Inimesed
15. detsember 2019, 06:00

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Marek Sadam: inimesed, palun ärge visake oma lemmikloomi ära! (42)

Kutsusin hommikusöögile Pelgulinna hubasesse restorani Kolm Sibulat muusiku Marek Sadama koos oma lemmiku Leenuga. Põhjus lihtne. Raamatupoodide riiulitele on jõudnud  "Grifoon Leenu", imearmas lugu varjupaigast leitud koerakesest, millest leiavad oma nii lapsed kui täiskasvanud.

"Väga loodan, et minu raamat puudutab paljusid," räägib Marek. "On tõesti kummaline tunne, kui üks jutt kaante vahele räägitud. Ilmselt veidi pelgan, kuidas lugejad need lood omaks võtavad. Samas ei karda ka, sest kirjutasin ju enda parimast kaaslasest ning mõtetest, mida ta enda kulgemistega mulle selgeks tegi. Grifoonid teadupärast valetama ei kipu. Ja kujutage ette, grifontšik Leenu nohiseb praegu mu kõrval, ta ongi päriselt olemas ja tal on oma raamat! Varjupaigast raamatusse ja sooja kamina ette, on see alles õnneliku lõpuga muinasjutt!"

Vaata videot!

Pikemat intervjuud Leenu ja Marekiga loe juba teisipäevasest Õhtulehest.

Meie õdus hommikusöök toimus grifoon Leenu lemmiksöögikohas Kolm Sibulat.

Ilmetu väike maja ristteel Tallinna kesklinna lähedal, kus resto Kolm Sibulat asub, ei sisenda suuri ootusi. Niisugustest kohtadest leiab enamasti eest sama ilmetud söögikohad. Sisenejale avaneb aga sootuks teistsugune pilt. Laudadest vaatavad vastu väga rahulolevate ilmetega külastajad. Tundub, et neile tõesti meeldib siin aega veeta. "Kolm Sibulat on resto, kuhu tahetakse tagasi tulla," kinnitab ka restorani juhataja Siim Tootsi. "Õhtuti leiab siit eest alati palju foodie’sid, kui just uute restoranide avamine neid mujale ei ole meelitanud."

Kolme Sibula toidud on omanäoline segu Aasia ja Põhjala toidukultuurist, kus aukohal on nuudliroad ning tihti annab maitset koriander. Joogikaart käib kaasas söögikaardiga. Proovige kindlasti mõnda nende signatuur džinn toonikutest või isetehtud majanapsudest! Teenindus seletab hästi lahti iga toidu loo ning on sageli kiirem, kui sooviks see, kes on tulnud siia aega veetma. "Ärge laske ennast petta maja tagasihoidlikust välimusest, ega alati kiirustavatest sööjatest teistes laudades. Kolm Sibulat on koht, kus võiks ja tahaks olla kauem," kinnitas ka grifontšik. "Mina astun siit läbi igatahes igal hommikul, et nautida lahkete teenindajate poolt pakutud maiust. Paps võib samal ajal oma päeva käima tõmmata cappuccino ja kokaga."

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" restoranis Kolm Sibulat Foto: Tiina Kõrtsini