Ingeborga Dapkunaite mullusel Cannes'i filmifestivalil. Foto: Simone Comi / IPA/Scanpix
Inimesed
11. detsember 2019, 10:10

Telesarja „Sild“ täht Ingeborga Dapkunaite sai 53aastaselt emaks! (1)

Leedu näitlejanna Ingeborga Dapkunaite, kes on tuntud filmidest "Päikesest rammestunud", "Seitse aastat Tiibetis" ja Vene telesarjast "Sild", kus ta kehastas Eesti uurijat Inga Veermaad, sai tavatult küpses eas emaks.

Nüüdseks 56aastane Dapkunaite varjas Komsomolskaja Pravda teatel pikalt tõsiasja, et ta oli 53aastaselt esiklapse sünnitanud. Poeg sai nimeks Aleks. Poiss tuli ilmale, kui Hollywoodis karjääri teinud leedulanna oli veel abielus oma kolmanda mehega, temast 14 aastat noorma advokaadi Dmitri Jampolskiga. Õige pea läks paar lahku ja Ingeborga asus poega üksi kasvatama. Alati oma eraelu hoolikalt varjanud näitlejanna perelisa tuli tema fännidele tõelise üllatusena ning kahtlustati, et lapse oli tegelikult sünnitanud surrogaatema. 

"Kõik, mida minust räägitakse, on vale," kinnitas staar 2018. aasta algul vändatud dokfilmis. Seni on see Vene ajalehe andmeil olnud ainus kommentaar, mille Dapkunaite on poja saabumise asjus poetanud. Kuid nüüd otsustas näitlejanna Vene seltskonnajakirja OK! intervjuus vaikimisele lõpu teha ning pajatas veidi ka pojast. 

Ingeborga tunnistab: kartusest, et laps pöörab tema elu pea peale, oli ta otsustanud emaks mitte saada ning jäi sellele põhimõttele aastaid truuks. Leedulanna oli saavutanud rahvusvahelise edu: lisaks Nikita Mihhalkovi Oscari-filmile "Päikesest rammestunud" (1994) on ta mänginud Hollywoodi kassatükkides "Võimatu missioon" (1996),  "Seitse aastat Tiibetis" (1997) ja Hannibal Lecteri teemalises "Koletise sünnis" (2007), Briti telesarjas "Bodies" ja "Wallanderis" Kenneth Branaghi kehastatud nimiosalise sümpaatiat. Ingeborga ei tahtnud lapse nimel töövõimalustest loobuda ja võttegraafikuid ümber teha. Ent kui Aleks oli ilmale tulnud, ilmnes, et beebi kõrvalt on võimalik karjääri jätkata - poeg tuleb lihtsalt kaasa võtta. "Elu muutus täiesti teiseks, omandas uue mõtte," kinnitab 56aastane Dapkunaite.