Printsess Diana ja John Travolta 9. novembril 1985 Valges Majas tantsu keerutamas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. detsember 2019, 14:43

NUKKER LUGU: printsess Diana kuulus Travolta-kleit jäi oksjonil müümata (2)

Öösinine sametkleit, mida kadunud printsess Diana kandis 1985. aastal Valges Majas John Travoltaga tantsu vihtudes, ei leidnud hiljutisel oksjonil ostjat.

Kuigi ennustati, et disainer Victor Edelsteini kuulus kleit müüakse oksjonimaja Kerry Taylor Auctions enampakkumisel 330 000 - 450 000 dollariga, jäi see müümata. Küllap oli alghind 265 000 dollarit liiga krõbe. Ent pärast oksjoni ostis üks Briti asutus kleidi umbes 290 000 dollari eest, kirjutab People. Oksjonimaja rõõmustab, et legendaarne rõivas jääb Diana kodumaale. 

People avab veidi kleidi tausta: Diana oli näinud Edelsteini burgundiapunast, õlgu paljastavat kleiti ning palunud, et talle valmistataks samasugune tumesinine. Proovid toimusid printsessi kodus Kensingtoni palees. Diana kandis hurmavat kleiti Valge Maja dineel. Travolta meenutas Hollandi teleintervjuus, et president Reagani abikaasa Nancy palus tal Lady Diana tantsima võtta. "See on tema soov." Keskööl koputas "Grease'i" staar Briti troonipärija abikaasale õlale ja küsis: "Kas sooviksite tantsida?". "Lady Diana keeras ringi ja kallutas pead just nii, nagu tal kombeks oli, ja me tantsisime tervelt 15 minutit. Ma ei unusta seda iial."

Travolta on kuulnud, et Diana nimetas nende ühist tantsu oma USA-visiidi kõrghetkeks. "Nii et ma tegin tema elu paremaks, tema tegi minu elu paremaks ja mul on väga kahju, et teda enam meie seas pole."

Oksjonil oli müügil veel kaks printsess Diana rõivakomplekti ning need leidsid õnneks ostja. Disainer Katherine Cusacki sinine sametkleit soetati enam kui 60 000 dollariga, tumesinine Catherine Walkeri rõivakomplekt ligi 37 000 dollariga.