"Karv"Foto: Kaader filmist
Film
11. detsember 2019, 12:03

Taas tunnustus Eesti filmile! Õudusfilm „Karv“ valiti Sundance filmifestivalile

Režissöör Oskar Lehemaa lühiõudusfilm „Karv“ valiti Ameerika suurima sõltumatute filmide festivali Sundance programmi.

Ameerikas Utah osariigis toimuvat filmifestivali korraldatakse 1985. aastast ning selle programmi kuuluvad nii mängu-, dokumentaal- kui ka lühifilmid. Lühifilme esitati festivalile 10 397 üle maailma, millest festivalile valiti 74 filmi. „Karv“ linastub programmis Midnight Shorts.

„Karv” on saanud absoluutselt fantastilise menu osaliseks ning valik Sundance’ile rabas meid kõiki täielikult jalust. Oskari töö on praeguseks leidnud sooja vastuvõtu maailma eri nurkades - Sundance’ile pääsemine ning auhinnad maailma kõige olulisematelt õudusfilmide festivalidelt näitavad, et film on maailmatasemel ning Oskar peaks juba oma pika õuduka peale mõtlema,” ütles filmi produtsent Evelin Penttilä.

„Sundance-ile pääsemine on suur tunnustus kogu meie meeskonnale ja näitab, et suutsime tehniliselt keeruka žanrifilmi teha tippfestivali vääriliselt. Nüüd võib küll lõplikult öelda, et meie näitleja Sten Karpov ei olnud ilmaasjata mitu päeva kunstvere ja karvadega kaetud, " arvas filmi režissöör Oskar Lehemaa.

„Karv“ on praeguseks valitud enam kui 20 tunnustatud filmifestivali programmi ning film on noppinud hulgaliselt auhindu žanrifestivalidelt üle maailma: film pälvis Kanadas Fantasia filmifestivalil publikupreemia, Ameerikas Texases Fantastic Festil pärjati film parima lühifilmi auhinnaga, Los Angeleses toimuval Screamfestil pälvis film parima lühifilmi auhinna, Mehhikos toimuval Morbido filmifestivalil sai film parima lühifilmi preemia, Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil pärjati film samuti parima lühifilmi auhinnaga.