Brigitte Susanne Hunt ja Ron NõmmFoto: Andra Nõlvak
Inimesed
31. detsember 2019, 08:00

LAHKUMINEKUD 2019 | Millistele paaridele sai lõppev aasta saatuslikuks?

Kui paljudele staaridele tõi 2019. aasta armuõnne, siis paraku läksid mitmete paaride teed ka lahku. Vaatame üle tänavused staaride lahkuminekud. 

Jaanuar

Brigita Murutar ja Paul Neitsov

1. jaanuaril postitab Brigita Murutar Instagrami fotod, milles annab teada, et alustab uut aastat üksikemana. „Olen Brigitale tänulik, et ta selle otsuse tegi. See on minu nägemust kogu maailmast ja suhetest muutnud ning olen aru saanud, et mitte miski ei tule elus kergelt. See otsus on mulle mõjunud pigem hästi kui halvasti. Mul on hea meel, et saime koos väga palju muusikat teha, esineda ja inimestele rõõmu pakkuda,” räägib Paul Neitsov. Maikuuks on noored aga juba koos, mida kinnitab ka Paul. Juunis on nad taas lahus.

Reket ja Roberta Einer

Jaanuaris selgub, et Tom Olaf Urb, artistinimega Reket ja disainer Roberta Einer on lahku läinud. „Kahjuks pole põhjuseks tihedad töögraafikud ja välismaal viibimine,” seletab Roberta Kroonikale. „Lahkuminek toimus eelmisel aastal ja saatuslikuks said lahkarvamused käitumises – mis on aktsepteeritav käitumine ja naise kohtlemine lähisuhtes. Pikemalt sellel hetkel peatuda ei sooviks...” lisab ta.

Märtsis räägib Einer Anne & Stiilile: „Enamik inimesi ei koge niisugust armastust terve elu jooksul. Ei Tom ega mina suuda uskuda, et selle ära rikkusime. Aga asjad lähevad keeruliseks tihti ilma, et märkaksime.”

Anne ja Gunnar Loho

Lauljatar Anne Loho teatab 29. jaanuaril sotsiaalmeedias, et on otsustanud abikaasa gunnar Lohost lahku minna. „Iga asi saab kunagi otsa. Üritasin seda rahulikult selgeks teha, aga kuna see oli ühepoolne ehk minupoolne otsus, siis on arusaadav, et teine pool niimoodi reageerib,” räägib Anne Õhtulehele. Kuna Gunnaril ja Annel olid lisaks ühisele eraelule seotud ka tööelu, siis oli Anne sunnitud lõpetama enda senise töö lauljana, kuna mees on otsustanud võtta naiselt ära kogu lavatehnika.

„Kahju, et ta ei mõista, et rahulikke variante on ka olemas,” räägib Anne. „Aga ma ei tahtnud enam selle hirmu all elada, mida pidin tundma: öised ülevalolekud mingite asjade arutamiseks. See elu ei olnud enam normaalne.”

Anne ja Gunnar tutvusid 90ndatel Viljandi kultuurimajas, kus mees diskorina toimetas. „Ta kutsus mind esinema ja nii see läks,” meenutab naine tutvuse algust. 2000. aastal sõlmitud abielust on sündisid pojad: 17aastane Artis, 10aastane Ronan ja 6aastane Lucas.

Anne ja Gunnar Loho Foto: TIINA KÕRTSINI

Tiina Ristimets ja Rene

Ühenaisekirjastuse Pilgrim omanik Tiina Ristimets läheb lahku oma senisest pikaajalisest elukaaslasest Renest, kellega tal on ühine poeg Lukas Oliver.

„Minu pikk kooselu lapse isaga lõppes juba aasta alguses. Naudime mõlemad vabadust ja elu uutel radadel,“ kommenteerib Tiina Ristimets. Juristist ettevõtja Rene kolis aasta algul Tiina elamisest välja ja Tiina liigub oma eluga edasi. Selle aasta lõpul valmib tal mere ääres uus stiilne eramu, kuhu kavatseb koos pojaga jõuluks sisse kolida.

Mailis Reps ja Agris Repšs

Uudis Mailis Repsi ja Agris Repšsi lahkuminekust tuleb kõigile üllatusena. „Esimesed märgid, et midagi on teisiti, olid juba läinud suvel – naine ju ikka tunneb ära, et midagi on. Aga lause „Jah, mul on keegi” tuli abikaasalt alles juuli lõpus. Kui oled 20 aastat inimesega koos olnud ja enamiku sellest abielus, siis on esimene reaktsioon imestus. Seda enam, et meil ei ole kokku-lahku perioode eriti olnud,” räägib Mailis LP-le.

Mailis Reps (neiupõlvenimega Rand) ja advokaadiametit pidav lätlane Agris Repšs abiellusid 2003. aastal. Suurele pulmapeole Olustvere lossis eelnes mitu aastat kooselu, mis sai alguse Budapestis ülikoolis käies.

Meelis Lao ja Sirly Tillmann

Meelis Lao kauane elukaaslane, modell ja ratsutaja Sirly Tillmann väisab filmi „Klassikokkutulek 3” esilinastust hoopis teise mehega. Sirly ja tema saatja käituvad kui klassikaline paar, vahendab Kroonika. Tillmann kaaslase nime siiski ei avalda, ka too ise ei ole sellest huvitatud. Samuti hoidub Sirly ütlemast, on’s nad Laoga lahku läinud või mitte. „Ma ei taha neid asju kommenteerida,” ütleb Sirly. Ka Lao jääb diskreetseks. „Hmm... ma ei kommenteeriks,” sõnab ta heatujuliselt Kroonikale.

Janar Joala ja Edith Jantsus

Kadunud Jaak Joala poeg Janar Joala abiellus läinud suvel oma täisealise tütre Carmeni ema Edith Jantsusega, kuid abikaasadena nad kahjuks koos enam ei ole. Veebruaris selgub, et Janar puhkab juba kolmandat kuud Goas – hoopis koos endast vanema sõbratari Astraga!

„Kõik inimesed teevad vigu, nii ka mina,” sõnab Janar Joala Kroonikale. „Olen tõesti abikaasast lahus, aga ei ole ametlikult lahutatud.”

Janari ema Doris Joala sõnul veedab poeg Indias vaid talvekuud, et eemal olla sombusest Eestist ja meedia-kärast. Dorise sõnul on Janari ja Edithi suhe ja abielu olnud alati selline, et mõlemad elavad eraldi oma kodudes.

Liis Lass ja Ants Martin Vahur

Linnateatri näitleja ja muu hulgas filmides „Võta või jäta” ja „Must alpinist” rolle teinud Liis Lass läheb lahku oma elukaaslasest, hinnatud filmi- ja teleoperaator Ants Martin Vahurist.

„Jah, oleme juba mõnda aega lahus,” kinnitab Liis mätsis Kroonikale. „Põhjuseid ei tahaks lahkama hakata, aga oleme endiselt omavahel väga heades suhetes.”

Liis ja Ants Martin, kes on mõlemad pärit Põltsamaa kandist, kohtusid hoopis Siberis aastal 2014 – just filmi „Must alpinist” esimesel võtteperioodil.

Veeburar

Kethi Uibomägi ja Toomas Sarapuu

Ansambli La La Ladies kaunis lauljatar Kethi Uibomägi läheb lahku oma kallimast, Võru abilinnapea ametit pidavast Toomas Sarapuust. „Juba mõned nädalad käin mina oma teed üksinda edasi,“ kinnitab Kethi sotsiaalmeedias. Pikemalt Kethi lahkumineku teemal peatuda ei soovi.

Kethi ja Toomas said kokku 2016. aasta lõpupoole. „Üks meie sõber ütles, et me sobiksime kokku. Noormees helistas mulle, et on Tallinnas ja me võiksime kokku saada. Kohtusimegi ja tundsin kohe, et ta on minu inimene,“ on Kethi mehe kohta öelnud.

Märts

Evelin Ilves ja Siim Rikker

Evelin Ilves annab Facebookis oma lehel teada, et tema teed lõõtspillimängija Siim Rikkeriga on lahku läinud. „Kas oletegi päriselt lahku läinud? Ei ja jah. Aus noorpoliitik ja värske üksikettevõtja võlgnevad seletuse. Lühidalt: Evelin ja Siim ei ela enam ühise katuse all, aga kodurestorani ROOG ja suvekohvikut Hiiumaal peavad ühiselt edasi. Veelgi enam, neil on ka ühine sõnalis-muusikaline kontsertetendus, mis sündis spontaanselt ühel esinemisel Kesk-Eesti rahvamajas ja mis lendu läks ning uusi tellimusi sai. Seda kõike teevad nad koos edasi. Muidugi seni, kuni mõlemad Eestis ja teised tegemised lubavad,” kirjutas Evelin Ilves märtsi lõpus Facebooki postituses.

Elisa Kolk ja Vahur Valgmaa

Märtsis hakatakse sahistama, et lauljatar Elisa Kolk ja tema muusikaprodutsendist kallim Vahur Valgmaa on lahku läinud. Elisal olla suhe endast 26 aastat vanema ärimehe Indrek Rahumaaga, kes on Heti Tulve endine kallim. Kuigi paarike seda ei kinnita, saab aasta lõpu poole aina selgemaks, et nad siiski on koos. 

Mai

Martin Repinski ja Siret Kotka-Repinski

Riigikogu liikmetest abielupaari Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski kaks aastat tagasi sõlmitud abielu puruneb mais ning Martin kolib elama koos bikiinimiss Jekaterina Vassiljevaga.

Jekaterina endine abikaasa Anton ohkab raskelt, kui ütleb Kroonikale, et lahkumineku põhjuseks oli Jekaterina kõrvalsuhe Martiniga. „Meie kaks last jäävad elama emaga. Mina seal majas enam ei ela. Kolisin välja, sest Martin kolis sisse.”

Jutud Martini ja Sireti kohta läksid liikvele 2015. aastal, kui üritustelt lahkuti koos, linna peal jalutati käsikäes ning väidetavalt seisis Repinski auto öösiti Kotka Kadrioru maja ees, kuhu mees kuuldavasti praktiliselt juba ka sisse oli kolinud. Toona ei soostunud kumbki teemat lähemalt kommenteerima.

Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski Foto: Teet Malsroos

Marko Atso ja Cerli Sarv

„Meie elutee kulgeb edasi sõpradena, kes ei unusta iial teineteist!“ annab Cerli Sarv ehk hing Fekeli sotsiaalmeedias teada, et tema ja Musta Hundi trummari Marko Atso suhe on purunenud.

Kui Cerli ja Marko viis aastat tagasi tutvusid, tabas neid mõlemaid armastus esimesest silmapilgust. Cerli lahutas tollasest abikaasast, sest tunne oli liiga suur, et sellele vastu seista. Mis nüüd ometi unistuste paariga juhtus? „Postituses on kogu info olemas, las see jääb nii,“ ei soovi Marko olukorda lähemalt kommenteerida.

„Mul oli Markoga väga kirglik ja tormiline armastussuhe,” rääkis Cerli 2018. aasta juunis Naistelehele. „Selle kulg oli lihtsalt kiirem kui eelmise mehega, aga see ei tähenda, et üks olnuks mulle rohkem või vähem kallim. Võib-olla jäigi just kiirusest esimeses suhtes puudu? See tormilisus oli hullult äge. Ütlen ausalt: kui oleksin 90aastane, istuksin, jalg üle põlve, jooksin teed ja mõtleksin: „Ai, mida ma võinuks veel elus teha. Ja kui ma poleks armastust vastu võtnud, oleksin seda, pisarad silmis, kahetsenud. Juba teisel kohtumisel Markoga tajusin, et meid seob tütre energia, ja nii sündiski Ella Nora.””

Kristiina Heinmets-Aigro ja Aivar Aigro

Miss Estonia 1997 Kristiina Heinmets-Aigro ja jõuka kinnisvaraärimehe Aivar Aigro pea 19 aastat kestnud kooselu, millest 15 aastat oldi abielus, saab läbi. „Meil on kolm toredat tublit last ja soovime keskenduda üheskoos nende edasisele heaolule, et tagada neile kaunis ja muretu lapsepõlv. Isiklikus elus keerame mõlemad uue lehekülje, mida täitma hakkame eraldi, aga lapsevanematena jääme alatiseks seotuks,” lausub Kristiina Heinmets-Aigro Kroonikale.

Aivar Aigro aga eitab lahkuminekut: „See ei vasta tõele, me ei lahuta oma abielu. Ma ei ole oma isiklikku elu kunagi kommenteerinud ega soovi ka nüüd midagi enamat öelda.”

Elina Nechayeva ja David Pärnamets

Elina Nechayeva avaldab ajakirjas Anne & Stiil, et tema suhe David Pärnametsaga on lõppenud. Ta ütleb, et praegu on laulmine ja muusika tema elus esikohal. „Ja inimene, kes tahab olla minu kõrval, peab sellega arvestama. Viimased poolteist aastat minu isiklikus elus on olnud suurepärased, kuid praegu oleme Davidiga otsustanud jätkata oma eluteed iseseisvalt.” Elina ja Davidi suhe sai avalikuks 2018. aasta „Eesti laulu” finaalis. Mullu mais avaldas Elina, et on kihlatud.

Elina Nechayeva ja David Pärnamets Foto: Keit Paju

Valter Soosalu ja Marta Laan

Üle-eelmise aasta sügisel saates „Su nägu kõlab tuttavalt” rahvast naerutanud ja liigutanud armastajapaar Valter Soosalu ja Marta Laan on väidetavalt juba mõnda aega lahus. Valter veedab palju aega Tartus, kus liigub seltskondades ringi üksi. Mõlema sotsiaalmeediakontodelt on kadunud ka fotod ühiselt veedetud aegadest ja puhkusereisidest, mida seal varem rohkesti leidus, näiteks möödunud suve kuumast puhkusest Kreekas.

Valter ja Marta jäävad mais tabamatuks. Valter Soosalu on Facebookis saadetud kirja küll lugenud, kuid selle vastuseta jätnud. Marta Laan jääb samuti Kroonikale tabamatuks.

„Ma ei olnud siis võimeline vastama nendele küsimustele ja sel põhjusel neid ka vältisin. Nüüd saan öelda, et minu kooselu Valter Soosaluga on lõppenud,“ sõnas näitleja Marta Laan oktoobris ajakirjale Anne & Stiil. „Mis põhjustel – see las jääb meie endi südametesse,“ lisab ta.

„Tunnistan ausalt, et on olnud väga keeruline eluperiood, aga samas ka üks kõige õpetlikumaid… Paraku on nii läinud ja alati tuleb edasi minna.“

Juuni

Silvia Ilves ja Jaak Kuld

Silvia Ilvese ja Jaak Kulla teed lähevad lahku. Naine räägib, et kolis omaette elama. „Tal on vaja iseenda jaoks aega, ka minul. Armastan oma kõiki lapsi (Silvial on neli poega – toim.) võrdselt, ning ma nõuan ebaõiglaselt seda ka temalt.“ Silvial ja Jaagul on ühine poeg Arthur, kes sündis mullu 26. detsembril. Kahest varasemast suhtest on Silvial aga veel kolm poega – kaheksane Stefan, kuuene Tristan ja kahene Christopher.

Ilves paljastab, et otsus eraldi elama kolida tuli tegelikult juba paar kuud pärast beebi sündi. „Pidin pooleteisekuuse lapse kõrvalt täiskohaga tööle minema ja ka oma töökohta konkursiga kaitsma. Kippusin asju unustama, samal ajal tuli lastega rohkem tegeleda ja elukaaslane ei saanud enam oma tööle keskenduda.“

Veronika Portsmuth ja Ants Lusti

Dirigent Veronika Portsmuth lahkub oma elukaaslase ja laste isa, brändistrateeg Ants Lusti juurest.

Veronika teemal pikemalt ei peatunud. Ants Lusti kinnitab juhtunut Kroonikale: „Meil oli hea sünergia ja perekond – kaheaastane poeg ning nelja-aastane tütar – aga seda, kuidas Veronika sellega ümber käis, peab ta ise selgitama.”

Ants ütleb, et nad on nüüd veel vaid paar lapsevanemaid. „Mina armastan Veronikat endiselt,” sõnab ta.

Juuli

Mihkel ja Riina Raud

Mihkel Raud annab 30. juulil sotsiaalmeedias teada, et tema kuus aastat kestnud abielu Liina Rauaga on läbi. „Armsad sõbrad! Anname teada, et meie kooselu on lõpule jõudnud. Elus ei lähe kahjuks alati nii, nagu oled lootnud. Lahkusime sõpradena ning meid jäävad ühendama kaks imelist last, kes meie päevad ka edaspidi armastusega täidavad.“ Asjaosalised oma lahutuse põhjustele valgust ei heida.

Novembri alguses annab Mihkel Raud teada, et nad on Liinaga taas koos. „Ma üritan seda sõnastada nii, et sellest ei tekiks meie jutuajamise ainsat ja peamist uudisväärtust,” valib Mihkel Raud hoolega sõnu. „Ühesõnaga, me oleme koos,“ kinnitab ta.

Mai Palling ja Kalle Palling

„Me oleme otsustanud Maiga lahku minna. Kõlab kindlasti nagu midagi väga resoluutset ja kurba, aga meie jaoks ei ole see üldse nii,“ teatab poliitik Kalle Palling juuli lõpus Facebookis, et tema abielu Mai Pallinguga on läbi.

Pallingud kirjutavad, et sõpradel ei tasu nende pärast kurb olla, sest nad ise ei ole. „Me jätkame seda teed veidi teises vormis kui viimased 11 aastat, aga teeme seda täie austusega teineteise vastu.“

Mai ja Kalle teed ristusid 2008. aasta maikuus. Sõbranna Luisa Värk rääkis Maile Kallest, kui ülitoredast inimesest. Vallaline Mai võttis seepeale asja käsile ja kutsus mehe välja. „Ma ei saa öelda, et ma teda juba esimesel või teisel silmapilgul armastasin, aga kolmandal küll!“ on Mai rääkinud.

August

Jaan Manitski ja Anneli Urge-Manitski

Tuntud ettevõtja ja kunstikoguja Jaan Manitski ja advokaat Anneli Urge-Manitski on lahutanud oma abielu. Väidetavalt oli see pikk ja kurnav protsess, et paika saada nii varalised kui ka edasised omavahelised suhted, kirjutab Kroonika.

„Me oleme juba tükk aega lahus olnud,“ kinnitab Anneli, kuid pikemalt ei soovi teemal peatuda. Enamat ei söanda öelda ka Jaan, kes naljatab: „Ei kommentaari! Nagu kunagi see ütlemine oli.“

Mirtel Pohla ja Toomas Olljum

Hinnatud näitleja Mirtel Pohla läheb oma elukaaslasest, muusikamänedžer Toomas Olljumist lahku. Paar võttis lahkumineku otsuse vastu kevadel. „See oli meie mõlema rahulik ja teadlik otsus liikuda edasi kumbki oma teed,“ kinnitab Mirtel, kuid mis osutus põhjuseks, ta ei avalda.

Mirtel Pohla ja Toomas Olljum astusid esmakordselt koos avalikkuse ette 2017. aastal Pimedate Ööde Filmifestivalil. Järgmise aasta kevadel andis Mirtel vahetult enne mängufilmi „Portugal“ esilinastust Kroonikale avameelse intervjuu, kus rõõmustas oma õnneliku suhte üle.

Raimo Kägu ja Kristiina Ojuland

Raimo Kägu annab septembris Kroonika kodu-erile antud intervjuus mõista, et tema ja Kristiina Ojulandi teed on lahku läinud. „Ma ei suuda nii lähedast suhet enam pidada,“ ohkab Raimo siiralt. „Olen ise nii intensiivne inimene. Vajan õhku ja ruumi. Aga mulle meeldivad endiselt naisterahvad,“ jätab ta otsad lahti, on tal siis Itaalias uus silmarõõm või suisa elukaaslane.

Oktoober

Brigitte Susanne Hunt ja Ron Nõmm

Raadiohääl Brigitte Susanne Hunt teatab sotsiaalmeedias, et otsib endale kiiremas korras uut korterit, kuna tema elukaaslane Ron Nõmm, kellega ta on koos olnud juba üle aasta, pettis teda, suudeldes teist tüdrukut. „Ma üürin kiiremas korras omale korteri, kuhu ma kolin kohe ise sisse. Kõikidele, kes saatsid mulle videoid, see on tõsi, et minu endine peika Ron suudles tõepoolest peol teise naisega. See on tõsi, ma kinnitan seda. Ja ilmselgelt on see suhe läbi,“ kinnitab Hunt oma Instagrami story's.

Mõned päevad hiljem kirjutab Hunt sotsiaalmeedias, et annab Ronile tema teo andeks, kuid nende teed jäävad lahku. „Ta on imeline inimene, kelle kõrval mul olid suurepärased 1,3 aastat. Me otsustasime ühiselt jääda lahku ja liikuda edasi, sest me oleme nii erinevad inimesed. Mul on kahju, et see kõik peab olema avalik, aga ma südamest soovin Ronile parimat ja me jääme temaga alati sõpradeks.“

Brigitte Susanne Hunt ja Ron Nõmm Foto: Andra Nõlvak

Priit Kuusk ja Heidit Kaio

Kuuse ja Kaio pea 23 aastat kestnud abielu saab läbi. Otsusele lahutada jõutakse suvel. „Juhuslikult sain sama aja paiku pakkumise Bellingshausenile minna, mis sobis, et mõtteid klaaritada ja järgnevaid eluplaane teha. Reisile minek pole lahkumineku põhjus, vaid asjaolude kokku sattumine,“ räägib Kuusk.

Heidit Kaio tunnistab Kroonikale, et neil on seljataga umbes seitse rasket aastat. „Mitme lähedase pikaajalised rasked haigused. Hea sõbra enesetapp, kahe sõbra hukkumine Peruu mägedes. Minu vennapoja varajane traagiline surm. See aeg mahutas ka kaks Uhhuduuri,“ loetleb Kaio. Ta usub, et ränkade sündmuste tõttu tõmbusid nad iseendasse ning partner jäi omapäi. „Tagantjärele võime öelda, et need katsumused paraku ei liitnud meid, vaid lahutasid,“ tõdeb Kaio. Kuna otsus küpses pikalt, oli lahutus siiski pigem vormistamise küsimus kui emotsionaalne hoop.

November

Silvia Ilves ja Paul Neitsov

Novembri alguses pakatavad muusikud Silvia Ilves ja Paul Neitsov rõõmust, et ühise musitseerimise kaudu on nad teineteist ka eraelus leidnud. Paar nädalat hiljem annab Silvia sotsiaalmeedias teada, et kiirelt alanud kuum romanss on leidnud sama kiire lõpu.

„Ma ei saa Pauli lahkelt pakutud armastust vastu võtta. Paul kindlasti on kogu asjast teisel arvamusel, kes leiab, et olen ülekohtune,“ ütleb Silvia Õhtulehele. „Raiusin jah kalgilt praegu suhte Pauliga pooleks. Paul ütleb, et talle pole keegi nõnda näkku sülitanud.“ Hommikul Õhtulehega rääkides ütleb Silvia, et Paul hetkel magab ja ei tea ilmselt, et ta nii ka päriselt otsustas. „Ta arvas eile õhtul kindlasti, et see on lihtsalt neljas kord, kus mul tekivad kõhklused, nii-öelda hullumise moment.“

Silvia Ilves ja Paul Neitsov Foto: Erki Pärnaku

- Kroonika kirjutab detsembris, et riigikogu liikme Peeter Ernitsa ja tema abikaasa Kersti abielu on karil – külarahvas pole Peetrit juba 8 kuud Kersti kodu juures näinud ja Kersti jalutavat ringi hoopis teise mehega. Kumbki lahkuminekut ei kinnita