Foto: @_jprosenbaum/Instagram
Inimesed
10. detsember 2019, 14:05

TRAAGIKA: „Vallalise kaunitari“ tähel diagnoositi üliharuldane haigus (6)

USA tõsielusarja „Vallaline kaunitar“ seitsmendal hooajal Ashley Hebertile 25 peigmehekandidaadi seas südame külge kasvanud ja temaga pere rajanud J. P. Rosenbaum teatas raskest diagnoosist.

2011. aastal teleseriaali võtetel armunud Ashley ja J.P. abiellusid aasta hiljem, neil on kaks last. Kuid sel pühapäeval teatas mees Instagram Storydes teda tabanud traagikast: tal diagnoositi Guillain-Barré sündroom, neuroloogiline haigus, mille puhul keha immuunsüsteem ründab eksikpmbel perifeerset närvisüsteemi. Heal juhul tabab patsienti kerge nõrkus, hullemal juhul progresseerub see halvatuseks.

42aastane teletäht tunnistas Instagramis, et tema seisukord on absurdne ja alandlikuks muutev. „Ma ei saa enam hakkama igapäevaste asjadega ... näiteks telefoni võtmisega, nööpide nööpimisega, kingapaelte sidumisega, deodorandi panekuga ... Lapsi sülle võtta? Ei saa hakkama. Tagumiku pühkimine? Natuke intiimne üksikasi, aga võimalik, et Ashley peab mind varsti aitama.“

J.P. sõnul on tema sümptomid küll stabiliseerunud ning ta loodab, et see on annab talle tervenemislootust. Abikaasa kinnitab omapooles Instagram Storys, et J.P. saab ravi ja tal läheb kenasti. Paranemine võivat küll kaugel olla, kuid nad on meedikutele, kes haiguse kiirelt diagnoosisid ja ravi alustasid, väga tänulikud.