nagu dr Deepak Chopra ja dr Candance Pert õpetustele, hakkas Brandon eneselegi teadmata rajama transformeerivat tervendamismeetodit, millest sai hiljem rännakumeetod (The Journey®). Oma korvpallisuurusest kasvajast tervenes ta vaid kuue ja poole nädalaga, ühegi operatsioonita.

Sügav alistumine, lahtilaskmine kõigist eelnevatest teadmistest ja valmisolek sukelduda tundmatusse olid need märksõnad, mis aitasid tal terveneda. Soovist elumuutvat tervenemislugu jagada pani Brandon oma kogemuse kirja ja andis välja raamatu “Rännak”, millest sai rahvusvaheline menuraamat.

"Puuduta mind" - Sirje Presnal; rännkuterapeut Irene Kaljuste; Anu Saagim Foto: Stanislav Moshkov

Eestisse tuleb menuraamatu "Rännak" autor Brandon Bays mais 2020.

Tallinnas toimub 1.-3. maini seminar, kus kõnelevad menuraamatu "Rännak" autor Brandon Bays ja Arnold Timmerman. Tegemist on rännakumeetodi praktilise baaskoolitusega, kus saadakse isiklik kogemus meetodist ja omandatakse oskused igapäevaeluks kasutamiseks.

"Brandon on väga võimas naine. Ta on Eestis korduvalt käinud ja kuna huvi just tema tuleku vastu on endiselt suur, siis kutsusimegi ta uuesti. Minu isiklik kogemus on see, et tema läbiviidavad seminarid on väga eriline kogemus. Ta loob saalis võimsa tervendava ruumi, mis aitab vabastada kõike seda mida me soovime endas muuta ja mida me enam ei vaja. See omakorda loob tohutult palju ruumi kergusele ja positiivsusele," selgitas Kaljuste.

Rännakuterapeut Brandon Bays Foto: TEET MALSROOS

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!