Harvey Weinstein 11. detsembril kõndimisraami najal Manhattani kriminaalkohtu istungilt lahkumas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
12. detsember 2019, 09:35

PÄÄSEB KERGELT: Weinsteini ohvrid saavad hüvitist, kuid mitte tema taskust (1)

New York Timesi andmeil on endine Hollywoodi tipp-produtsent Harvey Weinstein nõustunud maksma teda seksikuritegudes süüdistavatele naistele kokku 25 miljonit dollarit, kuid arve edastab ta hoopis kindlustusfirmadele.

USA ajalehe andmeil jagatakse see summa enam kui 30 naise vahel, kes Weinsteini (67) seksuaalse ahistamise ja/või vägistamise eest kohtusse kaebasid. Üks hüvitise saajatest on AFP andmeil "Keeluaja kuninga" näitlejanna Paz de la Huerta, kelle väitel Weinstein vägistas ta 2010. aastal. 

Weinstein, kellele täna tehakse seljaoperatsioon, pääseb kaks aastat kestnud kohtulahingust kergelt: värske kokkuleppe kohaselt ei pea ta enda vastu esitatud süüdistusi omaks võtma. 25 miljonit ei maksa ta mitte omast taskust, vaid arve saadetakse Harvey ja tema venna Bob Weinsteini pankrotistunud produktsioonifirmat Weinstein Company esindavatele kindlustusfirmadele. Harvey on kõiki seksuaalsüüdistusi kategooriliselt eitanud, väites, et kõik tema intiimvahekorrad on toimunud mõlema osapoole nõusolekul. 

Seoses teise kohtuasjaga, mis puudutab kaht naist, astub Weinstein Daily Maili teatel ilmselt jaanuari algul siiski Manhattani kohtu ette. Eile käis ta kohtus oma kautsjoni suurendamas: summa tõsteti miljonilt dollarilt viiele miljonile, kuna Weinstein oli kohtuniku sõnul oma elektroonilist jälgimisseadet väärkasutanud. Häbistatud filmimogul kõndis vaevaliselt abivahendi najal. Kohtunik ähvardas, et kui ta peaks veel vabaduses viibimise tingimusi rikkuma, ootab teda arreteerimine.