Rootsi kroonprintsess Victoria 2019. aasta Nobeli auhindade tseremoonial.Foto: Claudio Bresciani/TT/Scanpix
Inimesed
11. detsember 2019, 08:59

PALJAD ÕLAD JA BRILJANDISADU: Rootsi printsessid vajutasid Nobeli galal glamuuripedaali põhja (15)

Iga-aastane Nobeli auhindade jagamine on tseremoonia, kus Rootsi kuningakoja daamidel on tavaks rabavalt efektseid kleite kanda. Kroonprintsess Victoria hurmas eileõhtusel galal vägagi julge fassongiga, mis paljastas tema õla ja toonitas büsti.

Ajakirja People andmeil oli tulevane kuninganna valinud tähtsaks õhtuks Eritrea päritolu Rootsi disaineri Selam Fessahaye kleidi, mida täiendasid Badeni diadeem ja briljantidega pross "Braganza roos". Lopsakas must kleit moodustas efektse kontrasti kuninganna Silvia hillitsetud õhtutualetiga.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf, kuninganna Silvia, kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Nobeli tseremoonial. Foto: Claudio Bresciani/TT/Scanpix
Printsess Madeleine koos USA meditsiiniprofessori William G. Kaeliniga, kes oli üks Nobeli meditsiiniauhinna võitjaid. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Victoria noorem õde printsess Madeleine oli oma kolm last ja abikaasa Chrisi Floridasse jätnud ning Nobeli pidustusteks kodumaale naasnud. Tema barbiroosale kleidile lisasid sära dramaatilised briljantkõrvarõngad (seda mudelit nimetatakse muuseas epaulette'iks ehk õlakuks), mida on varem kandnud ka Victoria, ning kokošnikustiilis, akvamariinidega diadeem. 

Printsess Madeleine'i kleit tagantvaates. Foto: Claudio Bresciani/TT/Scanpix

Prints Carl Philipi abikaasa Sofia saabus peole efektselt helesinises. Ajakirja Elle andmeil on Itaalia siidkrepist kleidi disainer Emelie Janrell. Peas kandis printsess diadeemi, mille kuningas ja kuninganna olid talle 2015. aastal pulmadeks kinkinud.

Printsess Sofia pakkus banketil seltsi füüsikaauhinna laureaadile Didier Quelozile. Foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix

Kui endine reality-täht ja aktimodell Sofia altari ette astus, kaunistasid diadeemi smaragdid, kuid mõnikord on nende asemel olnud pärlid ning eilsel peoõhtul lisasid diadeemile särtsu hoopis türkiisid. Türkiisid rippusid printsessil ka kõrvas.