Marie Fredriksson 2011. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
10. detsember 2019, 14:07

Roxette’i lauljanna Marie Fredriksson suri raske haiguse tõttu, millega ta oli aastaid võidelnud (21)

Täna saabus kurb uudis: surnud on Rootsi menuansambli Roxette lauljanna Marie Fredriksson. 

61aastase artisti surmast teatas tema pressiesindaja. "Peame suure kurbusega teatama, et 9. detsembri hommikul suri Roxette'i Marie Fredriksson, kes oli 17 aastat võidelnud vähiga." Lauljannast jäävad maha abikaasa Mikael Bolyos ning lapsed Josefin ja Oscar. Matus peetakse avalduse teatel vaikselt ainult pereringis. 

 2002. aastal diagnoositi Roxette'i staaril pahaloomuline ajukasvaja. Ravi ja taastumine oli ränk ja võttis aastaid, kuid lauljanna naasis tohutute eneseületuste hinnaga areenile - nii suur oli tema armastus muusika ja oma fännide vastu. 

Kuuldused Roxette'i taasühinemisest said hoo sisse 2009. aasta kevadel. „Jah, oleme sellest rääkinud. Kõik sõltub Mariest,“ ütles Gessle BBC-le. 5. mail 2009 saabuski rõõmusõnum: sügisel läheb bänd tuurile. Kuid juba järgmisel päeval astus Marie üles Amsterdamis Peri kontserdi üllatusesinejana. „Tahaksin, et te võtaksite soojalt vastu mu vana sõbra Marie Fredrikssoni!“ ütles Gessle ning üheskoos kanti ette „It Must Have Been Love“ ja „The Look“. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Roxette (@realroxette) on

Märtsis 2011 pidi Roxette esinema ka Tallinnas, kuid 25 aasta lavajuubelit tähistama pidanud sõu jäeti viimasel hetkel ära. Nimelt tabas lauljatari raskekujuline larüngiit. Õnneks sai ta juba juulis Saku suurhalli publikule hõisata: „Tere, Tallinn! Aitäh, et ootasite meid ära!“ Hittide vahele kõlas eestlaste rõõmuks instrumentaalversioon „Kaerajaanist“.

„Minu tuurid on tuuritatud...“

Juunis 2013 laulis Marie Rootsi printsessi Madeleine'i pulmas. Oktoobris 2014 alustas Roxette juba varakult suurejoonelist 30. tegutsemisaasta turneed. Novembris oli Marie taas Tallinnas ja pani publiku kaasa laulma. Kuid omaaegne särav superstaar, kes varem oli laval ringi karelnud, seisis nüüd ühel kohal ja klammerdus mikrofoni külge. Peaaegu kogu jutuajamise publikuga tegi ära Per, Marie küll tänas aeg-ajalt rahvast, kuid tema hääl oli üsna nõrk ja värisev.

Marie 2014. aastal Eestis. Foto: ARNO SAAR

Kontsert-kontserdilt jäi lauljatar üha nõrgemaks. Varsti sai majesteetlikult valges pükskostüümis Marie vaid istudes esineda. 2016. aasta aprillis saabus kurb uudis: mitmejärguline hiidtuur tuleb enne lõppu katkestada. „Arstid soovitasid Marie Fredrikssonil tuuritamisest hoiduda,“ seletas Roxette pressiteates. Ansambli viimaseks sõuks jäi esinemine Lõuna-Aafrikas Kaplinnas Grand Arenal 8. veebruaril 2016. „Minu tuurid on tuuritatud,“ nentis Marie.