kristina Viirpalu-Tudeberg ja Even TudebergFoto: Anneli Raud
Inimesed
31. detsember 2019, 10:00

PULMAD-KIHLUSED 2019 | Kes tuntud inimestest sõudsid tänavu abieluranda või said sõrme kihlasõrmuse?

Lõppev aasta on mitmetele tuntud Eesti inimestele olnud tõeline rõõmuaasta - on neid, kes oma kallimatega abieluranda sõudnud, kuid ka neid, kes sinna alles poolel teel. Teeme ülevaate kuulsustest, kes sel aastal abiellusid või kihlusid. 

Jaanuar

- Lenna Kuurmaa ja tema kallim Lauri Mäesepp kihluvad jaanuaris Lapimaal puhkusel olles. Lauljanna postitab Instagrami foto, kus tal on kihlasõrmus sõrmes. Lauri sõnab Kroonikale antud intervjuus, et kihlumine oli läbitunnetatud otsus ja teemantsõrmust ta ei soovinud. „Sõrmus ise on valgest kullast ja sellel on kujutis linnust, kelle turjal on smaragd.“

- Läti Rahvusteatri hinnatud näitlejanna Evija Skulte ja Eesti ärimees Aimur Kruuse on suhtes olnud pea kaks aastat, kuid jaanuaris annab naine intervjuus teada, et on eestlasega kihlatud, kirjutab Delfi. Näitlejanna paljastab, et Aimur palus teda naiseks eelmise aasta detsembris. Paar oli välismaal reisil ja mees palus kätt romantilises kohas mägedes. Nad istusid imeilusa vaatega pingil ja mees sosistas ettepaneku naisele kõrva.

Märts

- Ärimees Rein Kilgi ja Kaie Kilgi abiellumine, mida paar ise avalikult kinnitanud pole, jäi juhuslikult samal ajal Gibraltaril viibinud kaasmaalase fotokaamerasse, vahendas Kroonika märtsis. Nagu selgus, on Rein ja Kaie Kilk abielus juba läinud aasta kevadest – kaadrid olid jäädvustatud 2018 aasta 27. aprillil Gibraltaril.

Aprill

- Selgub, et rokkar Brad Jurjens, kes tervitas vabariigi aastapäeval kallima Heddy Bergšteiniga esiklast, on tegelikult ka abielus. Brad ja Heddy abiellusid mullu 2. novembril Las Vegase lähistel kõrbes, vahendab Kroonika. „Meil Heddyga oligi plaan, et lähme Vegasesse ja teeme sellise väikse pulma. Vaatasime seal lähistel kõrbes ühe ilusa koha välja ja päikeseloojangul toimus tseremoonia. Lisaks Ralphile ja Paulile olid tunnistajateks veel paar minu sõpra ja oligi kõik.”

Mai

- 10. mail abielluvad Pärnumaal Liu rannas sadakonna külalise silme all Kristi Nilov ja Jan Loigo. Kristi kannab nüüd perekonnanime Loigo. Abiellumise kuupäeval on eriline tähendus – 10. mai on Signe Lahteina sünnipäev. „Nüüd saab sellest meile alatiseks tähtis päev, ühel ja teisel moel,“ sõnab Kristi ja lisab, et kuupäeva valis siiski Jan. Nilov kohtus Jan Loigoga eelmisel suvel tuttavate korraldatud üritusel. Seejärel kirjutas mees Nilovile Facebooki ja nii need asjad arenema hakkasid.

Kristi ja Jan Loigo Foto: Robin Roots

- 17. mail lähevad paari „Eesti laulul” osalenud Go Away Birdi laulja Hanna Parman ja  Meelis Rolliga. Hanna kannab nüüdsest perekonnanime Roll.

- Mais abiellub poliitik Raimond Kaljulaid oma kallima Janega. Uurides poliitiku käest, kas abielule eelnes ka romantiline abieluettepanek ühele põlvele laskumise ja uhke kihlasõrmusega, vastas ta: „Kusjuures mitte. Olen aastate jooksul poliitikas õppinud läbirääkimisi pidama laua taga istudes. Nii ka sel korral.” Kuigi kihlumisest paar suurt sündmust ei teinud, peeti siiski kõige lähedasemate keskel maha intiimne ja romantiline pulmapidu.

Juuni

- 6. juunil registreerivad ametlikult oma abielu Saara Kadak ja Märt Pius ning 9. juunil peavad nad Piuside isakodus maha ka pulmapeo. Märt Pius ütleb Kroonikale, et pulmapeol sujus kõik nii, nagu oli planeeritud ja veel palju pareminigi: „Soovisime ilusat sooja ilma. Ja tuli ilusam ja soojem, kui oskasime oodata. Pulmapeo teevad külalised – meil on väga hea meel, et lähedasi ja sõpru oli kokku tulnud palju ning kõik nautisid pidu koos meiega.”

- Keeleuuendaja ja säutsupääsukeseks kutsutud Keiti Vilms jagab juuni lõpus sotsiaalmeedias rõõmusõnumit ja annab teada, et on oma kallima Janar Alaga abiellunud.

Juuli

- Toomas Anni poeg TauriAnni abiellub 18. juulil oma laste ema Piiaga. Tauri Anni üllitas üle mitme aasta uue singli ning tegi sel puhul pöördumise ka oma fännide poole: „Eelmisel nädalal sai minust abielumees. Abiellusin oma kalli kaasaga, kellega oleme loonud ühise kodu meie väikestele lastele. Nüüd aga stuudiosse tagasi uut materjali valmistama,“ lisab muusik.

- Näitlejapaar Maiken Schmidt ja Priit Pius sõuavad abieluranda 17. juulil. Maikeni ja Priidu abielu registreeritakse Tallinnas. Päev hiljem toimunud abielutseremoonia viib Käsmu põlispuude ja sammaldunud rändrahnude vahel läbi nende kolleeg Linnateatrist, Alo Kõrve. Pulma on kutsutud 150 külalist, vahendab Kroonika. „Pulmapäev oli imeline! Me olime seda kaua planeerinud ja kõik sujus suurepäraselt. Ka ilmataat oli helde ja kostitas meid suvesoojaga,“ ütlevad Maiken ja Priit Kroonikale.

- Meelelahutusärimees Sten-Erik Jantson abiellub 20. juulil oma kallima Daana Suuniga. Uudist jagab Facebookis Daana, kes kannab nüüdsest perekonnanime Suun-Jantson. Sten-Eriku ja Daana laulatus peetakse Kaarli kirikus, 140 külalisega pidu aga Tallinna lähedal mõisas, kus esinevad kultusbändid East 14 ja Londonbeat. Pulmapidu veab laulja, saate „Su nägu kõlab tuttavalt“ üks võitjaid Kalle Sepp. „Tegu ei olnud traditsioonilise pulmaga. Pulmamängudest olid ainult pruudikimbu viskamine ja sukapaela äravõtmine,“ ütleb Sten-Erik Kroonikale.

- Juulis abielluvad Oleg Grossi rallisõitjast poeg Georg Gross ja Katrin Vakulskaja. Suur pulm peetakse Vihula mõisas. Pruut saabub registreerimisele kaarikus, Georgi üheks peiupoisiks on Ott Tänak. Peig tuleb peole kahe ralliauto ja helikopteri eskordiga. 

August

- 3. augustil peavad Lõuna-Eesti maalilise looduse keskel pulma Adeele Sepp ja Jaan Jaago – sündmust tähistatakse 120 külalisega Eesti unikaalseimas ja suurimas palkmajas, Greete motellis. „Terve päeva kestel valdas mind eufooriaseisund,“ ütleb Adeele Kroonikale. „Abiellusin kõige vingema mehega maamunal ja kohal olid minu kõige kallimad ja ägedamad inimesed.“ Abielludes võttis Adeele perenimeks Jaago. Abikaasad kasvatavad juba ühist, peagi aastaseks saavat tütrekest, kel nimeks Salmeli.

- Jaan ja Kersti Tootsi poeg Rihard ning tema advokaadist väljavalitu Sandra Ojaperv abielluvad 16. augustil Jaani kirikus.

Rihard ja Sandra Toots Foto: Martin Ahven

- Vabakutseline näitleja Maarja Mitt sõuab augustis oma kaaslase, muusik Andre Picheniga abieluranda. Sotsiaalmeedias jagatud pulmapildid annavad aimu, et loomeinimestele omaselt peeti ka pulmapidu kergelt boheemlasliku õhustikus. „Nädala eest oli meil üks väga eriline päev. Suur aitäh kõigile, kes kaasa aitasid, see kõik oli imeline!“ kirjutab näitleja postituse juurde. Maarja kannab nüüd perekonnanime Mitt-Pichen.

- Režissöör Ove Musting võtab Lohusalus naiseks oma lauljast ja muusikaterapeudist kallima Marion Untera. Paar on koos olnud 20 aastat, kihluti eelmisel aastal. 

- Moelooja Kristina Viirpalu ja ärimees Even Tudeberg vannuvad teineteisele truudust 17. augustil. Laulatus peetakse maha Otepää kirikus, 140 külalisega pulmapidu aga paari maakodus Otepää lähedal. Pruutpaar saabub kirikusse lahtise katusega GAZ-A marki autos, mis väljus tehasest 1934. aastal. Kristina kannab omadisainitud beežikat high low lõikega ehk eest lühemat ja tagant pikemat pruutkleiti. „Kõik alates ilmast ja lõpetades kõige korraldusliku poolega oli võrratu, jäime väga-väga rahule,“ õhkab Kristina Õhtulehele antud kommentaaris.

kristina Viirpalu-Tudeberg ja Even Tudeberg Foto: Anneli Raud

- Muusik Siim Rikker kihlub oma kallima Heily Haasmaga, kellega alles aprillis suhtesse astus, 8. juulil. „Kihlumine sündis ühise otsusena,” sõnab Siim Õhtulehele. 16. augustil sõlmitakse aga ka ühine liit. „Registreerisime kahekesi, hiljem tähistasime lähimatega Kihnus,“ paljastab mees Õhtulehele.

Siim ja Heily Rikker Foto: Erakogu

- Laulja ja helilooja Mikk Tammepõld abiellub 19. augustil oma elukaaslase Liina Karoga. Pidu peetakse Raudsilla puhkekeskuses, mis võlus paari oma ilusa loodusega. „Meil ei olnud kindlat kuupäeva eelistust, aga kuna paljud meie muusikutest sõbrad töötavad nädalavahetustel, siis tundus esmaspäev, millele järgnes vaba teisipäev hea valikuna,“ räägib värskelt abieluranda sõudnud muusik Õhtulehele. Pulmapeole olid kutsutud pruutpaari pere, sugulased ja head sõbrad, kokku 100 inimese ringis.

Mikk ja Liina Tammepõld Foto: Maris Savik

- Baltika juht Mae Hansen ja tippjuht Alfons Leyrer abielluvad augustis Horvaatia saarel Crveni Otok. Baltika tegevjuht kannab nüüd nime Mae Leyrer. Kaunil saarel peetud pulmas kannab pruut enda disainitud kleiti ning peigmees muidugi naise juhitava Baltika brändi Baltman ülikonda.

Mae ja Alfons Leyrer Foto: Milos Milosevic

September

- Kihlasõrmuse saab sõrme eksmiss Eha Urbsalu. Tema elukaaslane David palub maalilises Toscanas naise kätt. „Nüüd ma saan väga hästi aru, miks see paik kõigile väga meeldib! Seal on nii ilus ja romantiline,“ ütleb Eha Kroonikale. „Lõpuks ometi olen leidnud enda kõrvale targa mehe.“

- Saatejuht Hannes Võrno abiellub 29. septembril oma kallima Cordeelia Viikbergiga ja mees annab sellest teada Facebooki vahendusel. Cordeelia kannab nüüd perekonnanime Võrno. 

Oktoober

- Lauljatar Nele-Liis Vaiksoo kallim Mihkel Nukka laskub Küprose kuurortlinnas ühele põlvele ja palub kallima endale naiseks. „See ei olnud kindlasti midagi uisapäisa. Nagu ma aru saan, oli ka kaasa poolt pikalt planeeritud. Oleme mõlemad ratsionaalsed inimesed. Oli selline ilus hetk ja tähistasime ka muud tähtpäeva,“ paljastab Nele-Liis Õhtulehele.

November

- Romantilisel Bali saarel langeb oma kallima Mari Ojasaare ees ühele põlvele kirjanik Jesper Parve. Jesper ja Mari on koos olnud 10 aastat ning neil on kaks last - 2014. aastal sündinud Aaron Troy ja 2018. aastal sündinud Thor Ragnar.